fbpx

Για την Ιωάννα Τούνη: Ένας χωρισμένος με κοιλίτσα και παιδί με κάνει ευτυχισμένη. Ελπίζω το ίδιο και για εσάς!

| 19 Ιανουαρίου 2018
ADVERTISEMENT

Εδώ και δυο χρόνια είμαι χωρισμένη με ένα παιδάκι 7 ετών και τα τελευταία 4,5 έχω ιδρύσει και διαχειρίζομαι το Singleparent.gr. Έχω ζήσει από πρώτο χέρι την αγωνία, τη καθημερινότητα, τα προβλήματα και δυστυχώς την περιθωριοποίηση χιλιάδων μόνων γονιών και έχω περάσει τραγελαφικές καταστάσεις. Περιττές βέβαια οι συστάσεις αλλά νομίζω μετά τις δηλώσεις της Ιωάννας Τούνη “εγώ δεν κάνω σχέση με χωρισμένο με παιδιά και κοιλίτσα” και όσους βγήκαν και είπαν “εντάξει μωρέ δικαίωμά της” ίσως χρειάζεται να υπενθυμίσω την οικογενειακή μου κατάσταση. Διότι αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς να ξέρεις.

Από τη Κυριακή Χαριτάκη
Βρες με στο facebook


ADVERTISEMENT


Δεν ξέρεις πως είναι να μην μπορείς να αρρωστήσεις και να κοιμάσαι πάνω από τη κατσαρόλα γιατί μεν ψήνεσαι στον πυρετό αλλά το παιδί πρέπει να πάρει φαγητό μαζί του στο σχολείο και κάποιος πρέπει να το φτιάξει.

Δεν ξέρεις πως είναι να έχεις γείτονες που επειδή δεν θέλουν τη χωρισμένη που θα τους πάρει τον άντρα (ναι εν έτει 2018, γιατί όχι;) πάνε και σου αλλάζουν τη γραμμή του ρεύματος για να σε αναγκάσουν να ξενοικιάσεις από δίπλα κι εσύ ανεβαίνεις με το 7χρονο στα σκοτάδια (true story).

Δεν ξέρεις πως είναι να κάνεις Χριστούγεννα, Πάσχα και διακοπές μόνη σου. Να αλλάζεις χρόνο μπροστά στο πι σι ή να κάνεις Ανάσταση με τοστ ζαμπόν τυρί γιατί κανείς δεν σκέφτηκε να καλέσει τη χωρισμένη με παιδί. Δεν ξέρεις πως είναι να σε κατηγορούν και να σου λένε πως θα πρεπε να χες κρατήσει το σπίτι σου με κάθε κόστος ακόμα κι αν σε απάτησε ή σε χτύπησε. Δεν ξέρεις πως είναι να μην βλέπεις το παιδί σου ή να χαλάς όλα σου τα λεφτά σε δικαστήρια και μηνύσεις για να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Να έχουν όλοι άποψη για σένα αλλά από βοήθεια κανείς.

Γιατί δυστυχώς συμβαίνει συχνά, οι άνθρωποι να μην βοηθούν τους άλλους, να μην έχουν καν ιδέα πως είναι η ζωή τους, αλλά να έχουν άποψη γι’ αυτή. Κι όχι μόνο έχουν άποψη χωρίς να έχουν ιδέα, αλλά το θεωρούν νορμάλ να βγαίνει ο καθένας να κάνει ελεύθερα τέτοιες δηλώσεις με τη λογική ότι “εντάξει μωρέ δικαίωμα της να κάνει ό,τι θέλει στο κρεβάτι της”. Ναι ρε φίλε, κι εγώ το ίδιο όμως, κι ο χωρισμένος πατέρας επίσης. Ποιός είναι ο καθένας που θα με κρίνει ως ακατάλληλη για σχέση και με ποιά λογική; Αν ήσασταν εσείς οι χωρισμένοι με παιδιά και ακούγατε κάτι τέτοιο, θα σας άρεσε;


ADVERTISEMENT

Ας μην γελιόμαστε, η σχέση με έναν μόνο γονιό δεν είναι εύκολη. Θέλει υπομονή, θέληση και αγάπη, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Αλλά άλλο αυτό και άλλο η ετικέτα και η προκατάληψη. Κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του κριτήρια για τον σύντροφο που θέλει στο πλάι του, δεκτό. Είναι όμως πιο προσεκτικός, στον τρόπο που θα το εκφράσει ειδικά όταν αναφέρεται σε μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα και μάλιστα δημόσια. Το είδος δε των κριτηρίων σόρρυ κιόλας, αλλά δείχνει χαρακτήρα. Προφανώς και το να μην μου αρέσουν οι ψηλοί μελαχρινοί δεν είναι ίδιο με το να μην μου αρέσουν οι Αλβανοί. 

Ναι είναι ρηχό να βάζεις τους άλλους σε κουτάκια, είτε αυτά αφορούν την οικογενειακή τους κατάσταση, είτε τη φυλή, το χρώμα ή το πώς πίνουν τον καφέ τους. Ποσώ δε μάλλον όταν αυτοί που “πακετάρεις”, έχουν προβλήματα που δεν φαντάζεσαι, ίσως ούτε καν είχες ποτέ στη ζωή σου. Και μόνο γι’ αυτό θα πρεπε να τους σέβεσαι.

Τώρα θα μου πεις, έλα μωρέ πώς κάνεις έτσι; Δημοκρατία έχουμε και ο καθένας μπορεί να βγαίνει να λέει ό,τι θέλει, κι άμα λάχει να ειρωνεύεται και να γελάει μ’ αυτό. Έχει ο καιρός γυρίσματα θα πω εγώ. Κι ελπίζω να μην χρειαστεί να έρθει ποτέ κανείς σε αυτή τη θέση. Μα κι αν έρθει, εμείς πάλι εδώ θα είμαστε να τον αγκαλιάσουμε, να τον στηρίξουμε και να τον καταλάβουμε.

Προς το παρόν, τους τελευταίους μήνες ένας χωρισμένος με κοιλίτσα και παιδί με κάνει ευτυχισμένη.

Εύχομαι το ίδιο και για εσάς.

Υ.γ. 1 Οκ δεν έχεις κοιλίτσα αλλά κόλλαγε στον τίτλο, εντάξει; :p

Υ.γ. 2 Ναι ο ρατσισμός τελευταία έχει γίνει καραμέλα και τον μεταχειρίζονται συχνά για του ψύλλου το πήδημα. Καμιά φορά όμως, ξέρετε, στέκει. Αν δεν βρείτε καμία ομοιότητα ανάμεσα σε αυτό που λέω εγώ και σε αυτό που λέει το wikipedia εδώ, σας δίνουμε πίσω το δίλεπτο που ξοδέψατε για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.

Υ.γ. 3 Πολλά πράγματα (δηλώσεις, likes, follows κλπ.) γίνονται για τη προβολή και άλλα τόσα για την εικόνα και τις δημόσιες σχέσεις. Δεν θα έπρεπε να ξαφνιάζομαι, σωστά;

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...