Αφού δεν μπόρεσα να είμαι σύζυγος, θα είμαι πατέρας. Με όλη τη σημασία!

1

Ήμουν παντρεμένος με την καλύτερη μου φίλη για πάνω από 10 χρόνια και έχουμε 2 υπέροχα παιδιά. Δεν πίνω, δεν χτυπάω και έχω υποστηρίξει όλες τις φιλοδοξίες της γυναίκας μου σχετικά με τις σπουδές και μετά με τη καριέρα της. Είχαμε κάποιες δυσκολίες και οι δύο μας κάναμε κάποιες λάθος  επιλογές, αλλά τα ξεπεράσαμε. Κάθε κίνηση μας γινόταν προς το καλύτερο. Όμως τώρα θέλει διαζύγιο. Γιατί; Επειδή όπως λέει «με αγαπάει αλλά σαν άνθρωπο» και ότι «της έχει φύγει ο ενθουσιασμός, ο έρωτας».

Μπορούμε να πάμε σε σύμβουλο γάμου αγάπη μου; ΟΧΙ !! Μπορούμε να προσπαθήσουμε και να μιλήσουμε γι ‘αυτό; ΟΧΙ! Τελειώσαμε, οι άνθρωποι αλλάζουν! Αυτό είναι το μόνο που παίρνω από το πρόσωπο που αγάπησα και για χάρη του οποίου, κίνησα βουνά.  Δεν υπάρχουν περιθώρια για συμβιβασμό, δεν υπάρχει τρόπος ν’ ανοίξει διάλογο. ΤΙΠΟΤΑ!

Δείτε σχετικά: Η ζωή μετά το διαζύγιο είναι μακράν καλύτερη: Ένας μόνος μπαμπάς, μιλά!

Έχω χάσει τα πάντα, το κέντρο του κόσμου μου! Δεν έχω τη δυνατότητα να είμαι μέρος της καθημερινότητας των παιδιών μου πια. Χάνω ήδη τα απλά πράγματα μαζί τους που τόσοι πολλοί άνθρωποι ζουν με τα δικά τους. Τώρα ζω σε ένα μικρό στούντιο, όχι επειδή δεν είχα χρήματα να νοικιάσω ένα μεγαλύτερο σπίτι αλλά επειδή ελπίζω ότι η γυναίκα μου θα μου τηλεφωνήσει οποιαδήποτε στιγμή να μου πει ότι μ’ αγαπά και ότι με θέλει πίσω.

Έχω χάσει τα πάντα και όλα αυτά γιατί; Επειδή με αγαπάει σαν άνθρωπο; Και που είναι το κακό σε αυτό; Το κακό δεν θα ήταν αν δεν με αγαπούσε καθόλου; Δεν μπορώ πια να βλέπω τα παιδιά μου να κλαίνε κάθε φορά που με βλέπουν, επειδή θέλουν να έρθω σπίτι! Και το μόνο που μπορώ να πω είναι «όλα θα πάνε καλά» γιατί δεν μπορώ και δεν θέλω να κατηγορήσω τη γυναίκα μου στα παιδιά μου.

Όλοι εσείς που αφήνετε τους άξιους και τις άξιες συζύγους σας , σκεφτείτε το. Η εγωιστική σας φαντασία, δεν αξίζει τόσο ώστε να διαλύσετε τον κόσμο του άλλου. Αν ψάχνετε για ενθουσιασμό, πηγαίνετε ένα ταξίδι, αγοράστε καινούριο αμάξι ή απλά, μοιραστείτε τον ενθουσιασμό με το ένα και μοναδικό άτομο σ΄αυτό το κόσμο, που σας αγαπά με τα ελαττώματα σας.

Όσο για μένα, είμαι εδώ, αφιερωμένος στην οικογένειά μου, να αγωνίζομαι για το γάμο μου, με το κεφάλι μου στη λαιμητόμο. Θα παραιτηθώ μόνο όταν η λάμα πέσει. Μέχρι τότε απλώς θα υπομένω τα πάντα και θ’ αγαπώ τη γυναίκα μου, όσο εκείνη γίνεται ο χειρότερος εαυτός της.  Και αν πάρουμε διαζύγιο, θα φροντίσω -αφού δεν μπόρεσα να μείνω σύζυγος-να μείνω σίγουρα, πατέρας. Με όλη τη σημασία.

Πηγή: http://divorcedguygrinning.com/