Είμαι παιδί μονογονεϊκής οικογένειας και νιώθω τόσο μόνη…

0

Καλησπέρα, ονομάζομαι Ευτυχία και είμαι 18 ετών! Προέρχομαι από μια μονογονεϊκή οικογένεια.Στην οικογένεια ως παιδιά είμαστε εγώ και η αδερφή μου η οποία είναι 4 χρόνια μεγαλύτερη μου.Όταν χώρισαν οι γονείς μας, εγώ ήμουν 5-6 χρονών ενώ η αδερφή μου 9-10 ετών! Από αυτά που έχω ακούσει, και από αυτά που έχω καταλάβει, στην προκειμένη περίπτωση έφταιγε πιο πολύ ο πατέρας.

Μόλις χώρισαν ο πατέρας και η μητέρα μου λοιπόν, ο πατέρας μου «εξαφανίστηκε» μετά από 1 χρόνο, αφού όμως συνέβησαν σκηνικά, που τα θυμάμαι μέχρι και εγώ. Για να σας δώσω να καταλάβετε, ο πατέρας μου απάτησε την μητέρα μου και μάλιστα δεν την στήριξε όσο θα έπρεπε, με ένα πρόβλημα υγείας της!  Τότε πριν 14 χρόνια περίπου, η μητέρα μου στον μόνο που μπορούσε να στηριχτεί και να την «καταλαβαίνει» ήταν η αδερφή μου, έτσι και έπαιξε αυτό τον ρόλο και πολύ έμπρακτα! Η αδερφή μου έγινε η δεύτερη μητέρα μου, αφού η πραγματική μητέρα μου δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα οικονομικά και έτσι αναγκαζόταν και δούλευε πολύ περισσότερες ώρες από το κανονικό, με αποτέλεσμα να μην την βλέπω σχεδόν καθόλου παρά μόνο το βράδυ που γύρναγε από την δουλειά. Ο ρατσισμός εκείνα τα χρόνια δε, ήταν αν μη τι άλλο ανελέητος, σκληρός και απάνθωπος. Ήμασταν οι δακτυλοδεικτούμενες, της τότε εποχής, αφού ήταν πιο παράξενο να χωρίζουν οι γονείς παρά να μένουν παντρεμένοι (άσχετο αν τώρα τα πράγματα είναι αλλιώς).  

Τα χρόνια πέρασαν και μεγαλώσαμε, χωρίς την παρουσία του πατέρα μου δίπλα μας. Η μητέρα μου μας έστελνε κάθε Σ/Κ στην γιαγιά, γιατί υποτίθεται εκεί ζούσε ο πατέρας μας, αλλά όμως δεν τον βλέπαμε ποτέ. Μπορούσε να περνάει και 1 χρόνος και να μην έχουμε ανταλλάξει ούτε μια κουβέντα. Όποτε ήθελε εμφανιζόταν και όταν τον ψιλο-συνηθίζαμε, χανόταν πάλι. Τώρα που έχουν περάσει τα χρόνια και μετά από πολύ μίσος και από τις δυο πλευρές και στην μέση εγώ και η αδερφή μου να «πληγωνόμαστε» από τα βέλη των μεγάλων, έχω μια μητέρα που ούτως ή άλλως ποτέ δεν ήταν τρυφερή μαζί μου (ίσα-ίσα έδειχνε σε ποια είχε αδυναμία) έχω έναν πατέρα που πότε έρχεται και πότε φεύγει, έχω και την αδερφή μου όπου έφυγε από το σπίτι (και σημείωση έχει γίνει ίδια στον χαρακτήρα με την μητέρα μου) και το πιο βασικό έχω μια μητέρα που ποτέ δεν έζησε την ζωή της και θέλει τώρα να την ζήσει. Πάντα θεωρούσε ότι επειδή μου παρέχει στέγη, τροφή, ενδυμασία κλπ. εγώ θα ήμουν ευτυχισμένη. Εντάξει σε αυτό ποτέ δεν στερήθηκα κάτι, στερήθηκα όμως μια αγκαλιά και όταν το εξέφρασα αυτό το πήρε η μητέρα μου ως κατηγορία και δεν μπόρεσε να πιστέψει ότι έκανε κάτι τέτοιο,μάλιστα αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είμαι καλός άνθρωπος και ότι δεν πρόκειται να μοιάσω ποτέ στην αδερφή μου που είναι όπως είπε, γλυκιά,συγκαταβατική και γεμάτη κατανόηση.  Εγώ μάλιστα είμαι ένα μεγάλο εμπόδιο, το οποίο κατά μια μυστική συζήτηση που είχαν η μητέρα με την αδερφή μου: «Η Ευτυχία σε κρατάει πίσω μαμά, έπρεπε να την έχεις στείλει να ζήσει με τον μπαμπά εδώ και πάρα πολλά χρόνια». Το βάρος είμαι εγώ γιατί, δεν έχω μια δουλειά έτσι ώστε να μπορώ να επιβιώσω μόνη μου. Κάθε βλέμμα τους με σκοτώνει, με κάνει να νιώθω παρείσακτη, ξένη και πάρα πολύ μόνη. Δεν ξέρω τι έκανα λάθος, δεν ξέρω που έφταιξα…

Ποτέ δεν ήθελα και δεν θέλω να γίνω βάρος σε κανέναν. Είμαι από την φύση μου μαχητικό και μερικές φορές αυταρχικό άτομο, αλλά έτσι είναι και η μητέρα μου!Θέλω να σταθώ στα πόδια μου, να φύγω από αυτό το σπίτι  που όλο και κάθε μέρα με τρώει και με κάνει να νιώθω όλο και πιο ξένη! Μπορεί να είναι και η εφηβεία υπαίτια σε όλα αυτά, όμως τα αυτιά μου ευτυχώς δεν έχουν γίνει ακόμα «υπερήφανα». Μακάρι να κάνω την δική μου οικογένεια, να δώσω όλη την αγάπη που έχω μέσα μου και ποτέ μα ποτέ να μη πληγώσω κανένα από τα παιδιά μου… Εσείς λοιπόν μαμάδες όλου του κόσμου, προτού νομίσετε ότι το ένα παιδί είναι αδύναμο, ενώ το άλλο δυνατό και ρίξετε όλη σας την έμφαση στο αδύναμο, κοιτάξτε μην κάνετε τραγικά λάθη. Δεν μπορώ πλέον να συγχωρέσω όσο και αν τις αγαπώ…

Ευτυχία

 Θέλετε να μας μιλήσετε; Κι εμείς!
Στείλτε μας email στο
 info@singleparent.gr ή βρείτε μας στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική. Τα ονόματα της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά.