Είμαι μόνη μαμά και κοντεύω να ξεχάσω τί θα πει σεξ

0

Η τελευταία φορά, που έκανα σεξ ήταν στα πρώτα γενέθλια του γιου μου και τώρα είναι 4. Καθώς έσβηνε τα κεράκια του, έκανα κι εγώ μια ευχή πάνω από τη φανταστική μου τούρτα: «Πολύ κράτησε. Αν μου ξανατύχει, θα ήθελα να ξανακάνω σεξ».

Την τελευταία φορά, που έκανα σεξ, ο μπαμπάς του γιου μου και εγώ ήμασταν ακόμα μαζί. Με την πάροδο του χρόνου, η σχέση μας άρχισε σιγά σιγά να φθείρεται. Καθώς τα ραγίσματα στο γυαλί άρχισαν να γίνονται κομμάτια, οι φίλοι μου άρχισαν να μου λένε, ότι έπρεπε να τον ξεφορτωθώ και να βρω έναν καινούργιο να με «βάλει κάτω να με συνεφέρει». Για αυτούς, όλα μου τα προβλήματα, θα λύνονταν στο κρεβάτι με έναν τύπο, που θα «μου πέταγε τα μάτια έξω» (όπως χαρακτηριστικά μου είπαν οι φίλοι μου). Αλλά ήξερα, ότι το σεξ δεν ήταν η λύση.

Μόνη μαμά στα 30 μου…Παρόλα αυτά, δεν ψάχνομαι για σεξ. Ειλικρινά, δεν το σκέφτομαι καν. Έχω τόσα άλλα θέματα να ασχοληθώ και τόσα προβλήματα, που το σεξ είναι το τελευταίο, που με αφορά. Έχουν περάσει τρία χρόνια και εξακολουθώ να έχω την ίδια άποψη.

Η αποχή από το σεξ είναι πολύ εύκολη, όταν είσαι μόνη μαμά με ένα παιδάκι. Ήμουν τόσο εξαντλημένη, που δεν είχα καν την ενέργεια να συνειδητοποιήσω, τί μου έλειπε. Δεν είχα χρόνο μέχρι σήμερα. Είχα ένα παιδί, που ήταν υπερ-προσκολλημένο σε μένα και δεν μπορούσα να το αφήσω ούτε για μέρα, όταν ήταν μικρό.

Επιπλέον, ζω με τους γονείς μου. Όταν ήμουν 20 χωρίς παιδιά, δεν με ένοιαζε, ούτε έδινα λογαριασμό σε κανέναν, που ήμουν και τί έκανα, αλλά τώρα στα 30 μου με μία κόρη ήταν αλλιώς τα πράγματα. Δεν ήθελα να αρχίσουν το κήρυγμα, ούτε τις ερωτήσεις, ούτε, όμως, ήθελα και να τους λέω ψέματα. Και ας είμαστε ειλικρινείς, οι περισσότεροι άντρες, έτσι και άκουγαν, ότι είμαι μια μόνη μαμά, που ζει με τους γονείς της, δεν θα κάνανε και καμία ουρά.

Μετά το χωρισμό με τον πρώην μου, ήμουν σε κακή κατάσταση και το σεξ ποσώς με ενδιέφερε. Το έριξα στην εργασιοθεραπεία και περνούσα το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου δουλεύοντας. Συχνά, βαριόμουν ακόμα και να βγω με κάποιον λόγω της κούρασης.

Στη συνέχεια, όταν το εργασιακό κομμάτι άρχισε να πηγαίνει καλύτερα, άρχισα κι εγώ να αισθάνομαι καλύτερα για τον εαυτό μου. Πρόσεχα περισσότερο την εμφάνισή μου και άρχισα να βγαίνω πιο συχνά.

Ένα βράδυ, σε ένα μπαρ με την παρέα μου, ένας πολύ ωραίος άντρας με φλέρταρε έντονα. Ήταν αρκετά χαριτωμένος και ελκυστικός, αλλά το μόνο, που ένιωσα, ήταν ναυτία. Ήξερα, ότι ενώ αισθανόμουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση απ’ ότι παλιότερα, δεν ήμουν ακόμα έτοιμη για σεξ ή σχέση.

Οι φίλοι μου καλοπροαίρετα και με…πειραχτική διάθεση, μου είπαν: «Έλα μωρέ τώρα, που εμφανίστηκε ένας, μη τον χάσουμε κι αυτόν και κάναμε αμάν να τον βρούμε», αλλά εγώ (πάλι καλοπροαίρετα) τους διαολόστειλα και τους είπα να σταματήσουν να με κάνουν να αισθάνομαι, λες και υπήρχε κάτι στραβό πάνω μου, που έδιωχνε τους άλλους (Υπόψιν: Οι ειλικρινείς φίλοι είναι οι καλύτεροι φίλοι).

Οι φίλοι μου δεν μπορούν να καταλάβουν, πώς κάποιος απλά «διαγράφει» το σεξ από τη ζωή του. Δεν είσαι τόσο δύσκολο, όσο νομίζεις – τουλάχιστον, δεν ήταν για μένα. Το σεξ δεν ήταν ποτέ για μένα η top προτεραιότητα, ούτε κριτήριο επιλογής κάποιου. Αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν το απολαμβάνω ή δεν το αποζητώ σε περιόδους…μεγάλης ξηρασίας, αλλά ενδιαφερόμουν πάντα περισσότερο για τη συντροφικότητα και άφηνα το σεξ να έρθει από μόνο του αργότερα. Το περιστασιακό σεξ δεν είναι το φόρτε μου και δεν έχω καμία όρεξη να μπλέξω με κάποιον μόνο για σεξ και έξω από την πόρτα. Οπότε, καθόλου σεξ προς το παρόν.

Έχω αρχίσει να απολαμβάνω τη ζωή μου, όπως είναι τώρα. Είμαι ευχαριστημένη με τη δουλειά μου, τους φίλους μου και το παιδί μου. Δεν με ενδιαφέρει να φαίνομαι ελκυστική στους άλλους, ούτε το βάζω και έγνοια. Ούτε το μακιγιάζ μου αρέσει, ούτε να ξυρίζω κάθε λίγο και λιγάκι πόδια, μασχάλες και τα…περιφερειακά, ούτε να βγάζω τα φρύδια μου, ούτε να φοράω κάτι εκτός από αθλητικά. Είμαι κουρασμένη από τις 10 το βράδυ. Δεν θέλω να βγαίνω έξω και να προσπαθώ να βρω κάποιον να «πιαστώ» από πάνω του. Αν κάποιος με προσεγγίσει, δεν θα τον αποπάρω, ούτε θα απομακρυνθώ, αλλά από μόνη μου δεν ψάχνομαι.

Αλήθεια τώρα, η σκέψη του να αρχίσω πάλι ραντεβού, σχέσεις και τα λοιπά είναι κάπως τρομακτική. Στα 30 μου, ποτέ δεν φανταζόμουν, ότι θα έφτανα σε αυτό το σημείο, ούτε και το περίμενα. Η σκέψη, ότι θα κάνω σεξ με κάποιον καινούργιο, μου προκαλεί άγχος. Έκανα σεξ με το ίδιο άτομο για 4 χρόνια και από τότε το σώμα μου έχει αλλάξει. Το στήθος μου δεν είναι και τόσο στητό πια (θήλαζα μέχρι πρότινος), η κοιλιά μου πετάει ακόμα, όταν φοράω εφαρμοστά ρούχα, έχω ραγάδες σε κοιλιά, στήθος και γλουτούς και το σημαντικότερο; Έχω ένα παιδί. Δεν ξέρω, αν έχω την ενέργεια να δουλεύω, να φροντίζω το παιδί μου και να έχω και άντρα.

Ίσως είμαι υπερβολική, αλλά η σκέψη και μόνο με ξεπερνάει.

Θεωρητικά, ακούγεται διασκεδαστικό να βγαίνω έξω και να φλερτάρω, αλλά προτιμώ να κάθομαι μόνη στο κρεβατάκι μου τρώγοντας παγωτό, βλέποντας ταινίες και σερφάροντας στο ίντερνετ. Δεν θα με χάλαγε μια ξέφρενη νύχτα με κάποιον, αλλά μέχρι εκεί. Μετά καληνύχτα και αντίο. Προφανώς, η διστακτικότητά μου σημαίνει, ότι δεν είμαι απλά έτοιμη.

Και ξέρεις κάτι; Μου αρέσει.

Πηγή: scarymommy.com