Είμαι χωρισμένη μαμά με όλα τα μέτωπα ανοιχτά. Από πού να αρχίσω;

4

Αποφάσισα να σας γράψω γιατί αισθάνομαι απόγνωση!

Είμαι μία μαμά που μεγαλώνει μόνη της την κόρη της με χιλιάδες δυσκολίες όπως ίσως και όλοι σήμερα, απλά νιώθω φοβερή πίεση. Ευτυχώς δίπλα μας για καλή μας τύχη υπάρχει η οικογένειά μου που μας στηρίζει ομολογώ αρκετά, αλλά και πάλι εγώ νιώθω μόνη. Είμαι χωρισμένη εδώ και 5-6 χρόνια και δεν έχω ξανα ασχοληθεί να φτιάξω τη ζωή μου γιατί δεν θέλω ούτε εγώ να ξανα πληγωθώ άλλα ούτε και το παιδί μου να ξανα περάσει άσχημα. Έχω χάσει τη δουλειά μου εδώ και καιρό και μέχρι τώρα ζούσα με αυτά που είχα μαζέψει και τη μερική βοήθεια τον δικών μου. Ο κόμπος έχει φτάσει πια στο χτένι και τα πράγματα έχουν στενέψει. Τώρα ζούμε με τη βοήθεια των δικών μου και κάποιων συγγενών.

Ψυχολογικά αισθάνομαι απ’ τη μία πιεσμένη και απ’ την άλλη τύψεις για το παιδί μου. Η μικρή μου είναι 9 στα 10 και μ’ έχει ανάγκη ακόμα. Δεν μπορώ να πώ ότι έχω ένα δύσκολο παιδί απλά αισθάνομαι εγώ σαν μάνα την αμέριστη ευθύνη προς εκείνη. Θέλω να βρίσκομαι στις εκδηλώσεις της και να την βοηθάω όπως μπορώ σε όλα. Θέλω να την μεγαλώσω εγώ με τα δικά μου πρότυπα καλά ή κακά. Και εκείνη άλλωστε μου το ζητάει και λόγω του ότι ο πατέρας της δεν ασχολείται ,ούτε ενδιαφέρεται ιδιαίτερα εκεί αισθάνομαι ίσως το κομμάτι των τύψεων και θέλω να της αναπληρώνω τα κενά της. Απ’ την άλλη όμως θα πρέπει να κάνω και κάτι για να ζήσουμε. Και δεν ξέρω τί και πώς.

Δυστυχώς πρόσφατα η υγεία του πατέρα μου επιβαρύνθηκε και τρέχουμε και στους γιατρούς και μπαινοβγαίνουμε στα νοσοκομεία. Τί να πρωτο-προλάβει και η μητέρα μου που ειλικρινά της βγάζω το καπέλο γιατί το παλεύει και ό,τι και αν της ζητήσουμε είναι πάντα πρόθυμη. Δεν θέλω όμως να την επιβαρύνω και εγώ ιδιαίτερα και προσπαθώ να τους εξυπηρετώ τρέχοντάς τους οπουδήποτε. Εδώ αρχίζει το κομμάτι της πίεσης και της ανασφάλειας ότι έχουν μεγαλώσει κάπως και ότι μπορεί να τους χάσω. Και τότε;;;

Απ΄ την μία το παιδί μου που λατρεύω και που δεν θέλω να τραυματίζεται άλλο ψυχολογικά, απ’ την άλλη το θέμα επιβίωσής μας, τα θέματα υγείας των δικών μου και τέλος το τί πρέπει να κάνω για να τα συντονίσω όλα. Τα έχω παίξει εντελώς και χρειάζομαι βοήθεια ψυχολογική αλλά και οικονομική.

Τί δουλειά μου προτείνετε να κάνω για να είμαι δίπλα στο παιδί μου; Τί πρέπει να κάνω για να ανασυγκροτήσω τις δυνάμεις μου και να παλέψω; Από πού να αρχίσω πρώτα;

Γεσθημανή

*Τα ονόματα της ιστορίας έχουν αλλαχθεί και τα πρόσωπα της φωτογραφίας δεν απεικονίζουν τα πραγματικά.

Θέλετε να μας μιλήσετε; Κι εμείς!
Στείλτε μας email στο
 info@singleparent.gr ή βρείτε μας στη σελίδα μας στο facebook εδώ
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική.