Έκανα χίλιες δουλειές να μεγαλώσω το παιδί μου. Οι σημερινές μόνες μανάδες, κάθονται και δεν νοιάζονται!

0

Με λένε Ισιδώρα και διαβάζω τη σελίδα σας από τη πρώτη μέρα. Έχω περάσει πολλά στη ζωή μου ίσως γι αυτό να είμαι τόσο σκληρή. Έχω ένα παλικάρι 29 χρονών που το πάντρεψα προχθές και είμαι χαρούμενη γι αυτόν γιατί φαίνεται ότι βρήκε τον άνθρωπο του. Όμως για να φτάσει το παιδί μου να γίνει ολόκληρος άντρας, έκανα χίλιες δουλειές για να το μεγαλώσω. Με θυσίες, με κόπο, χωρίς προσωπική ζωή. Δεν είμαι υπέρ να μην είσαι γυναίκα να μην έχεις και εσύ ελεύθερο χρόνο. Αλλά σήμερα βλέπω τις μόνες μανάδες ειδικά, που δεν τις νοιάζει.

Όταν ο γιος μου ήταν 5 χρονών ο πατέρας του μας άφησε για άλλον. Όχι για άλλη, καλά διαβάσατε, για άλλον. Εποχές που απαγορευόταν και να το ομολογήσεις. Δεν είπα τίποτα σε κανέναν για να μην πληγωθεί το παιδί μου κι ας σκιζόταν μέσα μου η καρδιά γιατί τον πατέρα του τον αγάπησα πάρα πολύ και άλλον δυστυχώς, δεν έβαλα στη θέση του. Έφυγε και δεν μάθαμε ποτέ τί έγινε. Και έμεινα μόνη με ένα παιδί και μια μητέρα με κινητικά προβλήματα δηλαδή με μηδέν βοήθεια, άνεργη να πρέπει να σταθώ μάνα και πατέρας.

Στη πολυκατοικία που έμενα μου στάθηκαν όλοι. Με έκαναν θυρωρό και μου έκοψαν σαν μισθό, πολύ λίγα λεφτά. Πήγαινα το πρωί το παιδί σχολείο, καθόμουν στο θυρωρείο, έπαιρνα τα γράμματα, τα πήγαινα στα σπίτια, πεταγόμουν στο μπακάλικο απέναντι ή στο περίπτερο να αγοράσω πράγματα για τους γείτονες, κανόνιζα το πετρέλαιο, έριχνα και ένα καθάρισμα την είσοδο. Μετά έπαιρνα το παιδί από το σχολείο, του έβαζα να φάει και ύστερα βρήκα ένα φροντιστήριο και πήγαινα τα βράδια μετά τα μαθήματα και καθάριζα με τον γιο μου από το χέρι. Σε κάθε όροφο η σκούπα, η σφουγγαρίστρα, ο κουβάς και το παιδί. Γύριζα τα μεσάνυχτα με το τελευταίο δρομολόγιο και το παιδί στα χέρια.

Και φυλλάδια μοίρασα και τον εισπράκτορα έκανα στα ΚΤΕΛ και πολλές φορές έφτανα με τη ψυχή στο στόμα να πάρω το παιδί από το σχολείο και στις δραστηριότητες του το πήγαινα και ξένες γλώσσες και τη μάνα μου φρόντιζα. Έτσι έφτασα τον γιο μου ολόκληρο παλικάρι. Άντρα τα πρώτα χρόνια ειδικά, δεν γύρισα να κοιτάξω γιατί δεν προλάβαινα. Όταν το παιδί μου μεγάλωσε και αυτονομήθηκε, γνώρισα έναν. Βγαίναμε κρυφά για δυο-τρεις μήνες για να μην το μάθει το παιδί μου. Αυτό όμως τον βόλευε γιατί ήταν νιόπαντρος και περίμενε μωρό και δεν το ήξερα. Όταν το έμαθα τρελλάθηκα. «Θα χωρίσω» μου είπε αλλά η πόρτα έκλεισε. Δεν είχα χώρο για άλλα προβλήματα. Γύρισα ολοκληρωτικά ξανά, σε αυτό που ήξερα να κάνω καλά. Να είμαι μάνα και να δουλεύω.

Βλέπω όμως σήμερα ότι τις περισσότερες ή δεν τις νοιάζει ή έχουν βολευτεί. Άλλες πάλι τις νοιάζει μόνο ο γκόμενος, με ποιόν θα βγουν, για ποιόν θα στολιστούν. Ωραία όλα αυτά, αλλά λεφτά στο σπίτι σου φέρνεις; Του παιδιού σου , του παρέχεις τα βασικά; Τσιρίζουν για τη διατροφή και καλά κάνουν αλλά τις βλέπεις όλη μέρα για καφέ ή στο facebook να παίζουν παιχνίδια και να χαζολογάνε και αν τις πεις και τίποτα σου λένε δεν βρίσκω δουλειά.

Υπάρχει ανεργία αλλά υπάρχει και πολύ μαύρη εργασία. Στην ανάγκη κάνε το, για το παιδί σου. Πώς έχεις την αξίωση από τον πατέρα να κόψει τον λαιμό του και δεν κόβεις και εσύ τον δικό σου λαιμό; Η επιμέλεια δεν είναι φέρτε μου να φάω, σημαίνει πολλά περισσότερα. Αν αύριο πάθει κάτι ο πατέρας του παιδιού σου ή του τη δώσει όπως του δικού μου και φύγει, τί ξέρεις να κάνεις στη ζωή σου για να φέρεις φαγητό στο σπίτι σου;

Δεν κρίνω, ο καθένας κάνει τη ζωή του όπως επιλέγει. Και τα γλέντια και οι άντρες και τα λούσα μέσα στη ζωή είναι, γυναίκες είμαστε, δεν είμαστε μονο μάνες. Αλλά συγχωρέστε με, δούλεψα πολύ και δεν δέχομαι να έχουν την απαίτηση από τον πατέρα να βρει δεύτερη εργασία όταν οι περισσότερες λένε ότι δεν βρίσκουν ούτε τη πρώτη. Όλα τα δικαιούσαι στη ζωή αρκεί να είσαι σωστός στις υποχρεώσεις σου, απέναντι στην οικογένειά σου είτε μάνα είσαι είτε πατέρας. Κανείς καλός δεν χάνεται.

Ευχαριστώ που με διαβάσατε και συγγνώμη αν γίνομαι σκληρή. Και εγώ γυναίκα είμαι και όταν έφυγε ο άντρας μου δεν ήμουν ούτε 23 αλλά έβαλα το κεφάλι κάτω και δούλεψα για το παιδί μου, χωρίς να περιμένω από κανέναν.

Ισιδώρα

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Άφησε το σχόλιό σου, στείλε μας email στο 
info@singleparent.gr ή βρες  μας, στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ