fbpx

Παντρεμένη και ερωτευμένη. Με άλλον…

| 1 Οκτωβρίου 2015
ADVERTISEMENT

“Ερωτεύτηκα” μου είπε μια φίλη μου γεμάτη απελπισία και κόλλησα. Γιατί είναι παντρεμένη. Προσπάθησα να μη δείξω την έκπληξή μου και κυρίως να μην τη κρίνω. Όσο κι αν ορκίζεσαι ότι θα είσαι για πάντα ερωτευμένη με τον άνθρωπό σου και πατέρα των παιδιών σου, 2-3 χρονάκια μετά, καταλαβαίνεις πως κάτι τέτοιο πρακτικά δεν γίνεται. Είναι σαν να μου λες ότι θα κάνεις για πάντα δίαιτα και δεν θα φας ποτέ στη ζωή σου, ούτε ένα παγωτό. Ατυχής παρομοίωση; Ίσως. Ίσως όμως και όχι. Όπως και να το δείς, αυτό το ένα “παγωτό “είτε θα δώσει ώθηση στο μεταβολισμό σου- δηλαδή θα ανανεώσει το γάμο σου- είτε θα σε κάνεις να φας όλο το ψυγείο, δηλαδή να τον τελειώσεις. 

Από τη Κυριακή Χαριτάκη


ADVERTISEMENT

“Σου έχει συμβεί να νιώθεις έλξη για έναν άνθρωπο, να αισθάνεσαι πως κουμπώνετε σε όλα και να μην μπορείς να κάνεις κάτι γιατί είστε παντρεμένοι με άλλους; Γιατί αν γίνει κάτι μεταξύ σας θα γίνει ο κακός χαμός;” με ρώτησε. Δεν θα πω τί της απάντησα γιατί μας διαβάζουν άνθρωποι που δεν πρέπει (χαχα!). Σκέφτηκα όμως πόσο αληθινός ήταν αυτός ο έρωτας που ένιωθε για κάποιον με τον οποίο δεν είχε γίνει πρακτικά τίποτα ακόμη και τί σήμαινε για το γάμο της. Γιατί ενθουσιάστηκε με άλλον; Τί δεν της έδινε ο άντρας της που σκέφτηκε πως θα το έβρισκε κάπου αλλού; Τί δεν έδινε εκείνη στον άντρα της που όμως ήταν έτοιμη να το δώσει αλλού; Γιατί ένιωθε πως “κούμπωνε” με κάποιον, περισσότερο απ’ ότι με τον άνθρωπο που παντρεύτηκε; Όταν ο έρωτας μπαίνει στο γάμο σου, δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα κερατώσεις. Είναι όμως ένα πολύ ηχηρό καμπανάκι, ότι κινδυνεύεις να βαλτώσεις!

Συνήθως η πρώτη έλξη, σχέση, έρωτας-πείτε-το-όπως-θέλετε, μετά το διαζύγιο ή λίγο πρίν, είναι ριμπάουντ. Είναι η αφορμή κι η ευκαιρία σου, είτε να προσπαθήσεις να λύσεις τα προβλήματα στο γάμο σου και να ξεφυσήξεις με ανακούφιση που δεν έφυγες ή να λύσεις τον ίδιο το γάμο και πάλι να ξεφυσήξεις με ανακούφιση που ερωτεύτηκες. Κι όπως λέει κι ένας πολύ καλός μου φίλος “Μετά από κάποια χρόνια γάμου, η πιο γλυκιά κουβέντα που ακούς απ’ τη γυναίκα σου, είναι “Ψωμί πήρες;”…
“…άρα με τη πρώτη γλυκιά κουβέντα που θα ακούσεις, μπορείς πολύ εύκολα να τη πατήσεις!” θα προσέθετα εγώ!

Μερικές μέρες αργότερα με πήρε τηλέφωνο. Ήταν ράκος. Έπινε κάπνιζε ξενυχτούσε και όπως μου δήλωσε, της ήταν αδύνατο να εργαστεί, εκείνη που είχε κόψει το τσιγάρο και δεν άντεχε ούτε λεπτό χωρίς τη δουλειά της. “Έχω αποσυντονιστεί τελείως και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Νιώθω σαν κάτι να μου΄χει κολλήσει στο παπούτσι και να μην μπορώ να περπατήσω” μου είπε. “Δεν μπορείς να περπατήσεις γιατί είσαι έτοιμη να πετάξεις” της είπα. Γιατί πράγματι αυτό που ένιωθε ,ακόμα και πλασματικό να ήταν, αυτομάτως την έβγαζε παρατηρητή έξω από το γάμο της. “Δεν πονάω επειδή δεν μπορώ να είμαι με αυτόν που ερωτεύτηκα. Πονάω που συνειδητοποιώ ότι δεν μπορώ να είμαι με αυτόν που παντρεύτηκα” μου είπε. “Και θα τινάξει έτσι στον αέρα 10 χρόνια γάμου και 2 παιδιά;” είπε μια κοινή μας φίλη που γνωρίζει τη περίπτωση. Ποιά ΘΑ τινάξει στον αέρα, τα τιναγμένα;


ADVERTISEMENT

Στον έρωτα, ο χρόνος και η οικογενειακή κατάσταση είναι πράγματα πολύ σχετικά, ακριβώς επειδή δεν μπαίνουν σε πρόγραμμα. Δεν μπορείς να επαναφέρεις τη καρδιά σου στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και να αγαπήσεις τον/τη σύζυγό σου απ’ την αρχή μόνο και μόνο επειδή είστε χρόνια μαζί κι έχετε και παιδιά. Θα ήταν άδικο και για τα χρόνια σας και για τα παιδιά. Μπορείς όμως ό,τι σου έρχεται στη ζωή, να το μετατρέπεις σε ευκαιρία. Ευκαιρία για επαναξιολόγηση, για αληθινά καλύτερες σχέσεις και για κεραίες πιο ανοιχτές, έτσι ώστε να μην φτάνεις στο σημείο να συνειδητοποιείς ότι κάτι δεν σου κάνει κάτι, 10 χρόνια απ’ τη ζωή σου, μετά.

Και μια συμβουλή από μένα: ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μην ακούτε τους φίλους σας. Όχι γιατί δεν σας αγαπούν ή γιατί αυτά που θα σας πούν, δεν είναι σωστά, όχι. Αλλά γιατί αυτά που θα σας πούν βασίζονται συνήθως, σε αυτά που τους λέτε εσείς. Και κανένας δεν είναι σε θέση να δώσει ολοκληρωμένη συμβουλή όταν η αλήθεια που γνωρίζει, είναι μισή!

Κυριακή Χαριτάκη

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...