fbpx

“Μα που πήγαν όλοι οι άντρες;”: Εδώ είναι αγαπητή μου, εσύ που είσαι;

| 26 Απριλίου 2017
ADVERTISEMENT

Ειλικρινά δεν μπορώ άλλο να ακούω “Δεν υπάρχουν άντρες” και “Που πήγαν όλοι οι άντρες” και “Δεν είναι σήμερα οι άντρες που ήταν κάποτε” (όπως λέει η μάνα μου όταν συγκρίνει το λάδι που έβγαζε στο χωριό της, με το λάδι του σούπερ μάρκετ) ή πιο σκληροπυρηνικά “Όλοι είναι γκέι”.

Όχι αγαπητή φίλη, οι άντρες δεν είναι ούτε ανύπαρκτοι ούτε όλοι γκέι. Λυπάμαι που σου χαλάω τη φαντασίωση, αλλά οι άντρες είναι εδώ. Το θέμα είναι ΕΣΥ που είσαι!

Από τη Κυριακή Χαριτάκη
Βρες με στο facebook


ADVERTISEMENT

Όχι δεν το παίζω έξυπνη, αντιθέτως θα σου πω πώς την πάτησα για να καταλάβεις ότι ήμουν στη θέση σου. Πέρασα που λες μια περίοδο μεγάλου εγκλεισμού. Από επιλογή. Έμεινα πολύ μόνη. Προτάσεις πολλές, ευκαιρίες για γνωριμίες ακόμα περισσότερες. Δεν ήθελα να δω κανέναν, δεν είχα όρεξη, δεν εμπιστευόμουν. Ο ένας μου ξίνιζε, ο άλλος μου βρώμαγε και είχα πέσει με τα μούτρα στο παιδί και στη δουλειά. Πίστευα πως έτσι, διατηρούσα ανέπαφο το δίχτυ ασφαλείας μου, ενώ στη πραγματικότητα αυτό το δίχτυ, μόνο ασφαλείας δεν ήταν. Νόμιζα πως με προστάτευε να μην ξαναπληγωθώ, όμως κάθε μέρα με βούλιαζε ολοένα και περισσότερο. Χωρίς να το καταλάβω, πέρασε έτσι σχεδόν ένας χρόνος. Ένας χρόνος από τη ζωή σου, δεν είναι λίγο.

Από την άλλη, μπορώ να καταλάβω το “Δεν υπάρχουν άντρες” που λένε αρκετές γυναίκες, όχι κυριολεκτώντας αλλά εννοώντας ότι δεν υπάρχουν σωστοί άντρες. Εξαρτάται βέβαια πώς τον εννοεί τον άντρα η κάθε μια από μας και με πόσα συμβιβάζεται στο τέλος, για να τον βρει σωστό. Ωστόσο δεν είναι θέμα φύλου αλλά ανθρώπου.

Ύστερα, πώς θα μάθεις ποδήλατο αν δεν πέσεις; Πώς θα κάνεις μια υγιή σχέση στο μέλλον αν δεν κάνεις και 2-3 λάθος; Ποιός είπε πως όλα γίνονται “σωστά” από την αρχή ή πως πρέπει να πεθαίνεις από έρωτα για να βγεις με κάποιον για έναν καφέ; Αν περιμένεις κορίτσι μου να ερωτευτείς τον άλλον για να βγεις για έναν καφέ, μήπως να βγεις μια και καλή για ένα κρασί που πάει και με τη φράση “Καλά Κρασιά!”; :p

Ναι καταλαβαίνω τον φόβο σου. Ειδικά όταν έχεις μικρό παιδί, διστάζεις παραπάνω αλλά δεν θα μονάσεις κιόλας. Όπως λέει κι ένας φίλος μου “Δεν είσαι 15 χρονών να πέσεις τ’ ανάσκελα από έρωτα. Είσαι μεγάλη κοπέλα και είναι στο χέρι σου να το ελέγξεις”. Εξαρτάται βέβαια από τον χαρακτήρα και το timing, μου έχει τύχει να μην μπορώ να ελέγξω ούτε τον ίδιο μου τον εαυτό, αλλά αυτές οι περιπτώσεις, σπάνια είναι υγιείς και η μοίρα τους είναι να τελειώνουν και μάλιστα επεισοδιακά. Ναι πληγώθηκες, ναι προδόθηκες, ναι όλα αυτά τα έπαθα κι εγώ και όχι μόνο μια φορά.


ADVERTISEMENT

Έχεις όμως επιλογές. Η πρώτη επιλογή είναι να φορέσεις τη ζώνη αγνότητας και να περιμένεις τον Χάρο να σε πάρει. Η δεύτερη, να φορέσεις το πιο καλό χαμόγελό σου και να περιμένεις τον Χάρη να σε πάρει. Ναι, ναι τον Χάρη. Αυτό το παλικάρι που σου έχει στείλει 800 μηνύματα στο facebook και η καλύτερη απάντηση που παίρνει είναι “Διαβάστηκε”. 

Ή το άλλο παλικάρι που όποτε πας στο μαγαζί του να ψωνίσεις, σου χαμογελάει και εσύ κοιτάς το κινητό σου. Ή εκείνον που σου γνώρισε μια φίλη σου και άρχισες να το μιρλίζεις σε φάση “Είναι μικρότερος-Είναι κοντός-Είναι ξανθός-Έχει μια ελιά στη πλάτη”. Σκύψε λίγο να σου πω ένα μυστικό…ναι, κοίτα…τα παλικάρια δεν θα τα βρίσκεις πάντα. Ό,τι ζήσεις τώρα. Αν μείνεις απλά στη πρώτη εντύπωση και δεν βγεις έστω για έναν καφέ με κάποιον, δεν θα καταλάβεις ποτέ αν τελικά είχες δίκιο που δεν ήθελες ή αν έχασες μια ευκαιρία ακόμα.

Κι οι ευκαιρίες ξέρεις, δεν εμφανίζονται κάθε μέρα κι όποτε θες εσύ. Εμφανίζονται εκεί που δεν τις περιμένεις για να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά σου: Πιάνουν τα χεράκια σου πουλιά στον αέρα ή τα αφήνουν να πετούν σε άλλες αγκαλιές και ύστερα παραπονιούνται για τη δική τους που είναι άδεια;

Δεν σου λέω να συμβιβαστείς με ό,τι βρεις μπροστά σου, ούτε εγώ είμαι τέτοιος άνθρωπος. Σου λέω να ζορίσεις τον εαυτό σου να βγει απ’ τη βολή του. Τί θα πάθεις αν βγεις για μια φορά; Μήπως θα τον παντρευτείς; Το πολύ πολύ να γελάσεις και να διηγείσαι στις φίλες σου για κανα μήνα. Ή να γελάσετε τόσο οι δυο σας, που το ξημέρωμα να σας βρει μαζί.

Δεν ξέρω κανέναν που πέθανε από καφεΐνη. Ξέρω όμως πολλούς που πέθαναν από μοναξιά. Σήκω τώρα να πάρεις τον Χάρη. Προλαβαίνεις, δεν προλαβαίνεις!

Υ.γ. “Μπες μέσα στη ζωή μου και όπου θέλεις πάτα”. Το λέει και ο Νικολάκης. Νιάου! 😉

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...