fbpx

Στο Δημοτικό Βρεφοκομείο “Ο Άγιος Στυλιανός” δεν θέλουν να τους “ενοχλούμε” για τις υιοθεσίες παιδιών. Γιατί;;;

| 16 Ιανουαρίου 2018
ADVERTISEMENT

Πρίν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 12/01, επικοινώνησα προσωπικά ενημερώνοντας για το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητά μου, με το δημοτικό βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός από το οποίο αντλήσαμε και τις πληροφορίες που μπορείτε να δείτε σε άρθρο μας εδώ.

Έκπληξη μας έκανε το γεγονός ότι ο άνθρωπος που βγήκε στο τηλέφωνο, μας είπε πως είναι ο προϊστάμενος της κοινωνικής υπηρεσίας αλλά αρνήθηκε να μας πει το όνομά του λέγοντας “Το όνομά μου θα το βρείτε στην ιστοσελίδα”.

Σε ερώτηση του φερόμενου ως προϊσταμένου της κοινωνικής υπηρεσίας αν θα δημοσιευθούν όσα μου έλεγε, η απάντησή μου ήταν καταφατική, οπότε και ο ίδιος μου ζήτησε να μην δημοσιοποιήσουμε δύο συγκεκριμένα στοιχεία , γεγονός το οποίο σεβαστήκαμε και πράξαμε.


ADVERTISEMENT

Σήμερα, προς έκπληξή μας, λάβαμε ένα ανυπόγραφο email από το Δημοτικό Βρεφοκομείο “Ο Άγιος Στυλιανός” το οποίο μας έγραφε τα εξής:

Παρακαλούμε να μη γίνονται αναρτήσεις, ούτε να αναπαράγονται παλιότερες που αφορούν το Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Στυλιανός». Έγκυρη ενημέρωση, μπορεί κάποιος να πάρει μόνο απ’ την ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.agios-stylianos.gr

Να σημειωθεί ότι στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος ρητώς αναφέρεται ότι


ADVERTISEMENT

“Εάν επιθυμείτε να παραβρεθείτε στην ενημέρωση πρέπει να επικοινωνήσετε με τον προϊστάμενο της κοινωνικής υπηρεσίας στο τηλ: 2310-929600 εσωτερικό 35” τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνήσαμε και εμείς αλλά και οι αναγνώστες μας όπως επίσης αναφέρουμε και στο άρθρο μας, εδώ.

Κοινώς μας παροτρύνουν να επικοινωνήσουμε μαζί τους τηλεφωνικά αλλά μόλις το κάναμε, μας παρέπεμψαν στην ιστοσελίδα τους ενώ εκδήλωσαν και την επιθυμία να μην γίνονται αναρτήσεις που αφορούν το Ίδρυμα!

Παράξενο είναι επίσης και το γεγονός ότι αναγνώστριά μας, επικοινώνησε με το Ίδρυμα από όπου και της είπαν ότι δεν γίνονται υιοθεσίες (!!!).

Επειδή κινδυνεύουμε να εκτεθούμε και να φανούμε αφερέγγυοι σε όσα σας γράφουμε μόνο και μόνο επειδή απ’ ότι φαίνεται κάποιοι άνθρωποι-για άγνωστους αλλά ύποπτους λόγους-δεν θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας πως όσα γράφουμε στο Singleparent.gr όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας μας γίνονται πάντοτε κατόπιν επικοινωνίας με τον εκάστοτε φορέα και με απώτερο σκοπό την αξιόπιστη ενημέρωση και στήριξη των μονογονεϊκών και όλων των σύγχρονων μορφών οικογενειών.

Ειδικά σε τόσο ευαίσθητα θέματα όπως αυτό της υιοθεσίας είμαστε άκρως προσεκτικοί γι αυτό και οι αναρτήσεις μας δεν περιλαμβάνουν κοινοποίηση προϋποθέσεων, δικαιολογητικών κλπ. προκειμένου να μην μπερδέψουμε τους αναγνώστες μας, τους οποίους και παραπέμπουμε πάντα στον εκάστοτε αρμόδιο φορέα, όπως έγινε και στο τελευταίο επίμαχο άρθρο μας.

Θα δεχόμουν αν από το δημοτικό βρεφοκομείο “Ο Άγιος Στυλιανός” μας έλεγαν ότι η ημερομηνία ενημέρωσης των υποψήφιων θετών γονιών που αναφέρουμε και μας είπαν τηλεφωνικά, είναι λάθος. Θα δεχόμουν οποιαδήποτε διόρθωση και θα ζητούσα και συγγνώμη. Όμως το “μην δημοσιεύσετε ξανά κάτι για εμάς” και διαφέρει και δεν το δέχομαι και δεν μου αρέσει και το αντιμετωπίζω πρώτη φορά στη ζωή μου. Όταν όλοι οι φορείς μέχρι σήμερα είναι παραπάνω από πρόθυμοι να συνεργαστούν και να βοηθήσουν, ο Άγιος Στυλιανός γιατί όχι; Και γιατί μας ζητάει να μην ξανασχοληθούμε μαζί του;

Από εκεί και πέρα, τόσο το εν λόγω Δημοτικό Βρεφοκομείο όσο και οποιοσδήποτε κρατικός φορέας πρέπει να καταλάβει πως ανήκει στο κράτος δηλαδή σε όλους εμάς και είναι υποχρεωμένο να παρέχει και μάλιστα επώνυμα, οποιαδήποτε πληροφορία στους πολίτες, τηλεφωνικά ή προσωπικά, είτε αυτοί είναι δημοσιογράφοι είτε όχι. Διαφορετικά κινδυνεύει να εκτεθεί για αδιαφάνεια σε μια τόσο ευαίσθητη διαδικασία που κρίνει τις τύχες των παιδιών μας.

Γιατί αυτά τα παιδιά είναι δικά ΜΑΣ. Και όταν ένας φορέας που υποτίθεται μεριμνά για το καλό τους, ζητάει να μην δημοσιοποιούμε τη δράση του ή ισχυρίζεται ότι δεν γίνονται υιοθεσίες, ίσως τελικά να μην υπάρχει για να μεριμνά αλλά απλά για να…υπάρχει.

Στη διάθεση όλων σας για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Κυριακή Χαριτάκη
Ιδρύτρια Singleparent.gr

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...