Είμαι έγκυος από κάποιον που δεν με θέλει στη ζωή του και δεν έχω κανέναν να μιλήσω. Να κρατήσω το μωρό;

0

Είμαι 7 εβδομάδων έγκυος και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο εξωτερικό. Όταν γυρίσω στην Ελλάδα θα είμαι 13 εβδομάδων έγκυος. Ο πατέρας του παιδιού δεν με θέλει στη ζωή του, αλλά λέει ότι θέλει να είναι στη ζωή του παιδιού (χωρίς συμμετοχή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, χωρίς πολλές υποχρεώσεις μετά τη γέννα, απλά να το γνωρίσει και να έχει κάποια επαφή).

Δεν έχω ακόμη αποφασίσει αν θα το κρατήσω, αλλά εδώ που βρίσκομαι η έκτρωση είναι παράνομη και αν αποφασίσω να το ρίξω όταν επιστρέψω στην Ελλάδα ξέρω ότι οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι.

Έχω χρόνια στο εξωτερικό, και στην Ελλάδα μόνο 2-3 άτομα που ξέρω ότι θα με στηρίξουν. Δουλεύω μέσω του ιντερνετ από οπουδήποτε και έχω κάποια οικονομική σταθερότητα. Είμαι 38 και ήδη είχα μείνει έγκυος από τον ίδιο άντρα πριν ένα χρόνο αλλά τότε το έριξα γιατί δεν πίστευα ότι θα αντέξω μόνη μου.

Δεν θέλω να κρατήσω το παιδί για να του το στερήσω και να τον πληγώσω, ούτε επειδή είμαι ηδη 38 και οι ευκαιρίες για μητρότητα μειώνονται. Δεν εμπιστευομαι τον εαυτό μου και τις αποφάσεις μου.

Σκέφτομαι να χαθώ τελείως από τη ζωή του και να μην μάθει ποτέ πού είμαι και εάν έχει παιδί από εμένα, αλλά δεν ξέρω εάν θα τα καταφέρω στο μέλλον να το επιβάλλω στον εαυτό μου να μην επικοινωνήσει μαζί του. Εκείνος ευθαρσώς μου λέει ότι θέλει να είναι και με άλλες γυναίκες, και ήδη από όταν έμαθε ότι είμαι έγκυος προσπαθούσε να κάνει παιδιά και με ακόμη μια γυναίκα την οποία γνώρισα μόλις πριν μερικές μέρες.

Ξέρω ότι η απόφαση είναι δική μου, αλλά ποτέ στη ζωή μου δεν γνώρισα καμία γυναίκα να είναι στη θέση που βρίσκομαι σήμερα και δεν έχω μέτρο σύγκρισης.
Εδώ που βρίσκομαι είμαι τελείως μόνη, χωρίς κανέναν άνθρωπο να μιλήσω.

Αθηνά

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας την ιστορία σου με email στο 
info@singleparent.gr κι εμείς θα τη δημοσιεύσουμε εντελώς ανώνυμα!
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ