fbpx

Είμαστε σε διάσταση. Μια ζωή θα έχω τύψεις που πληγώνω τα παιδιά μου!

| 27 Δεκεμβρίου 2016
ADVERTISEMENT

Δεν καταλαβα πως φτασαμε ως εδω. Θυμαμαι μονο οτι οι περισσοτερες στιγμες μας ηταν καυγαδες απο την πρωτη στιγμη της γνωριμιας μας και δε μπορω να με δικαιολογησω γιατι προχωρησα.

Οταν ημασταν καλα ημουν πολυ ευτυχισμενη αλλα κρατουσε 2-3 μερες κ μετα παλι τα ιδια…Συνηθως βεβαια μονη μου μαλωνα, αυτος ποτε δε μιλουσε τουλαχιστον στην αρχη, ετσι πιστευα οτι εγω ημουν η τρελη της υποθεσης.


ADVERTISEMENT

Αρχικα οι καυγαδες θεωρουσα πως ηταν εξαιτιας των γονιων του.Απογοητευτηκα τοσο πολυ οταν εφτασε ο γιος μου 9 μηνων κ θα επεστρεφα στη δουλεια διοτι η πεθερα μου αισθανοταν οτι δε τη σεβομαι καθε φορα που ελεγα κατι για το παιδι οπως πχ μη κοιμιζεις το παιδι στο καροτσι αφου υπαρχει κρεβατι κ ετσι ο πεθερος μου,μου ειπε πως εμεις αποφασιζουμε αφου εμεις το κοιταμε οσο δουλευεις.

Οταν ειπα στον αντρα μου να παρει θεση απαντησε απλως οτι εχουν δικιο.Και επειδη ο πεθερος μου νευριασε με το υφος μου με εβρισε κ ειπε στον αντρα μου να με χωρισει.

Για ακομα μια φορα ο σύζυγος μου απλα ακουγε χωρίς να εκφερει αποψη.Παρομοια γεγονοτα κ στην δευτερη εγκυμοσυνη. Έφυγα απο το σπιτι με ενα παιδι κ εγκυος στον ογδοο μηνα στο δευτερο. Ο αντρας μου δεν ηθελε να χωρισουμε αλλα δε με ακολουθουσε. Ηθελε να επιστρεψω “θα τα ξεχασω ολα μου ειπε αν και εσυ φταις για ολα”.

Βρισκω σπιτι μονη μου και στο παραπεντε αποφασιζει να ερθει μαζι μας. Ήταν ομως τοσο διαφορετικος. Δεν βοηθουσε σε τπτ ουτε πρακτικα ουτε οικονομικα και συναισθηματικά ηταν απων. Μου ειπε πως μονο αν ξαναγυρνουσαμε στο σπιτι που μεναμε (πανω απο τους δικους του) θα ημασταν οπως πριν.

Υποχωρησα γυρισα γιατι με επεισε οτι ημουν υπερβολικη.Σε καθε δυσκολη μερα ομως, οταν βλεπω οτι εγω τρεχω κι εχω μεινει μισή για να ειναι ολα αψογα. Όταν βλεπω οτι δουλευω κ δε με περισσευει τπτ γιατι πληρωνω τα περισσότερα εγω με τη δικαιολογια οτι παιρνεις παραπανω εσυ.


ADVERTISEMENT

Όταν δεν υπαρχει αναγνώριση για τπτ. Όταν με αποκαλει τρελη κ οτι θελω ψυχιατρο επειδη εγω ειμαι αυτη που φωναζω στο τελος κ αυτός απλα σιωπαινει τοτε θυμαμαι ολες εκεινες τις παλιες μερες που κρεμουσα τις κουρτινες κ ημουν στο μηνα μου κ το μονο που ελεγε ηταν “εσυ ηθελες μετακομιση οχι εγω”.

Παντα τον δικαιολογουσα. σκεφτομουν πως και αυτος πληγωθηκε που εφυγα απο το σπιτι,πως εχει εγωισμο αλλα καταβαθος μ’ αγαπαει.Ακομα κ τωρα που ειμαστε σε διασταση σκεφτομαι ποσο θα πληγωθουν τα παιδια κ αναρωτιεμαι μηπως ειμαι υπερβολικη; Ενω αυτος ξενυχταει κ γυριζει ξημερωματα.Το μονο σιγουρο ειναι πως μια ζωη θα εχω τύψεις που θα πληγωσω τα παιδακια μου.

Νότα


fullsizerender-89Απαντάει η Κυριακή Χαριτάκη
Βρες με στο facebook

Αγαπητή Νότα,

Δεν θα σου απαντήσω σαν ειδικός, θα σου απαντήσω σαν Κυριακή. Γιατί τα’ ζησα, τα’ φαγα και στο καλό να πάνε.

Αυτό το “κατά βάθος μ’ αγαπάει”, αν είχε στόμα, θα φώναζε σε πολύ κόσμο πόσο λάθος είναι. Συγγνώμη που το μαθαίνεις από’ μένα αλλά ο άντρας σου δεν σ’ αγαπάει. Από αυτά που περιγράφεις τουλάχιστον, έτσι δείχνει.

Δεν υπάρχει “κατά βάθος” στην αγάπη όταν είναι αληθινή. Ο άνθρωπος που σε αγαπάει πραγματικά, το δείχνει κάθε μέρα, αναλαμβάνει τις ευθύνες του, προστατεύει την οικογένειά του και υπερασπίζεται με κάθε τρόπο την επιλογή του, όταν βλέπει πως αξίζει. Αν βλέπει. Γιατί δυστυχώς ο άντρας σου, νομίζω πως βλέπει αυτό που θέλει. Κι αυτό που θέλει είναι η βολή του χωρίς πολλά πολλά. Σ’ αφήνει να κάνεις μόνη σου τα πάντα, γυρίζει ξημερώματα, σε βγάζει τρελή, δεν σε προστατεύει απ’ τους γονείς του. Τέτοια ζωή ονειρευόσουν; 

Τα παιδιά σου περισσότερο πληγώνονται όταν βλέπουν τους γονείς τους να μαλώνουν. Όταν η μάνα τους, είναι σε μια μόνιμη θλίψη και υστερία και ο πατέρας τους, μπαινοβγαίνει σπίτι ό,τι ώρα γουστάρει και την ακυρώνει διαρκώς. Να νιώθεις τύψεις μόνο για τις φορές που ανέχτηκες αυτή τη συμπεριφορά και όχι για την ολόσωστη-κατ’ εμέ-απόφαση να σταματήσεις να την ανέχεσαι. Μην ξεχνάς πως γίνεσαι παράδειγμα στα παιδιά σου. Έναν τέτοιο σύντροφο θες να διαλέξει αύριο η κόρη σου;

Για μένα πολύ καλά έκανες. Μη διστάσεις να απευθυνθείς σε ειδικό, πίστεψέ με θα σε στηρίξει πάρα πολύ και θα σε βοηθήσει να στηρίξεις με τη σειρά σου τα παιδιά. Ναι, τα παιδιά πληγώνονται στην αρχή, αλλά αν το χειριστείς σωστά, η πληγή επουλώνεται και μακροπρόθεσμα όλο αυτό τους βγαίνει σε καλό. Μπορεί αυτή τη στιγμή να παλεύεις με το μέσα σου, να κλαις κρυφά τα βράδια, να αναρωτιέσαι αν έκανες το σωστό, να πλάθεις ουτοπίες ότι σ’ αγαπάει και πεθαίνει για σένα και του λείπεις (σου είπα, τα έζησα) όμως η ζωή σου, στο υπογράφω, θα είναι πολύ καλύτερη μετά. Γιατί μετά θα μπορείς να δεις καθαρά και να καταλάβεις πως αυτό που νομίζεις σήμερα, δεν έχει καμία σχέση αύριο.

Καλή ζωή!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...