fbpx

Μου λείπει ο πατέρας μου…

| 1 Σεπτεμβρίου 2016
ADVERTISEMENT

kyriaki-konti-giorti-300x500-colorsΔεν ξέρω γιατί, σήμερα ξύπνησα “κάπως”. Είναι και που δεν κοιμάμαι καλά (βασικά καθόλου δεν κοιμάμαι γιατί δουλεύω πολύ) κι όλο αυτό, “σκάει” σε μια ανησυχία και υπερένταση. Ρημαδοκοιμήθηκα γύρω στις 4 το πρωί και στις 8 με παίρνει η ξαδέρφη μου.

Από τη Κυριακή Χαριτάκη


ADVERTISEMENT

Βρες με στο facebook

 


-Έλα Κική, είσαι καλά;
-Μμμμμ….ουγκ
-Κική μ’ ακούς;
-Μμμμμ….ουγκ
-Πες μου σε παρακαλώ μίλα μουυυυυυυυυυυυυ!
-Μμμμ…κοιμάμαι Χριστιανή μου, τί νομίζεις ότι μ’ έχουν φιμωμένη στο υπόγειο;
-Ε μίλα ρε παιδί μου, μη μου κόβεις κι εσύ το αίμα.
-Γιατί έγινε κάτι;
-Όχι, είδα τον πατέρα σου στον ύπνο μου.
-Μμμμ…ναι, και;
-Μου είπε ότι ανησυχεί για σένα κι ότι δεν είσαι καλά.
-Καλά είμαι πες του.
-Επέμενε, μίλαγε λέει στη μάνα σου και της έλεγε “Ανησυχώ για τη μικρή δεν είναι καλά”.
-Καλά είμαι σου λέω.
-Σίγουρα;
-Ναι. Να σου πω, αν τον ξαναδείς, ρώτα τον μία, στο μνήμα θέλει ζαρντινιέρα ή γλάστρες;
-Είσαι χαζό!


ADVERTISEMENT

“Μπορεί ο μπαμπάς μου να έφυγε αλλά το χιούμορ του, κυκλοφορεί ανάμεσά μας”, λέω στους φίλους μου. Εκτός από τη μύτη του, έχω πάρει και το χιούμορ του και με αυτό, αντιμετωπίζω και τις χειρότερες δυσκολίες. Όσοι έχουν χάσει το γονιό ή τους γονείς τους, μου είχαν πει πως στην αρχή δεν καταλαβαίνεις την απουσία, ότι περνάς τη φάση που δεν έχεις συνειδητοποιήσει ακόμα τί έχει συμβεί. Πράγματι 10 μέρες μετά το θάνατό του, εντελώς ασυναίσθητα, είπα “Να πάρω τον μπαμπά τηλέφωνο να τον ρωτήσω…”. Μέχρι να τελειώσω τη φράση μου, επανήλθα στη πραγματικότητα. Σε μια πραγματικότητα που μου λέει πως η απουσία του, θα γίνεται πιο αισθητή με τη πάροδο του χρόνου.

Χθες λοιπόν ήταν το πρώτο πρωϊνό που ένιωθα περίεργα. Χάλια, δεν ξέρω. Παρ’ όλο που μου αρέσει να απομονώνομαι, που δεν ήμουν ποτέ το κορίτσι του μπαμπά και μιλούσαμε συνήθως μια φορά στις δεκαπέντε, νιώθω μοναξιά. Όχι ερωτική ή φιλική, τουναντίον. Κυρίως από τότε που χώρισα, και πρίν ακόμα χάσω τον πατέρα μου, υπάρχουν γύρω μου ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ πολλοί άνθρωποι που με νοιάζονται. Φίλοι, συνεργάτες ακόμα και πελάτες, με παίρνουν να ρωτήσουν τί κάνω και “Κυριακούλι μου, ό,τι χρειάζεσαι εσύ και το παιδί σου είμαστε εδώ!” και το τηλέφωνό μου βαράει μέρα νύχτα, ούτε υπουργείο να ήμουνα, παράπονο κανένα. Τόση αγάπη στη ζωή μου δεν είχα ποτέ. Κι όμως νιώθω μοναξιά…

Δεν μου λείπει η αντρική φιγούρα. Η πατρική, μου λείπει. Η προστασία που ένιωθα πως είχα. Η ασφάλεια ότι αν μου συνέβαινε κάτι, θα ‘παιρνα τον πατέρα μου. Η ασφάλεια ότι αν ήθελα μια αντικειμενική άποψη σε οτιδήποτε, θα πήγαινα απ’ το σπίτι, θα άναβε τσιγάρο ακριβώς κάτω από τον απορροφητήρα και θα καταλήγαμε να με κράζει για τις επιλογές μου και να γελάμε. Ή θα του έλεγα π.χ. “μπαμπά θέλω να βάψω το σπίτι / να κρεμάσω ένα φωτιστικό / να βάλω σύρτη στη πόρτα” και θα΄ρχόταν του σκοτωμού να το κάνει. Τώρα δεν το έχω αυτό. Και δεν μπορεί να μου το δώσει και κανένας. Κι είμαι απ’ το πρωί ένα μάτσο χάλια, με τα δάκρυα να κυλάνε αυθόρμητα στο πρόσωπό μου. Όσα δάκρυα δεν έριξα στη κηδεία του, έρχονται τώρα μακριά απ’ όλους και απρόσκλητα, στο σαλόνι του σπιτιού μου.

Σήμερα με πήρε ένας συνεργάτης και καθώς μιλάγαμε για δουλειά, ξαφνικά έβαλα τα κλάματα. Έτσι, από το πουθενά. Ευτυχώς το παιδί δεν με παρεξήγησε, ίσα ίσα μου είπε “όποτε θέλεις να μιλήσεις είμαι εδώ”. Τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό αλλά…αυτός που ήθελα να είναι εδώ, έφυγε για πάντα. Έρχεται μόνο στα όνειρα και ζητάει να μου πουν ότι ανησυχεί για μένα. Ακόμα και στον θάνατο, έχει την έννοια μου.

Μην ανησυχείς μπαμπά. Εγώ καλά είμαι, έχω μια ζωή μπροστά.
Μόνο που αυτή τη ζωή δεν ξέρω τώρα πια, που να τη στρέψω και σε ποιό στέγαστρο από κάτω να τη βάλω όποτε βρέχει δάκρυα.

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...