Δεν είστε αντίδικοι. Είστε συνεργάτες στην ανατροφή του παιδιού σας!

0

Σε πρόσφατο άρθρο αναγνώστριάς μας για τη συνεπιμέλεια εδώ ξεχωρίσαμε ένα-κατά τη γνώμη μας-ουσιώδες και άξιο συγχαρητηρίων, σχόλιο που θεωρήσαμε ότι αξίζει να ακουστεί, καθώς θίγει και ένα πολύ σημαντικό θέμα όπως την απουσία οικογενειακού δικαστηρίου.

«Έχω κοινή επιμέλεια της 7χρονης κόρης μας με τον πρώην σύζυγο μου και τα πάμε περίφημα εδώ και 3 χρόνια. Το ζήτημα δεν είναι μπαμπάς εναντίον μαμάς αλλά είναι δικαίωμα του παιδιού να έχει και τους δυο μετά τον χωρισμό.Αν θέλατε το παιδί να σας έχει ταυτόχρονα και τους δύο ας μην χωρίζατε ….ΧΩΡΙΣΑΤΕ όμως( και καλά κάνατε συναινετικά ). Στην περίπτωση που αρχικά περιγράφεται (συνήθη αποκλειστική επιμέλεια στον ένα ) το παιδί δεν έχει τον άλλο … Το παιδί χρειάζεται ΔΥΟ ενεργούς γονείς… Όχι ο ένας σαν επισκέπτης του ΣΚ και ο άλλος να φορτώνεται τα πάντα σαν κορόιδο αλλά ενεργούς και τους δύο . Προφανώς δεν επιμερίσατε σωστά χρονικά τον γονικό προγραμματισμό της φροντίδας και το δικαστήριο δεν είχε την δυνατότητα (ειδικούς) ώστε να εξασφαλίσει αυτό που μετά προκλήθηκε από κακό επιμερισμό και έλλειψη ελαστικότητας σε σχέση με την φροντίδα του παιδιού.

Αυτό ακριβώς που περιγράφεται δείχνει την αναγκαιότητα των οικογενειακών δικαστηρίων με την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ όμως συμβολή ΑΡΜΟΔΙΩΝ ειδικών που θα «προβλέψουν » τέτοια φαινόμενα καθώς και θα συμβουλέψουν αρμόδια τον δικαστή για τις πραγματικές δυνατότητες σας ώστε να γίνει σωστός επιμερισμός του χρόνου και κρίση στη διαφωνίας σας, Αυτό αναφορά τον επιμερισμό της φροντίδας στην καθημερινότητα του παιδιού και την δική σας δυνατότητα σε αυτό . Εμείς πριν χωρίσουμε και πάμε στα δικαστήρια ρωτήσαμε και βρήκαμε ειδικούς που μας βοήθησαν σε αυτό.

Προφανώς επίσης ένας » φίλος » ή φίλη» ή το «κομμωτήριο» ή το «καφενείο» ή το ιντερνετ δεν μπορεί να σας συμβουλέψει πως να είστε γονείς το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα δικαστήρια. Ειδικά αυτά που έχουμε σήμερα. Το οτι βρεθήκατε στα δικαστήρια δείχνει έλλειψη κατανόησης και συνεργασίας μες ευθύνη ΟΛΩΝ καθώς και άλυτα προσωπικά ζητήματα που δεν έχουν να κάνουν με το παιδί .

Αναλάβετε λοιπόν τις ευθύνες σας, συνεργαστείτε ΜΑΖΙ σαν γονείς και αφήστε τις κόντρες. Φυσικά και η συνεπιμελεια δεν σημαίνει απαραίτητα μισό χρόνο στον καθένα . Σημαίνει όμως συνεργασία, σημαίνει καθημερινότητα του παιδιού, σημαίνει συν – φροντίδα συν – απόφαση αλλα και ελαστικότητα του ενός προς τον άλλο και συνεργασία σαν ΓΟΝΕΙΣ . Δεν είστε αντίδικοι, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΖΕΥΓΑΡΙ , είστε συνεργάτες στην ανατροφή του παιδιού σας.

Ανατολή

Θες να μας πείς τη γνώμη σου; Κι εμείς! Μπορείς να αφήσεις το σχόλιό σου στο τέλος του κειμένου ή να γνωρίσεις και να ανταλλάξεις απόψεις και με άλλους μονογονείς στη σελίδα μας στο facebook, εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Τα ονόματα και άλλα στοιχεία αλλάζονται για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!