fbpx

Μάριος Κουρεμπής: Η Κα Ολίβια Γαβρίλη δεν με αφήνει να δω το παιδί μας. Έχω κινηθεί νομικά

| 22 Ιουλίου 2018
ADVERTISEMENT

Update: Προκειμένου η ενημέρωση επί του θέματος, να είναι πιο άρτια και αντικειμενική, ζητήθηκε η άποψη/απάντηση της κυρίας Γαβρίλη η οποία μέχρι σήμερα, δεν έχει δοθεί.


Στο Singleparent.gr έχουμε πολλές φορές ασχοληθεί με το φαινόμενο της γονεϊκής αποξένωσης και ειδικότερα με πατεράδες που οι μητέρες των παιδιών τους, δεν τους αφήνουν να τα βλέπουν, είτε οι εμπλεκόμενοι είναι δημόσια πρόσωπα είτε οχι. Ενας από αυτούς τους μπαμπάδες είναι και ο Μάριος Κουρεμπής, πρώην σύντροφος της γνωστής blogger Ολίβιας Γαβρίλη και φερόμενος ως (φερόμενος διότι η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει) πατέρας του μικρού Άγγελου, του τρίτου της παιδιού.

Ο Μάριος αποφάσισε να μιλήσει αποκλειστικά στο Singleparent.gr και τη Κυριακή Χαριτάκη, για τη δικαστική διαμάχη με την μητέρα του παιδιού του, για τη φιλία του με τον Μάνο Αντώναρο-πρώην σύζυγο τη Κας Γαβρίλη-για το πώς ονειρεύεται τη στιγμή που θα γνωρίσει το παιδί του, και μοιράζεται μαζί μας άγνωστες πτυχές της περιπέτειας που περνάει.

Συνέντευξη-ρεπορτάζ: Κυριακή Χαριτάκη


ADVERTISEMENT


-Η αλήθεια είναι ότι πρόσφατα έμαθα ότι είσαι ο μπαμπάς του Άγγελου, του τρίτου παιδιού της Κας Ολίβιας Γαβρίλη, η οποία όπως ισχυρίζεσαι, δεν σε αφήνει να τον βλέπεις. Θες αρχικά, να μας πεις λίγα πράγματα για την σχέση σας; Πώς γνωριστήκατε και πώς προχωρήσατε;

Mε την κα Γαβρίλη γνωριστήκαμε το Νοέμβριο του 2015 μέσω κοινών γνωστών στην Αθήνα. Υπήρξε αυτό που λέμε αμοιβαία έλξη, αμοιβαία συμπάθεια και πολλά κοινά στοιχεία στις κουβέντες μας, τα οποία οδήγησαν σε μια σχέση, μια συγκατοίκηση στη Θεσσαλονίκη λίγο καιρό αργότερα και εν τέλει μια εγκυμοσύνη. Μέχρι ενός σημείου λοιπόν, τα πράγματα -τουλάχιστον για μένα – πήγαιναν θα μπορούσα να πω καλύτερα απ’ όσο περίμενα.

-Όταν έμεινε έγκυος ενώ ήσασταν μαζί, ποια ήταν τα σχέδιά σας;


ADVERTISEMENT

Σχεδιάζαμε το πώς θα μεγαλώσουμε σωστά το μικρό, παράλληλα με τη συγκατοίκηση μου με τα άλλα δυο μικρά, την Αθηνά και τον Αρχέλαο, με τα οποία είχα άψογη σχέση. Τα υπόλοιπα σχέδιά μας αφορούσαν αλλαγές κυρίως για το δικό μου τρόπο ζωής, επαγγελματικά κυρίως… Ό, τι σχέδια μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι, το οποίο περιμένει ένα παιδί, ενώ ταυτόχρονα έχει αποφασίσει να μεγαλώσει άλλα δυο μικρά… Η απλή μορφή της καθημερινότητας, δηλαδή. Ξύπνημα πρωινό, να πας τα παιδιά στο σχολείο, να τα φέρεις πίσω, να πάτε μια βόλτα, να μαγειρέψετε κτλ κτλ κτλ.

-Μετά τον χωρισμό σας, τι συνέβη και όλο αυτό ανετράπη σε σημείο να μην σε αφήνει όπως λες, να γνωρίσεις το ίδιο σου το παιδί;

Με την κα Γαβρίλη χωρίσαμε τον Ιούλιο του 2016 και ενόσω ήταν 3 μηνών έγκυος…Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες χωρισμού ούτε στο ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο. Η κα Γαβρίλη δεν μου μιλάει έκτοτε και δεν μου έδωσε ποτέ καμία εξήγηση και κανένα λόγο που δεν με αφήνει να έχω επαφές με το παιδί. Αντιθέτως από ένα σημείο και έπειτα, από την παραδοχή της στο ότι είμαι ο πατέρας του παιδιού, πήγε στο άλλο άκρο λέγοντας ότι δεν είμαι και ότι στην πραγματικότητα το παιδί είναι αγνώστου πατρός. Το παιδί αυτό όμως ήταν κοινή απόφαση το θέλαμε και οι δύο.

Να σημειωθεί εδώ ότι 2 χρόνια τώρα ο πόλεμος που δέχομαι προκειμένου να κάνω πίσω, από ψεύτικα προφίλ και άγνωστους χρήστες είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ. Εδώ και 2 χρόνια, διάφορα τρολ στο διαδίκτυο με συκοφαντούν και με κατηγορούν αποκαλώντας με κλέφτη, ψεύτη, απατεώνα, παιδεραστή, βίαιο και αλκοολικό, ενω κανείς ποτέ δεν με έχει μηνύσει για όλα αυτά που υποτίθεται ότι ισχύουν.

-Πώς έμαθες ότι γεννήθηκε ο Άγγελος; Πήγες στο μαιευτήριο;

Έχοντας ημερομηνία τοκετού για τις 14 Ιανουαρίου και ρωτώντας μαιευτηρία δεν κατόρθωσα ποτέ να βρω το πού θα γεννήσει. Έμαθα ότι γέννησε μέσω φίλων που την παρακολουθούσαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μιας και εκείνη το απέκρυψε. Θέλησα να πάω, πήρα τηλέφωνο, μου το έκλεισαν, ξαναπήρα και είχαν ζητήσει να μην περάσει γραμμή στο δωμάτιο, δεν απάντησαν σε κινητά και γενικά δεν είχαμε κανένα απολύτως νέο.

Να σκεφτείτε ότι το μαιευτήριο που γέννησε, το έμαθα εφόσον τηλεφώνησα σε όλα τα μαιευτήρια της Θεσσαλονίκης και ρωτώντας ένα προς ένα. Μέχρι να βρω το μαιευτήριο, να μάθω πού είναι, να στείλω λουλούδια και να φτάσουν, η κα Γαβρίλη είχε ήδη φυγει και τα λουλούδια δεν έφτασαν ποτέ….

-Μεταξύ άλλων μάθαμε ότι η Κα Ολίβια Γαβρίλη ισχυρίζεται πως ο Άγγελος δεν είναι δικό σου παιδί αλλά αγνώστου πατρός. Εσύ τι πιστεύεις; Είναι δικό σου το παιδί;

Δεν είναι μόνο ότι είμαι βέβαιος. Έχω συνομιλίες, αποδείξεις και υπολογισμένες ημερομηνίες ότι το παιδί είναι δικό μου και από εμένα και από την κα Γαβρίλη. Πέρα από αυτό, όσα δήλωσε ψευδώς στο δικαστήριο περί άλλων ανδρών, δεν θα ήθελα να τα σχολιάσω. Το ότι συζούσα με την κα Γαβρίλη, μπορεί να αποδειχθεί και ανά πάσα ώρα και στιγμή με ένα απλό τεστ DNA η κυρία Γαβρίλη μπορούσε να αποδείξει οποιονδήποτε ισχυρισμό της.

– Νομικά σε ποιο σημείο βρίσκεστε; Έχεις κάνει ασφαλιστικά μέτρα, έχει γίνει κάποιο δικαστήριο; Και αν ναι, ποια ήταν η απόφαση;

Νομικά τον Απρίλιο που πέρασε έγινε το πρώτο δικαστήριο μας, όπου εγώ ζητώ τη διεξαγωγή ενός απλού test DNA προκειμένου να αποδείξω την πατρότητά μου και να αποκτήσω σε αυτό το παιδί το δικαίωμα της επικοινωνίας μου μαζί του, της απλής καθημερινής βόλτας, ασφαλώς της διατροφής προς τη μητέρα του και φυσικά το να του δοθεί το όνομά μου και να μη θεωρείται αγνώστου πατρός εφόσον έχει πατέρα.

Σε αυτή τη δίκη λοιπόν, ακούσαμε ότι ουδέποτε συζούσα με την κα Γαβρίλη, αλλά λόγω του ότι διέθετε πολλαπλούς ερωτικούς συντρόφους, δεν γνωρίζει στην πραγματικότητα ποιός είναι ο πατέρας του παιδιού. Αυτά λέχθηκαν απο τον αντιπρόσωπο και πατέρα της, κύριο Αργύρη Γαβρίλη, με τη σιγουριά ότι εγώ δεν είμαι ο πατέρας. Φυσικά ο αντίλογος ήμουν εγώ και ο δικαστής επί λέξη είπε ότι η κατάσταση αυτή “μπορεί να λυθεί απλά…”

Τελείωσε η δίκη και είμαστε εν αναμονή της απόφασης που είμαι βέβαιος ότι θα ορίσει να γίνει ένα απλό τεστ.

-Γιατί πιστεύεις δεν σε αφήνει να έχετε σχέσεις με το παιδί; Ποιος ο λόγος;

Θα πω ότι όλη η συμπεριφορά της άλλαξε όταν κατά την πρώτη αγωγή μου επέβαλλα ως όρο να μη βγαίνει το παιδί σε διαφημίσεις μιας και εγώ διαφωνούσα με αυτό. Από την ώρα που τέθηκε αυτός ο όρος κάθε λέξη έπεσε στο κενό. Οπότε φαντάζομαι ότι η απάντηση είναι αυτή…. Αν αποκτήσω τα δικαιώματα μου ως πατέρας, η κα Γαβρίλη γνωρίζει ότι θα τα ασκήσω στο έπακρο φυσικά.

-Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα ειδικά, κανείς δεν περιμένει τον πρώην σύζυγο να κάνει παρέα με τον πρώην σύντροφο της γυναίκας του. Κι όμως σε είδαμε με τον Μάνο Αντώναρο, πρώην σύζυγο της κας Γαβρίλη, να σας δένει μια ξεχωριστή φιλία. Μίλησέ μας λίγο γι’ αυτή. Πώς προέκυψε; Ως προς το θέμα του Άγγελου, τι σε συμβούλευε;

Με το Μάνο μας ένωσαν κοινά στοιχεία και όχι κοινοί χαρακτήρες… Σαν χαρακτήρες ήμασταν αρκετά διαφορετικοί θα μπορούσα να πω, αλλά και για αυτό το λόγο μπορούσαμε να λειτουργούμε ή να μιλάμε επί ώρες. Για μένα υπήρξε μαγικός άνθρωπος και πολύ σημαντικό πρόσωπο στη ζωή μου και ακόμη και τώρα που λείπει, βλέπω κάθε μέρα την επιρροή από τα λόγια του σε μένα μέσω του κόσμου. Σαν άνθρωπος που περνούσε το ίδιο (μιας και ο Μάνος αδυνατούσε να πάει στη Θεσσαλονίκη και περνούσαν και 5-6 μήνες ώσπου να δει τα μικρά κατά πρόσωπο, αλλά και όταν ερχόταν πριν το χωρισμό μας συνήθως εγώ τον έπαιρνα από αεροδρόμια κτλ κτλ μιας και η κα Γαβρίλη δεν ήθελε) μπορούσε να με καταλάβει μέχρι ένα σημείο.

Αδυνατούσε να καταλάβει πώς γίνεται να είμαι ήρεμος ενώ δεν έχω δει, αγγίξει ή μυρίσει το παιδί μου και πάντα με συμβούλευε να μην καθίσω με σταυρωμένα χέρια. Επί λέξη μου έλεγε πως αν περιμένω να μεγαλώσει ο μικρός και αν καθίσω έτσι θα καταλήξω σαν εκείνον, να βλέπω το παιδί μου 350 μέρες στο facetime και αυτό ΑΝ θέλει η πρώην σύντροφος μου, και 15 μέρες κατά πρόσωπο.

-Κατω από το επίμαχο βίντεο του Μάνου Αντώναρου που έκανε ειδικά για σένα,  διαβασα πως δεν θέλεις η μαμά του Άγγελου να ανεβάζει φωτογραφίες του στο ίντερνετ. Γιατί σε ενοχλεί αυτό;

Δεν έχω πρόβλημα με την προβολή μιας φωτογραφίας. Φυσικά και θα γίνει, μπορεί να συμβεί από τρίτους ή οτιδήποτε. Έχω πρόβλημα και το έχω πει πολλάκις με τη θεωρία ότι ένα γλυκό μωρό μπορεί με μια φωτογραφία απλά να φανεί σαν δυνατότητα ρευστού σε μερικούς ανθρώπους. Είτε εταιρείες είτε μητέρες. Δεν θέλησα να κάνω παιδί για να βγάλω λεφτά από αυτό…

-Πρίν από λίγες μέρες ο Μάνος Αντώναρος έφυγε από τη ζωή βαριά άρρωστος. Πολλοί λένε ότι έπαιξε ρόλο η κακή ψυχολογία των τελευταίων μηνών, επειδή δεν τον άφηναν-όπως ο ίδιος έλεγε-να βλέπει τα παιδιά τους, την Αθηνά και τον Αρχέλαο. Εσύ που ερχόσουν συχνά σε επαφή μαζί του, πώς τον έβλεπες;

Ο Μάνος και εγώ γνωριστήκαμε εφόσον ήδη υπήρχαν τα προβλήματα με τα μικρά και την πρώην σύζυγό του. Ξέρω πόσο τον είχε καταβάλλει το θέμα των παιδιών. Δεν ξέρω αν το ψυχολογικό κομμάτι επιβάρυνε το σωματικό μιας και δεν είμαι γιατρός. Γνωρίζω όμως ότι όσα ακούστηκαν ότι λίγο πριν φύγει, τα είχαν βρει κτλ κτλ κτλ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ. Τον τελευταίο καιρό που τον πέρασε κατά ένα μεγάλο μέρος μαζί μου λόγω της δουλειάς του σε μέρος που δούλευα και ερχόμενος με φίλους, είδαμε το πόσο προσπαθούσε να μιλήσει στα μικρά, πόσο στενοχωρημένος ήταν και πόσο ανησυχούσε αν πάθει κάτι τί θα γίνει με τα παιδιά.

Ως φίλος που τον ήξερα μπορώ να πω απλά ότι ο Μάνος Αντώναρος είχε μια μόνιμη πικρία και δυστυχώς έφυγε με αυτήν. Το αν ο θάνατος του Μάνου έγινε αφορμή για να προβληθούν κάποιοι, οι οποίοι μίλησαν για “αγάπες”, “καλές επαφές”, “ράμματα σε γούνες” κλπ κλπ ήταν κάτι το οποίο στα μάτια μου φαντάζει τραγικό και το μόνο που με λύπησε περισσότερο από το θάνατό του. Είναι εύκολο να μιλάς όταν ο άλλος δεν σου προσφέρει αντίλογο. Ευτυχώς ο αντίλογος για το Μάνο είμαστε οι φίλοι, είμαστε η αλήθεια του και όσα μας άφησε γραπτώς.

-Αν αποδειχθεί ότι ο Άγγελος δεν είναι δικό σου παιδί, τι θα κάνεις;

Αυτή είναι μια ερώτηση που δεν μπορώ να απαντήσω αυτή τη στιγμή μιας και είναι ένα σενάριο που ούτε το πίστεψα ποτέ ούτε το έχω σκεφτεί.

-Ονειρεύεσαι τη μέρα που θα γνωρίσεις τον Άγγελο; Τι θα ήθελες να του μάθεις, ποια είναι τα πράγματα που θέλεις να κάνετε μαζί;

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ονειρεύομαι τη μέρα που θα γνωρίσω τον Άγγελο….Θα ήθελα να του μάθω εγώ ποδήλατο και ισορροπία, να του μεταδώσω (αν γίνεται) το πάθος μου για το διάστημα και τις μοτοσυκλέτες και να τον μάθω απλά να έχει κριτική σκέψη και να σκέφτεται για εκείνον πρώτα απ’ όλα και όχι για τους άλλους. Να λειτουργεί με λογική και όχι με παρόρμηση ή νεύρα, να έχει υπομονή και αντοχές στα δύσκολα και να μπορεί να κινείται κατόπιν σχεδιασμού. Αυτά είναι όσα θα χρειαστεί στη ζωή του εξάλλου.

-Όταν μεγαλώσει, θα του μιλήσεις για την περιπέτεια που πέρασες μέχρι να τον γνωρίσεις; Τι θα του πεις;

Σίγουρα μετά από τέτοια δημοσιότητα που έχουν πάρει όλα αυτά μιας και η κα Γαβρίλη δεν έκανε στιγμή ούτε κίνηση να πέσουν οι τόνοι και να βρούμε μια όμορφη και λογική λύση, θα τα μάθει μόνος κάποτε… Αν συμβεί αυτό και με ρωτήσει, θα του εξηγήσω, όπως θα εξηγήσω στον Αρχέλαο και την Αθηνά μια μέρα για το Μάνο… Αν δεν συμβεί, νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος εξήγησης για κάτι.

-Σου λείπουν ο Αρχέλαος και η Αθηνά;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν νομίζω να μπορούσε ποτέ να είναι όχι……

-Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στην κα Γαβρίλη;

Γνωρίζει το τηλέφωνό μου, το πού μένω και το τί θέλω, είναι πολύ απλά και λογικά όσα ζήτησα, δηλαδή να βλέπω και να αναγνωρίσω το παιδί μου. Λύνονται όλα ΑΥΡΙΟ κιόλας με ενα απλό τεστ DNA, οπότε εγώ είμαι πάντα ανοιχτός σε προτάσεις εφόσον κάνει ένα τηλέφωνο. Μέχρι τότε όχι, δεν θα ήθελα να της πω κάτι.

-Τέλος, τι θα ήθελες να πεις σε όλους αυτούς τους μπαμπάδες που οι μητέρες των παιδιών τους, τους εμποδίζουν να τα βλέπουν; Κατά τη γνώμη σου, τι πρέπει να κάνουν;

Να μην κάνουν το λάθος να περιμένουν ότι όλα “θα φτιάξουν”…Χάνεις κάθε μέρα χρόνο από τη ζωή του παιδιού σου που ίσως να μην μπορέσεις ποτέ να αναπληρώσεις όπως ο Μάνος…Κινήσου ΤΩΡΑ και ΚΙΝΗΣΟΥ ΣΩΣΤΑ. Δεν νομίζω να μην υπάρχει πιο ιερός λόγος από το παιδί σου. Και όσον αφορά την εκάστοτε πρώην σύντροφο ή τον εκάστοτε πρώην άντρα διότι συμβαίνει και από τα δυο φύλα, να αφήνουμε τις μεταξύ μας διαφορές στην άκρη…..


Ευχαριστούμε θερμά τον Μάριο Κουρεμπή που μας μίλησε για τη περιπέτεια του, ελπίζοντας αυτή να έχει αίσιο τέλος για όλους τους εμπλεκόμενους αλλά και για όλους όσοι περνάνε το ίδιο, γονείς και παιδιά. 

Η παραπάνω συνέντευξη έχει αποκλειστικό και μόνο σκοπό την ανάδειξη της γονεϊκής αποξένωσης ως κοινωνικό πρόβλημα και αποτελεί την εκδοχή του Μάριου Κουρεμπή, όπως μας την εξιστόρησε ο ίδιος. Στο Singleparent.gr φιλοξενούμε τις απόψεις των αναγνωστών μας, ΔΕΝ τις υιοθετούμε.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο προφίλ του https://web.facebook.com/marioskourempis

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...