fbpx

Θα συγχωρούσα την απιστία. Αλλά μην του το πείς…

| 24 Ιουνίου 2015
ADVERTISEMENT

“Θα συγχωρούσες την απιστία; Αν ο Γιώργος σε κεράτωνε θα τον συγχωρούσες;” με ρώτησε μια φίλη μου νομίζοντας πως θα ξαφνιαστώ. Αντίθετα, ρούφηξα λίγο απ’ τον καφέ μου και απάντησα
-Φυσικά. Μόνο μην του το πείς, γιατί θα πάει να το κάνει χαχα!
-Καλά τρελλάθηκες; Δηλαδή θα έρθει μια ωραία μέρα, θα σου πει ότι σε κεράτωσε κι εσύ θα κάτσεις;

Αυτό το τελευταίο ερώτημα, περικλείει όλη την “αλήθεια” του μέσου ανθρώπου. Σύμφωνα με αυτή την “αλήθεια”, μια ωραία μέρα -κι ενώ εσύ και ο/η σύντροφος σου είστε ευτυχισμένοι και μετά από 50 χρόνια ακόμα ερωτευμένοι κι έχετε και 5 κουτσούβελα όλα ήσυχα και με κολλαριστά μπλουζάκια-έρχεται και έχοντας προηγουμένως καταπιεί χαπάκια ειλικρίνειας, σου εξομολογείται ότι σε απατά. Έτσι ξαφνικά από τη μια μέρα στην άλλη. Και όχι μόνο σου το εξομολογείται, αλλά δεν φεύγει με τον άλλο ή την άλλη και είναι στο δικό σου χέρι αν θα μείνεις μαζί του. Φυσικά στο τέλος τα κουτσούβελα τα φυλάει η θεία Ερασμία για να πάτε διακοπές, κι εσείς ξαναερωτεύεστε και σώζετε το γάμο σας ενώ από τα σοκάκια του νησιού που παραθερίζετε, ξεπηδούν ο Σειληνός με τη Μπρόγερ και 20μελές μπαλέτο και χορεύουν για να γιορτάσουν το γεγονός. Ωραίο σενάριο για τη τηλεόραση. Ας κλείσουμε όμως λίγο το διακόπτη και ας μιλήσουμε για την αληθινή αλήθεια…


ADVERTISEMENT

Πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων, ο/η απατημένος/η το γνωρίζει, το οσμίζεται. Δεν γίνεται να είσαι 5 και 10 χρόνια με έναν άνθρωπο, να κάνει μια τόσο μεγάλη αλλαγή στη προσωπική του ζωή κι εσύ να μην ξυπνάς ούτε με οβίδα. Κι αν δεν το καταλαβαίνεις στην αρχή, δεν υπάρχει άπιστος που είναι πάντα 100% προσεκτικός απλούστατα γιατί κανένας άνθρωπος δεν είναι. Κάπου θα τον πιάσεις, κάπου θα φανεί το λάθος, κάπου θα προσπαθήσει να καλύψει το ένα ψέμα με άλλο. Απλά θα επιλέξεις να μην το δείς ή να μην το ακούσεις. Γιατί μέσα σου ελπίζεις. Ελπίζεις ότι είναι η ιδέα σου. Ελπίζεις ότι θα του περάσει και δεν θα πρέπει να μπείς στη διαδικασία να το φωνάξεις και να σε τρομάξει η φωνή σου. Ότι θα περισώσεις την αξιοπρέπειά σου χωρίς να φανεί ότι το γνώριζες και το δεχόσουν. Ότι θα λήξει τη σύντομη περιπετειούλα του/της, χωρίς ποτέ να μάθει πως το ήξερες. Χωρίς ποτέ να σκεφτεί πως μπορεί να το ξανακάνει, αφού θα το ανεχτείς ξανά κρυφά. Έτσι δεν είναι;

Δείτε σχετικά: 11η online συνάντηση:Απιστία: Πώς να την αντιμετωπίσω; Να την εξομολογηθώ ή να τη συγχωρήσω;

Υπάρχει βέβαια και μια κρυφή παγίδα στην ερώτηση της φίλης μου, το “αν ο Γιώργος σε κεράτωνε”. Αν; Ποιός μου λέει πως δεν με έχει ήδη κερατώσει; Ποιός έχει κάμερες 24ωρης παρακολούθησης και ξέρει ανα πάσα ώρα τί λέει και τί κάνει ο/η σύντροφος του; Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν πιο σίγουροι κι απ’ την Interamerican. Που βάζουν το χέρι τους στη φωτιά. Και είναι αυτοί που έχουν ήδη απατηθεί και το γνωρίζουν ή που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια γνωστή μας, που έλεγε σε όλους “Εμένα ο Γιάννης μου δεν γυρίζει να κοιτάξει ούτε μισή γυναίκα!” και ο Γιάννης της είχε … “κοιτάξει” τη μισή Αθήνα. Και πιστεύω πως το ήξερε και έβγαζε άμυνες. Ένας άνθρωπος που έχει εμπιστοσύνη στον άνθρωπό του δεν νιώθει την ανάγκη να το “διαφημίσει”.


ADVERTISEMENT

Αν λοιπόν ο Γιώργος με κεράτωνε μια φορά, όχι δεν θα ήθελα να έρθει να μου το πεί. Όταν εξομολογείσαι κάτι τέτοιο, πετάς το βάρος του προβλήματος στον άλλον κι εγώ δεν θέλω να λύσω ένα τέτοιο πρόβλημα γιατί ξέρω από πρίν τί λύση θα δώσω. Συνήθως όταν ο άλλος έρχεται και σου το λέει, δεν το κάνει για να ελαφρύνει τη ψυχή του αλλά γιατί κάτι ζητάει. Εκδίκηση; Διαζύγιο; Προσοχή; Να δώσεις εσύ το τέλος για να μην βγεί ο κακός; Ό,τι κι αν είναι, κάτι ζητάει από σένα κι εσύ πρέπει να το δώσεις. Φυσικά και δεν λέω να ανέχεσαι την απιστία και να κάνεις τα στραβά μάτια, κάτι τέτοιο όχι δεν θα το έκανα. Λέω απλώς πως αν ήταν για μια βραδιά δεν θα ήθελα να το ξέρω….

Προτιμώ λοιπόν να μην μου πετάξει τέτοια πάσα γιατί δεν θέλω να τα χαλάσω όλα για ένα στιγμιαίο λάθος, που έλεγε και ο Πασχάλης, ακόμη και αν αυτό το λάθος είναι δικό του. Όσο ακραίο κι αν ακουστεί, όσο και αν θυμώσετε ή ενοχληθείτε με αυτό που θα γράψω, ο άνθρωπος δεν είναι μονογαμικός. Δεν ήταν ποτέ. Απλά του φόρεσαν τη ταμπέλα για να μην παρεκκλίνει εύκολα και να μπορεί να διατηρεί το θεσμό τη οικογένειας, πράγμα καθόλου κακό, αν και θα προτιμούσα να διατηρείται πιο συνειδητά. Κατά βάθος, σχεδόν όλοι θα ήθελαν να δοκιμάσουν με κάποιον άλλον έστω και για μια βραδιά. Και αρκετοί το κάνουν και δεν το λένε ποτέ και πουθενά. Γιατί μεταξύ μας, μόνο απιστία εξομολογουμένη, είναι απιστία….

Κυριακή Χαριτάκη

Υστερόγραφο: Απάντηση στην απορία “Τί σχέση έχει η μονογονεϊκή οικογένεια με την απιστία;” που συχνά θέτουν ορισμένοι αναγνώστες μας.
Όταν η απιστία είναι η νούμερο ένα αιτία διαζυγίου σήμερα και η κύρια αφορμή που αρκετοί γονείς εγκαταλείπουν τα παιδιά τους με αποτέλεσμα να τα μεγαλώνει ο ένας μόνος του, θεωρούμε πως έχει άμεση σχέση. Το Singleparent.gr εκτός από τη μονογονεϊκή οικογένεια και τις σύγχρονες μορφές οικογένειας (μικτές, θετές, ομόφυλες κλπ.) πραγματεύεται και τη κρίση στο γάμο, που επίσης πολλές φορές οδηγεί σε διαζύγιο και εγκατάλειψη του παιδιού από τον ένα γονιό. Καλώς ή κακώς λοιπόν, η απιστία είναι μέρος της ζωής μας, μονογονεϊκής και μή, και ευτυχώς που οι άνθρωποι μιλούν γι’ αυτή. Γιατί μόνο όταν μιλάς για κάτι, το ξορκίζεις.
(Περισσότερες πληροφορίες για εμάς μπορείς να βρείς εδώ).

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...