Έμεινα με τον πρώην άντρα μου, όταν έπαθε έμφραγμα!

0

Πρίν λίγες μέρες ο πρώην άντρας μου, έπαθε έμφραγμα. Ήταν εντελώς ξαφνικό διότι είναι μόλις 45 ετών και ποτέ δεν είχε παραπονεθεί για τη καρδιά του αλλά ήταν τυχερός γιατί το ασθενοφόρο ήρθε γρήγορα. Όταν με πήραν τηλέφωνο από το νοσοκομείο, πήρα τα παιδιά και πήγαμε να τον δούμε και όταν πήρε εξιτήριο, μείναμε μαζί του για να βεβαιωθούμε ότι θα είναι καλά. Περίεργο, ε;

Όταν οι φίλοι ή οι γνωστοί με ρωτούν πώς και πήρα μια τέτοια απόφαση, τους εξηγώ ότι το διαζύγιο έσωσε την οικογένειά μας. Ότι ο άντρας μου και εγώ ήμασταν τόσο δυσλειτουργικοί και δυστυχισμένοι που ήταν αδύνατον να δουλέψουμε ομαδικά για να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σωστά και ότι όσο ήμασταν μαζί, δεν ήμασταν σε θέση να πάρουμε λογικές αποφάσεις για εμάς ή ο καθένας για τον εαυτό του. Και ακριβώς επειδή χωρίσαμε, είμαστε πλέον καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι γονείς και μπορούμε να συνεργαζόμαστε με ηρεμία για το μεγάλωμα των παιδιών.

Φυσικά δεν ήταν εύκολο, έπρεπε να δουλέψουμε πολύ επάνω σε αυτό. Υπάρχει ένας μύθος γύρω από το διαζύγιο, ένας μύθος που λέει πως ό,τι κάνεις αφορά μόνο τα νομικά και τα λογιστικά και τέλος. Ότι αφού πάρεις ορισμένες αποφάσεις, υπογράφεις μερικά χαρτιά και απλώς περιμένεις και στο ενδιάμεσο χωρίζετε τα πράγματά σας και απλώς αγοράζεις ότι σου λείπει για το νέο σου σπίτι…μέγα λάθος!

Αν είσαι υπεύθυνος και συνειδητοποιημένος, σκέφτεσαι. Γιατί φτάσατε σε αυτό το σημείο, τι περίμενες, τι έγινε, τι θα μπορούσατε να είχατε αποφύγει σαν ζευγάρι, τα λάθη σου και πως μπορείς να τα αποφύγεις στην επόμενη σχέση. Ποιος είσαι, τι θέλεις, πώς θα γίνει να κάνεις σχέση με κάποιον άλλον αύριο. Τι είδους γονέας θα είσαι από ‘δω και πέρα  όταν θα είσαι ο μόνος ενήλικος στο σπίτι. Πώς θα παραμείνεις αυτόνομος χωρίς να κλείνεσαι σε νέες εμπειρίες. Ποια είναι τα όριά σου και πώς θα γίνεις πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος μετά το χωρισμό. Αυτά για αρχή…

Αυτή τη φάση τη πέρασα το ίδιο και ο πρώην σύζυγος. Για αυτό σήμερα έχουμε καλές σχέσεις. Όχι τέλειες διότι συνεχίζουμε να μην συμφωνούμε σε αρκετά, αλλά πλέον τα προσπερνάμε. Στις σχολικές γιορτές των παιδιών πάντως, τα πάμε περίφημα!

Κι ύστερα ήρθε το έμφραγμα. Και ξαφνικά μιλούσα με την οικογένειά του, μέναμε στο σπίτι του και μάθαινα προσωπικά πράγματα για εκείνον, πράγματα που συνέβησαν μετά το διαζύγιο και ποτέ δεν είχα μάθει στα 8 χρόνια που έχουμε χωρίσει.

Δεν ήταν ούτε εύκολο ούτε δύσκολο. Μιλήσαμε πολύ. Για τα όρια και τις προσδοκίες μας. Πόσο ενοχλητικό βρίσκαμε ο ένας τον άλλον και πόσο ευγνώμονες ήμασταν που ήταν ζωντανός και που ήταν καλύτερα στην υγεία του από ότι πρίν το έμφραγμα. Πόσο τυχεροί ήμασταν που ήταν ζωντανός και που δεν ήμασταν παντρεμένοι πια!

Ο πρώην άντρας μου, είναι ακόμη η οικογένειά μου. Κι αφού έφυγα από το σπίτι του όταν βεβαιώθηκα ότι είναι καλά και δεν με χρειάζεται πια, αν χτύπα ξύλο, του συνέβαινε ξανά, θα έμενα πάλι μαζί του χωρίς δεύτερη σκέψη.

Εάν σκέφτεστε ότι κάτι τέτοιο είναι τρελό, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τα βρείτε ή να κάνετε αυτό που έκανα εγώ, μπορεί να έχετε δίκιο. Αλλά αν θέλετε να φτάσετε σε ένα επίπεδο που να μπορείτε να επικοινωνείτε με τον πρώην έστω και στοιχειωδώς για χάρη του παιδιού, πρέπει να δουλέψετε με τον εαυτό σας ώστε να μην ιδρώνετε κάθε φορά που είναι να μιλήσετε έστω και για τα βασικά. Γιατί το διαζύγιο μια μέρα μπορεί να σώσει την οικογένειά σας!

Περιμένουμε και τη δική σας εμπειρία με email, στο info@singleparent.gr
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική.