fbpx

Η μάχη μου με τα κιλά: Tη μέρα των γενεθλίων μου, είπα «Ως εδώ!» (φωτογραφίες πρίν και μετά)

| 1 Ιουνίου 2017
ADVERTISEMENT

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν ένα παχουλό παιδί. Στα 7 μου ζύγιζα 47 κιλά και από το βάρος είχα πολλά θέματα υγείας. Στα 14 έκανα αφαίρεση χολής και λίγο αργότερα πήγα σε διαιτολόγο, ο οποίος με κατέστρεψε αφού με υπέβαλλε σε χημική δίαιτα με αποτέλεσμα να χάσω 20 κιλά σε ενάμιση μήνα. Καταλαβαίνετε τί σοκ ήταν αυτό, για το σώμα και την ανάπτυξη ενός 14χρονου παιδιού. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που λίγο καιρό αργότερα έχασα τα μισά μου μαλλιά. Από τότε η ζωή μου όλη ήταν μία δίαιτα.

Έχω χάσει, πάρει και ξαναχάσει από 15 έως 25 κιλά, ούτε εγώ ξέρω πόσες φορές. Το 2006 μπήκε η γυμναστική στη ζωή μου και παρά τις μεγάλες αυξομειώσεις, το σώμα μου βελτιώθηκε αισθητά. Ειδικά από τότε που έκανα τον γιο μου και επέστρεψα στο γυμναστήριο στις 40 ημέρες, έκανα φοβερό κορμί. Επειδή όμως εσύ που με διαβάζεις κι έχεις περάσει το ίδιο, ξέρεις πως οι μεγάλες αυξομειώσεις βάρους , ταυτίζονται καθαρά με τη καλή ή κακή ψυχολογία αντίστοιχα, άρχισα πάλι να παίρνω τον κατήφορο.


ADVERTISEMENT

Η αλλαγή δουλειάς, ένας δυστυχισμένος γάμος, ένα διαζύγιο και ο θάνατος του πατέρα μου, ήταν αρκετά από τα 60 κιλά να πιάσω πάλι τα 85.

Έκανα αρκετές προσπάθειες. Δίαιτες που τις έσπαγα πάνω στη βδομάδα, γυμναστήρια που πήγαινα και άφηνα μετά από 10 μέρες. Η ψυχολογία μου, μου φώναζε πως δεν ήμουν έτοιμη να αλλάξω αλλά εγώ επέμενα να την αγνοώ, με αποτέλεσμα να απογοητεύομαι περισσότερο μετά. Συν τοις άλλοις δεν κοιμόμουν καθόλου καλά ή καθόλου σκέτο, οπότε ο νέος εξαντλητικός τρόπος ζωής μου, με έκανε να πεινάω διαρκώς. Πώς να ρυθμίσεις γεύματα όταν δουλεύεις από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το επόμενο πρωί ή όταν κλείνεις 36 ώρες σερί πάνω στο pc;

Ειδικά το καλοκαίρι που πέθανε ο μπαμπάς μου, κυκλοφορούσα όλη μέρα με ένα κότσο και ένα μαύρο φόρεμα. Παραιτημένη και εγκλωβισμένη σε ένα σώμα και έναν εαυτό, που ποτέ δεν ήθελα και ποτέ δεν ήμουνα. Μέχρι που βρέθηκε κάποιος που μου είπε πως ξεκινούσα λάθος.

“Πώς να χάσεις βάρος, όταν είσαι μονίμως κουρασμένη και άυπνη, δεν βγαίνεις και δεν έχεις ούτε μία ώρα ελεύθερη για’ σένα; Πώς να πάρει μπρος ο οργανισμός σου, χωρίς πρώτα να τον ενισχύσεις;” με “μάλωσε” η διαιτολόγος που επισκέφθηκα τη μέρα που έκλεινα τα 37 μου χρόνια.  “Έτσι όπως ζεις και εργάζεσαι, χωρίς γυμναστική και συμπληρώματα δεν κάνεις τίποτα” δήλωσε κατηγορηματικά.

Τότε ήταν που γνώρισα το… (δείτε τη συνέχεια εδώ)


ADVERTISEMENT

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...