Εκείνος κάνει τη ζωούλα του κι εγώ παλεύω μόνη μου με δυο παιδιά

3

Μετά από 17 χρόνια γάμου, ο άντρας μου αποφάσισε να μας αφήσει για μια άλλη γυναίκα και μάλιστα μετακόμισε σε άλλη πόλη για να είναι μαζί της. Βίωσα το απόλυτο σοκ όταν πήρε τηλέφωνο από εκεί που υποτίθεται πως πήγε για δουλειά, και είπε ότι δεν θα ξαναερχόταν στο σπίτι και ότι μας εγκατέλειπε.

Μετακόμισε αμέσως μαζί της, αφήνοντας πίσω εμένα και τα παιδιά μας. Μετά από ενάμιση χρόνο το διαζύγιο είναι οριστικό αλλά είμαι ακόμη μπερδεμένη και θυμωμένη. Αυτός ζει τη ζωή των ονείρων του, με άπειρο ελεύθερο χρόνο και λεφτά, χωρίς ευθύνες και με κάποια που τον αγαπάει ενώ εγώ είμαι πια μόνη μαμά και παλεύω κάθε μέρα για την επιβίωση τη δική μου και των παιδιών ΜΑΣ! Επειδή έτσι ήθελε ΕΚΕΙΝΟΣ!

Δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να γνωρίσω κάποιον και να κάνω σχέση μαζί του, διότι δεν εμπιστεύομαι τους άντρες πια. Θέλω να βγω και να αρπάξω τη ζωή αλλά δεν έχω ιδέα πώς να το κάνω. Είχα τη ζωή που ήθελα και μου την έκλεψαν. Θέλω να είμαι χαρούμενη για χάρη των παιδιών διότι δεν είναι καλό να με βλέπουν συνέχεια λυπημένη.

Οι γιορτές που πέρασαν ήταν πολύ δύσκολες και για να είμαι ειλικρινής, δεν ήθελα καν να γιορτάσω. Το μόνο που ήθελα ήταν να κλειδώσω το δωμάτιό μου και να μείνω στο κρεβάτι για πάντα. Βλέποντας συνέχεια τους άλλους  να κάνουν τη τέλεια ζωή τους και να έχουν τη τέλεια οικογένεια, είναι πολύ δύσκολο για μένα και πιο δύσκολο να προσποιηθώ πως δεν με ενοχλεί. Νιώθω χαμένη και ανήμπορη.
Μαρίζα

Αγαπητή Μαρίζα,

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε περάσει φάσεις που θέλουμε να κλειδωθούμε στο δωμάτιό μας και να μείνουμε στο κρεβάτι για πάντα. Είτε λόγω ενός άσχημου χωρισμού, ενός διαζυγίου  ή θανάτου αγαπημένου μας προσώπου. Είναι πράγματι άσχημο συναίσθημα και λυπάμαι που το βιώνεις.

Στις γιορτές υπάρχει ενός είδους «πίεση» στους ανθρώπους να περάσουν καλά, όμως κατά βάθος ξέρουμε όλοι πως δεν είναι αυτό το νόημα των γιορτών. Οι γιορτές θα έπρεπε να συμβολίζουν την ευγνωμοσύνη ακόμη και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Σας άφησε ο άντρας σου; Ναι αλλά είσαι ευγνώμων που έχεις την υγεία σου, που τα παιδιά σου είναι καλά, που έχεις ένα σπίτι να βάλεις το κεφάλι σου, που έχεις τους φίλους σου. Φυσικά δεν υποτιμώ όσα σου συνέβησαν ή τον πόνο που λογικά αισθάνεσαι. Προσπαθώ απλά να σου δώσω να καταλάβεις που πρέπει να εστιάσεις γιατί εκεί βρίσκεται και η ουσία και όχι σε 15 μέρες τον χρόνο. Πίστεψέ με, του χρόνου θα είσαι πολύ καλύτερα.

Στέκομαι λίγο σε αυτό που έγραψες, ότι εκείνος κάνει τη ζωή των ονείρων του. Είσαι σίγουρη γι αυτό;  Είναι εύκολο για αυτόν που εγκαταλείπεται, να σκέφτεται πως ο/η πρώην του ζει τη τέλεια ζωή, όλοι έχουμε πέσει στη παγίδα αλλά σαν τρόπος σκέψης, δεν στέκει. Δεν στέκει γιατί δεν ξέρεις αν περνάει καλά στη σχέση του ή αν είναι πραγματικά χαρούμενος με την επιλογή του. Ναι δεν πρέπει και δεν έχει νόημα να σε νοιάζει πλέον, δεν είναι δική σου δουλειά, αλλά αυτό που σκέφτεσαι μπορεί να απέχει πολύ από τη πραγματικότητα. Και θα σου πω γιατί…

…γιατί δεν γίνεται, όσο χοντρόπετσος και να είναι ο άλλος, να είναι ήσυχος μέσα του ή αληθινά ευτυχισμένος, όσο ξέρει πως άφησε και μάλιστα με τέτοιο τρόπο, τη γυναίκα του και κυρίως τα παιδιά του. Είναι άλλο να εγκαταλείπεις τη γυναίκα σου και άλλο να αλλάζεις πόλη και να μην βλέπεις τα παιδιά σου για μια άλλη. Σαν πράξη είναι αηδιαστική και εγωϊστική και εκείνος το ξέρει. Πιστεύεις στ’ αλήθεια πως σε λίγα χρόνια, αν όχι ήδη, θα νιώθει χαρούμενος για όσα έκανε; Περίμενε και θα δείς. Όταν εσύ φτιάχνεις τη ζωή σου, εκείνος θα καταρρέει. Αν δεν έχει ήδη αρχίσει.

Και για να φύγουμε λίγο από το τι κάνει και δεν θα κάνει ο πρώην άντρας σου, βάλε στόχο τη νέα χρονιά να βγεις εκεί έξω και να αρπάξεις τη ζωή. Μην σκέφτεσαι ότι πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσεις κάποιον κι αν τον γνωρίσεις τι θα γίνει. Βγες και απλά πέρνα καλά. Τότε θα δείς πως δεν είναι όλοι οι άντρες προδιαθετειμένοι να αλλάξουν πόλη και να αφήσουν την οικογένειά τους. Υπάρχουν υπέροχοι άντρες εκεί έξω, πρόθυμοι να μείνουν σε μια σχέση μια ζωή. Τώρα όμως πρέπει να σκεφτείς τι χρειάζεσαι. Πρέπει να σκεφτείς τι θέλεις, εκτός από το να είσαι μητέρα και αργότερα σύντροφος ή σύζυγος κάποιου. Θέλεις να αλλάξεις δουλειά; Θέλεις να πιάσεις δουλειά; Θέλεις να ξεκινήσεις ένα νέο χόμπι; Να ασχοληθείς με κάτι που δεν έκανες πρίν; Τι θα σε κάνει χαρούμενη εσένα και μόνο; Βρες το και κάντο. Όταν κάνεις κάτι που αγαπάς, η αγάπη έρχεται σε σένα. Και εννοείται πως τα παιδιά σου, ό,τι κι αν γίνει θα είναι πάνω απ’ όλα!

Επίσης, αν δεν τα έχεις ήδη δοκιμάσει, στη θέση σου θα έκανα γιόγκα ή αεροβική για να αποβάλλω το στρες και θα πήγαινα σε κάποιον ειδικό για να εξασφαλίσω ότι θα δουλέψω  με τον εαυτό μου ώστε να είμαι πιο δυνατή αλλά και να μην κάνω τα ίδια λάθη, στην επόμενη σχέση που θα΄ρθει. Έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου να είσαι καλά και αυτό είναι κάτι που το ελέγχεις μόνο εσύ. Ήρθε η ώρα να σταματήσεις να νιώθεις οίκτο για σένα και να αρχίσεις να ξαναχτίζεις τη ζωή σου. Σου εύχομαι καλή χρονιά γιατί θα είναι σίγουρα!

Πηγή: http://www.divorcedgirlsmiling.com/

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Άφησε το σχόλιό σου, στείλε μας email στο 
info@singleparent.gr ή βρες  μας, στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Τα ονόματα της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!