fbpx

Γυναίκα που παραμελεί τον εαυτό της, να τη φοβάσαι!

| 27 Νοεμβρίου 2014
ADVERTISEMENT

«Καλό θα ήταν λοιπόν κι εμείς οι Ελληνίδες να σταματήσουμε να θεωρούμε ότι μετά το γάμο (και 2-3 παιδιά) “δέσαμε ” και να φροντίζουμε τα δικά μας οπίσθια να είναι καλύτερα απ της άλλης! Όλοι άνθρωποι είμαστε, έχουμε μάτια και βλέπουμε! Και σε όλους αρέσει το ωραίο! Όταν κάποιος παντρεύεται μια λεπτή γαζέλα και μετά από λίγο καιρό του βγαίνει ιπποπόταμος,  δεν έχει και τόσο άδικο!»

Αυτό ήταν το σχόλιο που άφησε μια κοπέλα κάτω από ένα άρθρο στη σελίδα μας στο facebook και αν και κάπως «ρατσιστικό» ως προς τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί, κρύβει μια τόση δα μικρή αλήθεια και θίγει ένα σημαντικό θέμα. Γιατί όταν παντρευόμαστε-και ειδικά οι γυναίκες- παρατάμε τον εαυτό μας, μετά τη γέννα; (ναι ναι βάζω κι εμένα μέσα που έχασα 30 κιλά και τα ξαναπήρα). Και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στα κιλά, μιλάω γενικότερα για το πόσο περιποιείται κάποιος τον εαυτό του, ανεξαρτήτως φύλου, και για το πόσο θέλει, ή δεν θέλει, να αρέσει στον/στη σύντροφό του. Αναφέρομαι στην αξυρισιά, την αλουσιά, την απλυσιά, τη παραίτηση από τους καθημερινούς κανόνες υγιεινής και επειδή είμαι γυναίκα, θα μιλήσω για τις γυναίκες.


ADVERTISEMENT

Που λες, όχι δεν θα κυκλοφορήσεις με το 12ποντο στο σπίτι και δεν θα πας το παιδί στο σταθμό έτοιμη για πρωϊνή βάφτιση. Όχι δεν χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία σε ρούχα, εξάλλου κανείς δεν έχει περιουσία σήμερα και ειδικά για ρούχα. Γιατί όμως να είσαι άλουστη και αχτένιστη; Γιατί να είσαι με την ίδια φόρμα 3 μέρες;  Γιατί να μην λιμάρεις και να μην βάφεις μόνη σου τα νύχια σου; Γιατί να μην κάνεις κάθε μέρα 3 γύρους το τετράγωνο να γυμναστείς, να κάνεις καλό στο σώμα σου και στο μυαλό σου; Γιατί να μένεις με τη τρίχα στο μπούτι ένα μήνα; Κι αν έχεις ελάχιστα λεφτά-και σε καταλαβαίνω γιατί κι εγώ ελάχιστα έχω-γιατί να μην πάρεις ένα ωραιότατο μπλουζάκι από τη λαϊκή με 3 ευρώ να κάνεις το κομμάτι σου; (μην ξινίζεις τα μούτρα σου, σε πληροφορώ πολλοί έμποροι πουλάνε στις λαϊκές, ρούχα από μπουτίκ που έκλεισαν και είναι μια χαρά!). Συγγνώμη που θα σου ακουστεί σκληρό ή «κάπως» αλλά ειλικρινά πες μου: Αν εσύ παντρευόσουν έναν Απόλλωνα, και 2 χρόνια μετά, σου έβγαινε Κουασιμόδος, θα τον ήθελες; Μη μου απαντήσεις “Ναι γιατί είναι ο πατέρας των παιδιών μου!”. Είναι, ωραία. Σαν άντρα όμως, θα τον ήθελες το ίδιο; Θα τον έβλεπες και θα έλεγες “Πω πω παιδί μου τί είσαι εσύ!”; Στη περίπτωση της γυναίκας βέβαια, είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα. Γυναίκα που παρατάει τον εαυτό της, να τη φοβάσαι. Ή για κατάθλιψη ετοιμάζεται ή για ανάβαση (στην αγκαλιά ενός άλλου!).

Κατά τη γνώμη μου, από εκεί ξεκινάει και το πρόβλημα στις σχέσεις: Από την ερωτική έλξη που χάνεται, ειδικά όταν κάνεις παιδιά και που θεωρώ, πως είναι και αυτή που κρατάει ή χωρίζει ένα ζευγάρι. Η ερωτική έλξη  όμως, σ’ αρέσει δεν σ’ αρέσει, δεν δημιουργείται από το πόσο καλός άνθρωπος είσαι και τι φανταστική προσωπικότητα που έχεις αλλά πρώτα, από την εμφάνισή σου. Αν είσαι περιποιημένος ή παρατημένος (ή ακόμη χειρότερα, παραιτημένος). Ξέρω πως ακούγεται άσχημο, πως ειδικά οι μαμάδες δεν έχουμε ούτε χρόνο ούτε βοήθεια-και σε πολλές περιπτώσεις ούτε καν δουλειά-οπότε είναι αναμενόμενο να μην φροντίζουμε τον εαυτό μας όπως παλιά. Είναι επόμενο, να μην είμαστε στο ίδιο σώμα. Λύσεις όμως υπάρχουν και χωρίς καθόλου λεφτά!

Βλέπω κοπέλες 28 και 32 χρονών να μοιάζουν με 45 και να επιχειρηματολογούν λέγοντας «Όποιος αγαπάει δεν χωρίζει για την εμφάνιση». Επίσης όποιος αγαπάει, φροντίζει να αρέσει λίγο στον εαυτό του και στο ταίρι του, αλλά αυτό δεν το λέμε. Λέμε μόνο  «Αν είναι να με απατήσει για την εμφάνιση, στο καλό!». Δηλαδή συγγνώμη αν σε απατήσει  γιατί δεν του αρέσει ο χαρακτήρας σου, θα σ’ αρέσει καλύτερα; Η απιστία πονάει ανεξάρτητα από τους λόγους και δεν υπάρχει δικαιολογία γι αυτόν που απατάει. Όμως δεν υπάρχει δικαιολογία ούτε γι΄αυτόν που άφησε τον εαυτό του για πόσα χρόνια δεν ξέρω, σαν να του έλεγε «Δεν με νοιάζει αν δεν σ’ αρέσει αυτό που βλέπεις». Κι αφού εσένα δεν σε νοιάζει να του αρέσει πια αυτό που βλέπει , έτσι κι εκείνον μπορεί να μην τον νοιάξει να μείνει πιστός σε αυτό που βλέπει. Γιατί αυτό που βλέπει δεν είναι πια αυτό που διάλεξε. Όχι , οι άνθρωποι που αγαπούν αληθινά, δεν χωρίζουν επειδή ο άλλος πήρε 30 κιλά ή έκανε φαλάκρα. Μπορούν όμως να το κάνουν, όταν βλέπουν την άλλη πλευρά να γερνάει πρίν την ώρα της. Ποιός είναι εκείνος που δεν θέλει λίγη νιότη ακόμα;


ADVERTISEMENT

Κυριακή Χαριτάκη


Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...