fbpx

Έμεινα έγκυος και ο πατέρας του παιδιού δεν θέλει καμία σχέση μαζί μας. Να το κρατήσω;

| 6 Ιουλίου 2016
ADVERTISEMENT

Ονομάζομαι Εύη είμαι 39 χρονών. Είμαι έγκυος 1 μηνα. Ο πατέρας δεν θέλει καμία σχέση μαζι μου ούτε με το παιδι φυσικά. Ξέρω οτι ήταν λάθος μου, που είχα ερωτική επαφή μαζί του παρόλο που δεν ήθελε σχέση. Νόμιζα επειδή ήθελα να γίνω μητέρα οτι δεν θα είχα πρόβλημα να το κάνω μόνη μου. Μόνο που τώρα που είμαι αντιμέτωπη με την εγκυμοσύνη φοβάμαι παρα πολύ και δεν ξέρω ποια απόφαση να πάρω.

Έχω κάνει στο παρελθόν 2 εκτρώσεις. Φοβάμαι οτι αν πάρω την απόφαση να κάνω εκτρωσ,  δεν θα μπορώ να γίνω μάνα. Από την άλλη δεν ξέρω αν θέλω να γίνω μάνα χωρίς οικογένεια-σύντροφο. Δεν ξέρω αν είναι ο φόβος της ηλικίας μου που ήθελα να γίνω μανα. Ξέρω οτι την όποια απόφαση θα πρέπει να την πάρω μόνη μου τελικά αλλα ζητάω μια ψυχολογική στήριξη σε όλο αυτό το χάος. Έχω σταθερη δουλεια, είμαι εκπαιδευτικός. Η μητέρα μου δεν το ξέρει αν και ξέρω οτι θα ήθελε πάρα πολύ να γίνει γιαγιά.


ADVERTISEMENT

Τί να κάνω;

Εύη

Αγαπητή Εύη,


ADVERTISEMENT

Θα σου μιλήσω σαν Κυριακή και όχι σαν Singleparent.gr, ούτε καν σαν ειδικός γιατί δεν είμαι.
Συνήθως δεν τοποθετούμαι, κάνω μια εξαίρεση αυτή τη φορά γιατί μου θύμισες τον εαυτό μου, πρίν κάποια χρόνια.

Είναι δικαίωμά σου να κάνεις ό,τι θες, κανείς δεν θα σε σταυρώσει. Δική σου η ευθύνη και η απόφαση.

Δεν θα σου πω αυτό που λένε οι πιο πολλές «άλλες δεν μπορούν να κάνουν παιδιά και εσύ το πετάς!» γιατί προσωπικά το βρίσκω εντελώς άτοπο ως επιχείρημα. Ό,τι δεν μπορούν να κάνουν οι άλλοι στη ζωή τους, δεν είναι λόγος να το κάνουμε εμείς. Το να γίνεσαι γονιός είναι μια απόφαση που πρέπει να παίρνεται για τους σωστούς λόγους και όχι επειδή κάποιος άλλος δεν μπορεί. Δεν είναι κανενός δουλειά να αναπληρώσει το παιδί που δεν μπορεί να κάνει η κουνιάδα ή η γειτόνισσα.

Όμως αν το θες αυτό το παιδάκι, είναι κρίμα να το “ρίξεις”. Ο φόβος που αισθάνεσαι, μπορεί να προέρχεται από πολλά πράγματα που καλό θα ήταν να συζητήσεις προσωπικά με κάποιον ειδικό.

Μπορείς να δεις κάποιο συνεργάτη μας εντελώς δωρεάν τη πρώτη φορά μέσω του προγράμματος Πρώτη επίσκεψη δωρεάν https://singleparent.gr/proti-episkepsi-dorean/ ή να απευθυνθείς σε ψυχολόγο δημοσίου νοσοκομείου ή οργανισμού, που μπορείς να δεις στους καταλόγους μας, εδώ https://singleparent.gr/katalogoi-voitheias/

Μην ξεχνάς όμως πως τυπικά τουλάχιστον, οι συνθήκες αυτή τη στιγμή σε ευνοούν και ηλικιακά και εργασιακά – έχεις δουλειά να το ζήσεις το παιδάκι αυτό, πράγμα πολύ σημαντικό στις μέρες μας-αλλά το σπουδαιότερο: Η μητέρα σου θέλει να γίνει γιαγιά, άρα θα έχεις την απόλυτη στήριξή της, κι αυτό πίστεψέ με, δεν είναι αυτονόητο.

Γράφεις «Φοβάμαι ότι αν κάνω έκτρωση δεν θα μπορώ να γίνω μάνα». Μάνα μπορεί πράγματι να μην γίνεις στο μέλλον, αλλά το πιο πιθανό είναι να μην οφείλεται στην άμβλωση από ιατρικής άποψης αλλά σε διάφορες άλλες συγκυρίες. Γιατί η αλήθεια είναι πως οι ευκαιρίες και τα δώρα, δεν έρχονται κάθε μέρα στη ζωή μας.

Ό,τι μπορούμε να κάνουμε για σένα, ό,τι χρειαστείς (πάνες, γάλατα, ρουχαλάκια, ό,τι μα ό,τι θες) είμαστε στη διάθεσή σου, να το οργανώσουμε και να σου το προσφέρουμε.

Όλα να πάνε καλά, ό,τι κι αν τελικά αποφασίσεις κι εμείς εδώ είμαστε, να σε βοηθήσουμε!

Φιλικά,

Κυριακή Χαριτάκη

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Άφησε το σχόλιό σου, στείλε μας email στο 
info@singleparent.gr ή βρες  μας, στη σελίδα μας στο facebook εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...