7 μήνες «μονογονέας»!

0

Ο άντρας μου μετακόμισε σε άλλη πόλη τον Απρίλιο για να ανοίξει δική του επιχείρηση. Αποφασίσαμε να έρθω να τον βρώ αργότερα αφού πρώτα πουλούσα το σπίτι μας και μετακομίζαμε. Επιπλέον αυτό επέτρεπε στον άντρα μου να εστιάσει αποκλειστικά επάνω στη νέα του δουλειά χωρίς να τον αποσπά τίποτα.

Τώρα που έχω πουλήσει το σπίτι μας, μετακομίζουμε και ετοιμαζόμαστε με τις δύο μου κόρες να πάμε να εγκατασταθούμε στην πόλη που έχει πάει και ο άντρας μου, σκέφτομαι τι μου δίδαξε και τι με έκανε να καταλάβω, αυτή η εμπειρία.

Το να είσαι μονογονέας, είναι κουραστικό!

Για την ακρίβεια, εξαντλητικό. Διότι δεν υπάρχει χειρότερο από το να δουλεύεις 8 και 10 ώρες κι αντί να γυρίσεις σπίτι να βάλεις τα πόδια σου σε μια λεκάνη με νερό, να πρέπει να μαγειρέψεις  να φροντίσεις τα παιδιά και όλα αυτά ενώ έχεις ήδη βοήθεια από τη γιαγιά ή τη μπέιμπι σίτερ! Επίσης τα Σαββατοκύριακα, ήταν χειρότερα από τις καθημερινές. Μ’ αρέσει να παίζω με τα παιδιά τα Σαββατοκύριακα αλλά όχι όταν πρέπει να πάω σούπερ μάρκετ, λαϊκή, να καθαρίσω το σπίτι, να βάλω πλυντήριο και παράλληλα να προσέχω τα κορίτσια. Πλέον μετά από αυτό, οι μονογονείς ανέβηκαν σκάλες στην εκτίμησή μου!

Τώρα εκτιμώ περισσότερο τον άντρα μου

Συνήθιζα να παραπονιέμαι ότι πάντα έκανα περισσότερα απ’ ότι ο σύζυγος μέσα στο σπίτι. Πολλές φορές μάλιστα του έλεγα «Ποτέ δεν κάνεις τίποτα εδώ μέσα!». Αυτό τον έκανε τρελλό. Τώρα που στα αλήθεια δεν έκανε τίποτα, κατάλαβα τελικά πόσο πολύ με βοηθούσε.

Βοηθήστε τους μονογονείς, σε κάθε ευκαιρία

Πρίν λίγο καιρό, πούλησα μια μπασκέτα-κήπου σε μια μαμά που την ήθελε για τα γενέθλια του γιού της και έπρεπε να την απο-συναρμολογήσω με τη βοήθεια του μπαμπά μου. Όταν η γυναίκα ήρθε να την πάρει, επάνω στην κουβέντα, μου είπε πως ήταν χωρισμένη και πως είχε έναν 7χρονο γιό. Τη ρώτησα αν είχε κάποιον μαζί της που μπορούσε να τη βοηθήσει με την μπασκέτα αλλά μου είπε πως οι γονείς της ζουν σε άλλη πόλη και πως μια φίλη της ίσως να μπορούσε να έρθει να την κουβαλήσουν μαζί. Ένιωσα πολύ άσχημα που δεν είχε τη στήριξη και τη βοήθεια που είχα εγώ. Με έκανε να καταλάβω ότι υπάρχουν μόνες μαμάδες εκεί έξω που δεν έχουν κάποιον να τους φτιάξει μια βρύση, να τους βιδώσει μια λάμπα, να τις βοηθήσει με το αμάξι ή να προσέχει τα παιδιά.

Προσπαθήστε-όσο είναι αυτό εφικτό-να σώσετε τον γάμο σας

Για μένα αυτό σημαίνει να δουλέψεις με τον γάμο σου. Παραδέχομαι ότι δεν είναι εύκολο αλλά θεωρώ πως, τουλάχιστον για τα δικά μου παιδιά, αυτό είναι το καλύτερο καθώς το να έχουν δύο γονείς στο πλάι τους, τους δίνει μία αίσθηση ασφάλειας. Φυσικά και ξέρω πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό για όλους αλλά εγώ προσωπικά προσπαθώ και το παλεύω μέχρι τέλους. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο άντρας μου φεύγει μεγάλο διάστημα από το σπίτι για δουλειές, και παρ’ όλο που η συγκεκριμένη εμπειρία μου έδωσε μια νέα οπτική στο τι σημαίνουν οι έννοιες «γάμος» και «ανατροφή παιδιών», ήταν εξαιρετικά δύσκολο όλο αυτό για μένα και –όσο περνάει από το χέρι μου-δεν θέλω να το ξαναζήσω.

Περιμένουμε και τη δική σας εμπειρία με email, στο info@singleparent.gr
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και σας διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σας θα παραμείνει μυστική.