Είμαι μόνος μπαμπάς και είμαι σαν εσένα!

1

Μπορώ με βεβαιότητα να πως πως δεν ήταν αυτή η ζωή που ονειρευόμουν. Μεγάλωσα σε ένα παραδοσιακό νοικοκυριό όπου οι γονείς μου ήταν παντρεμένοι μέχρι που ο πατέρας μου πέθανε πρίν 4 χρόνια. Η πλειοψηφία των φίλων μου μεγάλωσαν επίσης με δύο παντρεμένους γονείς και αυτό ήταν το «κανονικό» για μένα τότε.

Βλέποντας τους γονείς μου, έβλεπα τα πάνω και τα κάτω του γάμου τους αλλά και το πόσο καλά συνεργάζονταν και πόσο εύκολο το έκαναν να φαίνεται. Fast forward στο σήμερα όπου είμαι μονογονέας με δύο μικρά παιδιά και κάθε πρωί ξυπνάω και αναρωτιέμαι πώς θα μεγαλώσω τα παιδιά μου και πώς θα τα κάνω δύο ευτυχισμένους και σωστούς ανθρώπους. Δεν νιώθω «ριγμένος» ούτε είμαι όλη την ώρα προβληματισμένος να λυπάμαι τον εαυτό μου, αντιθέτως νιώθω τυχερός που έχω πολύ καλές σχέσεις με τη μητέρα των παιδιών μου και που είναι ένας πολύ καλός και συνεργάσιμος άνθρωπος. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν μέρες που βρίσκομαι σε πανικό και φοβάμαι αν κάνω το σωστό για εκείνα.

Είμαι πυροσβέστης και εργάζομαι 60-90 ώρες τη βδομάδα.  Έχουμε με τη γυναίκα μου κοινή επιμέλεια και τα παιδιά μου είναι μαζί μου 3 βράδια την εβδομάδα, επειδή όμως έχω βάρδιες, πολλές φορές αλλάζει το πρόγραμμα.  Ευτυχώς με βοηθάνε η μητέρα μου και η αδερφή μου.

Θα έλεγα ψέμματα αν ισχυριζόμουν ότι δεν μου λείπουν οι βραδιές με φίλους, η ελευθερία να κάνω ό,τι θέλω όποτε το θέλω. Για παράδειγμα το να κάνω μια καινούρια σχέση δεν είναι καν στις προτεραιότητες ή στις ανάγκες μου αυτή τη στιγμή. Το σπίτι μου είναι μονίμως ακατάστατο και γεμάτο παιχνίδια. Όμως το χαμόγελο στα πρόσωπά τους όποτε τα παίρνω από το σχολείο, οι αθώες ερωτήσεις τους είναι όλα όσα χρειάζομαι, όλα όσα με αποζημιώνουν. Τώρα καταλαβαίνω τι σημαίνει μονογονέας και μιας που με βοηθάει η οικογένειά μου, ίσως να μην αντιλαμβάνομαι καν τι πραγματικά σημαίνει μονογονεϊκή ζωή.

Έχω κάνει πολλά λάθη σαν πατέρας και σαν άνθρωπος. Μεγαλώνοντας τα αποδέχομαι, μαθαίνω από αυτά και προσπαθώ να δώσω καλά παραδείγματα στα παιδιά μου για το πώς πρέπει να φερόμαστε στους άλλους και στον εαυτό μας. Θέλω να τους μάθω την αληθινή πλευρά της ζωής, για παράδειγμα όταν παίζουμε δεν τους αφήνω πάντα να κερδίζουν γιατί πρέπει να μάθουν πως είναι να χάνεις. Πολλές φορές λέω «Όχι» και δεν το παίρνω πίσω, προσπαθώ να είμαι σταθερός για να είναι και εκείνα αργότερα στη ζωή τους.  Όταν αρνούμαι κάτι και εκείνα κλαίνε, κλαίω κι εγώ μέσα μου αλλά το προτιμώ από το να γίνουν δύο ενήλικες που τα περιμένουν όλα έτοιμα. Το περνάμε μαζί όλο αυτό, δεν είναι εύκολο. Οικογένεια δεν σημαίνει απαραίτητα μπαμπάς, μαμά, παιδιά όμως σίγουρα σημαίνει αγάπη κι αυτό είναι που μένει στο τέλος της μέρας. Σε άλλο άρθρο θα σας γράψω πως έμαθα να βάζω πλυντήριο…

Πηγή: http://divorcedmoms.com/

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας email στο info@singleparent.gr ή βρες  μας, στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Τα ονόματα της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά.