fbpx

Σπίτι είναι εκεί που θέλεις να επιστρέφεις!

| 25 Ιουλίου 2016
ADVERTISEMENT

Πάω και παραγγέλνω μια καρέκλα γραφείου από τα Πράκτικερ. Στη φωτογραφία έδειχνε μπεζ ανοιχτή, στη περιγραφή έλεγε μπεζ σκέτο. Τελικά έσκασε μύτη μια πολυθρόνα ala γραφείο γυναικολόγου 80’s, σε χρώμα μόκα-σκατουλί-είχα γαστρεντερίτιδα και σας την έφερα. “Όταν νομίζεις ότι η ζωή, σου φέρεται σκατά, το δειγματολόγιο είναι εδώ για να σε πείσει!” μου είπε η φίλη Χρύσα μόλις την έβγαλε από το κουτί κι έπαθα αναρρόφηση από τα γέλια!

Από τη Κυριακή Χαριτάκη


ADVERTISEMENT

Είναι τώρα 3 εβδομάδες που φτιάχνω το σπίτι που μετακομίσαμε πρίν μήνες γιατί βολόδερνα στα άδεια δωμάτια, σαν φάντασμα κοπέλας που αυτοκτόνησε από έρωτα, με άσπρο φόρεμα και λιτά μαλλιά, ξυπόλυτη στα μάρμαρα! Για διάφορους λόγους-κυρίως οικονομικούς- το είχα παραμελήσει αλλά η καλή μου νεράιδα Χρύσα, με έβαλε στο τρυπάκι δηλαδή με έσυρε σε χρωματοπωλεία, Jumbo, Go Nannys και της Παναγιάς τα μάτια και με ανάγκασε, σχεδόν με μαστίγωσε, να μπω στον κόσμο του ντεκορασιόν! Το παράδοξο σε όλο αυτό είναι ότι μου άρεσε!

Πρώτα μπήκε ο θείος μου, ελαιοχρωματιστής στο επάγγελμα, και έβαψε το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο με βαφές Vechro οι οποίες ως οικολογικές, δεν μύρισαν καθόλου. Τα χρώματα δε, τέλεια! Το υπνοδωμάτιο και το μισό σαλόνι πράσινο παστέλ, του Γιώργου κίτρινο και μπλε ρουαγιάλ.

Ύστερα μπήκαν οι κουρτίνες από τα αγαπημένα μου Pennie.gr. Παιδιά δεν υπάρχει η ποιότητα, μιλάμε για 100% βαμβάκι σε πολύ ωραία σχέδια ενώ τα κορίτσια στο κατάστημα του Περιστερίου, εξυπηρετικότατα, με βοήθησαν πολύ και κυρίως, με χαμόγελο! Έχουν και πολλά άλλα ποιοτικά πράγματα, πήρα και κάτι ράνερ για τη τραπεζαρία επίσης όμορφα και πολύ οικονομικά. Σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα!


ADVERTISEMENT

Μετά ήρθε ο καναπές (σε χρώμα μπλε ρουαγιάλ παρακαλώ!) το σύνθετο και το τραπεζάκι από την Irven. Εντάξει τους αγαπώ και ένα θα σας πω: Έχω τώρα δύο μέρες που κοιμάμαι στο σαλόνι και μάλιστα χωρίς να έχω τσακωθεί με κανέναν! :p
Μου θύμισε λίγο εποχές του γάμου μου που όποτε πλακωνόμασταν- δηλαδή κάθε μέρα- την έβγαζα ολονυχτία στο καναπέ, με τη διαφορά ότι τώρα κοιμάμαι στον δικό μου και είναι τόσο χουχουλιάρικος, που δεν θέλω να σηκωθώ, ούτε καν να τσακωθώ.

Κάδρα, κορνίζες, τηλεόραση, διακοσμητικά και φυσικά στα μέσα και στα έξω η Χρύσα που συνδέει κεραίες, βαράει πρόκες με μπουκάλια ουίσκι ελλείψει σφυριού, ανακατεύει μπογιές, ξεβουλώνει αποχετεύσεις, όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει και ακούει και τον Γιώργο που ζητάει κούνια (!) στο δωμάτιό του, να κουτουλάει από τοίχο σε τοίχο σαν μπαλάκι του πινγκ πόνγκ!

Ο δε πατέρας μου, που του έστειλα φωτογραφίες από το καινούριο πια σπίτι, μόνο που δεν έβγαλε λόγο! “Έφτιαξε η κόρη ΜΟΥ τέτοιο σπίτι μόνη της; Μπράβο παιδί μου, είμαι περήφανος για σένα, μπράβο σου αξίζει. Και καμιά φορά να θυμάσαι τον γέρο-πατέρα σου και να του φέρνεις και κανένα κρασί!” (είπε σαν 80χρονος καπετάνιος που μόλις έπιασε στεριά για τη σύνταξη- 65 είναι εν τω μεταξύ, δεν ξέρω γιατί παριστάνει τον γερο-Σεβάχ). Ύστερα άρχισε τα δακρύβρεχτα-Καζαντζίδικα κι όταν κάπου στο βάθος άκουσα τη μάνα μου να φωνάζει “Άντε τώρα, να βρει ένα καλό παιδί να ξαναπαντρευτεί να φτιάξει τη ζωή της!” τους το κλεισα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο πατέρας μου πρέπει να μοιράζει φειγ βολάν στη γειτονιά και η μάνα μου, να με κάνει προξενιό. Ναι οι γονείς μου είναι τρελλοί αλλά αυτό θα το αναλύσουμε σε άλλο άρθρο!

FullSizeRender (18)

Η κορνίζα με μαγνητάκι που έβαλα στο ψυγείο μου. Κικίτσα, τρώς! :p

Δεν θέλω να σας κάνω επίδειξη, τουναντίον. Θέλω να σας πω πόσο περήφανη είμαι που για πρώτη φορά, στα 36 μου, κατάφερα να φτιάξω το δικό μου σπίτι, για μένα και το παιδί μου, και να το κάνω όπως θέλω εγώ με τα δικά μου χρώματα, τη δική μου αύρα και κυρίως με τους ανθρώπους μου. Eίτε αυτούς που είναι χρόνια στη ζωή μου, είτε εκείνους που μπήκαν πρόσφατα κι οι συγκυρίες, μας έδεσαν πολύ και γρήγορα.

Κι αφού μπόρεσα εγώ που πέρασα ένα κάρο, μπορείς κι εσύ να βρεις το δρόμο σου, το σπίτι σου, τους ανθρώπους σου, όπως βρήκα κι εγώ τους ανθρώπους μου. Που με αγκάλιασαν, που φάγαμε πίτσες στις 2 το πρωί, που μιλήσαμε 3 ώρες στο τηλέφωνο, που γελάσαμε μέχρι δακρύων, που με κοίταξαν με ύφος “μας τα πρηξες!”, που μου είπαν “Ρε Κυριακή, ευτυχώς που υπάρχεις κι εσύ και δεν ξεχνάω πως με λένε, Χρύσα και Χρύσα όλη την ώρα με ζάλισες!” (χαχαχα). Άνθρωποι που νοιάστηκαν για το παιδί μου, που μου είπαν “Κάνε κάτι με το σπίτι, είναι άδειο και ο Γιώργος νομίζει πως μένετε εδώ προσωρινά!” και είχαν δίκιο. Και έκαναν τεράστια δουλειά, και ασχολήθηκαν 3 Σαββατοκύριακα σερί χωρίς καν να το ζητήσω, χωρίς να δεχτούν να πάρουν για τη δουλειά τους, ούτε ένα ευρώ. Δώρο για μένα και τον Γιώργο μου. Τους ευχαριστώ τόσο πολύ γι’ αυτό!

Οι φίλοι είναι δώρα. Δώρα που μας τα δίνει η ζωή, όταν μας χρωστά. Κι εγώ πέρασα πάρα πολλά για να φτάσω να μπω στο δικό μου χώρο με το παιδί μου και να ηρεμήσω μακριά απ’ ότι με πίκραινε. Και δούλεψα πολύ και μάτωσα και ο Γιώργος κοιμήθηκε πολλές φορές στην αγκαλιά μου ενώ έγραφα στον υπολογιστή γιατί έπρεπε να παραδώσω κείμενο και πολλές φορές ψήθηκε στον πυρετό και ήμουν με το ένα χέρι στο θερμόμετρο και το άλλο στο λαπτοπ. Αλλά η ζωή με αντάμειψε και μου έστειλε καλούς ανθρώπους, αληθινούς φίλους και ένα σπίτι κούκλα, να φροντίζω όσους αγαπώ, να το χαίρομαι κάθε λεπτό, να ανυπομονώ να επιστρέφω σε αυτό.

Γιατί αυτό σημαίνει σπίτι: Εκεί που θέλεις πάντα να επιστρέφεις!

Υστερόγραφο 1: Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι με στηρίξατε και από καλύβα του Μπαρμπα Θωμά, το κάνατε σπίτι. Ευχαριστώ ιδιαίτερα το Χρυσούλι μου, το απόλυτο σετ, που με αγκάλιασε και με βοήθησε στο τέρμα. Χρύσα μου, η μαγειρική μου και οι μπύρες του ψυγείου μου, στη διάθεσή σου (Χρύσαααα, τη πρασινάδα για τη κουζίνα ξεχάσαμε να πάρουμε!).
Υστερόγραφο 2: Ο Γιώργος μου δεν το έχει δει και περιμένω πώς και πώς να τον φέρω απ’ το σχολείο και να του κάνω έκπληξη!
Υστερόγραφο 3: Το παρόν άρθρο είναι αγαπησιάρικο-γούτσου γούτσου και καθόλου διαφημιστικό. Οι παραπάνω εταιρίες που αναφέρονται, δεν αποτελούν παρότρυνση αλλά καθαρά προσωπική μου επιλογή.

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...