fbpx

Σκέψεις ενός μονογονέα

| 28 Φεβρουαρίου 2014
ADVERTISEMENT

Μονογονέας λοιπόν, μόνη μαμά χήρα.

Όλοι όσοι ανήκουμε στην κατηγορία της χηρείας εκτός όλων των άλλων προβλημάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, την καθημερινότητα, τα οικονομικά, τον κοινωνικό περίγυρο στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχουν και κάποιες άλλες σκέψεις. Σκέψεις που ξεπηδούν κατά διαστήματα και κάποιες φορές γίνονται τόσο μα τόσο ζωντανές!


ADVERTISEMENT

Αν εγώ πάθω κάτι τι γίνεται με το παιδί;

Είμαι μόνη μου χωρίς αδέρφια, μοναχοπαίδι  – με κυνηγάει το μόνος ως πρώτο συνθετικό – με τους συγγενείς του αποθανόντος να μην έχουμε πλέον επαφή, με συγγενείς δικούς μου χωρίς πολλές παρτίδες και με τους γονείς μου υπερήλικες.

Δεν είναι φυσιολογικό να αναρωτιέμαι και να σκάω τι θα γίνει αν εμένα μου συμβεί κάτι; Το παιδί τι θα απογίνει , που θα πάει , πως θα είναι ;


ADVERTISEMENT

Μου λένε όλοι να μην κάνω τέτοιες σκέψεις και ότι δεν θα μου συμβεί τίποτα και άλλα τέτοια. Λόγια δηλαδή για να μου χρυσώσουν λίγο το χάπι.

Δεν θέλω να πάθω κάτι , δεν έχω σκοπό να κάνω κάτι στον εαυτό μου αλλά όπως έμαθα από πρώτο χέρι  όλα είναι πιθανά σε αυτή τη ζωή. Και αν έρθει μια τέτοια ώρα; Τα αφήνω όλα όπως έρθουν να πάρουν τον δρόμο τους; Να αφήσω το παιδί μου να είναι ένα πρόβλημα για τους άλλους; Γιατί κακά τα ψέματα ποιος θα θέλει να αναλάβει την ευθύνη ενός παιδιού; Ή μήπως θα θέλει να αναλάβει την κηδεμονία του λόγω οικονομικών; Πολύ σκληρά αυτά που λέω ; Για σκεφτείτε το! Μέχρι στιγμής δεν είδα από τον περίγυρό μου και τις καλύτερες προθέσεις ούτε για μένα ούτε για το παιδί.

Και το χειρότερο όλων θα είναι να καταλαβαίνει το παιδί ότι είναι ένα πρόβλημα το ίδιο! Όλοι τον αγαπούν αλλά είναι τελείως διαφορετικό – αν μου συμβεί κάτι – να έχουν ακόμα ένα παιδί να μεγαλώσουν. Η ευθύνη είναι μεγάλη και το καταλαβαίνω.

Δεν ξέρω αν έχω πάθει παράκρουση και έχω αυτές τις σκέψεις και το σκέφτομαι τόσο σοβαρά. Ίσως είναι ο φόβος που έχω πλέον μόνιμα μετά το θάνατο του συζύγου μου και τα βλέπω λίγο πιο μαύρα. Ίσως επειδή έγινα υπερβολικά ρεαλίστρια και δεν θέλω να αφήνω τίποτα στην τύχη.

Και απευθύνομαι σε όλους του μονογονείς. Εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου;

*Η Black Velvet είναι guest blogger και τα λέει επίσης ωραία στο blog της εδώ και στη σελίδα της στο facebook, εδώ.

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ