fbpx

Δεν θέλω να βάλω άντρα στο σπίτι μου, με το παιδί μου…

| 5 Δεκεμβρίου 2016
ADVERTISEMENT

15232181_1956878717872840_7074063641287097760_nΠείτε το προστασία, πείτε το φόβο, μητρικό ένστικτο ή υπερβολή, ο Γιώργος μου είναι 5,5 ετών κι είναι το μόνο άτομο που ντρέπομαι. Κι όταν λέω “ντρέπομαι” δεν μιλάω γενικά αλλά ειδικά σε ό,τι αφορά τους άντρες. Αποφεύγω να εκφράζομαι ελεύθερα ή να μιλάω με άντρες στο τηλέφωνο όταν είναι ο ίδιος μπροστά , ακόμα κι αν δεν είναι κάτι πονηρό, όπως όταν ήμουν έφηβη και κρυβόμουν από τον πατέρα μου. Τις προάλλες λέγαμε με ένα φίλο μου (απλό, σκέτο φίλο) να πάρει το παιδί του κι εγώ τον Γιώργο να πάμε σινεμά και μόλις μου είπε “Θα κάνουμε ότι βρεθήκαμε τυχαία μη νομίζει τίποτα η μικρή μου” ξεσπάσαμε σε γέλια. Πεθερά δεν είχαμε, πεθερά αποκτήσαμε!

Από τη Κυριακή Χαριτάκη
Βρες με στο facebook


ADVERTISEMENT

[divider]
kiki-giorgos-xmas-2016Ο Γιώργος είναι σε μια φάση που με διεκδικεί, ανεξάρτητα απ’ το φύλο του ανθρώπου που με πλησιάζει αλλά ειδικά απ’ τους άντρες. Αν π.χ. συναντήσουμε στο δρόμο, φίλο μου ή γνωστό μου, στη καλύτερη τον επεξεργάζεται και στη χειρότερη, τον αγριοκοιτάζει. Μόνο ένας φίλος μου, έχει κερδίσει τη συμπάθειά του, ίσως επειδή υπερ-αγαπάει τα παιδιά κι ας μην έχει δικά του.

Πρίν λίγο καιρό είχαμε πάει σε σπίτι φίλης και μόλις με πλησίασε ένας φίλος της να τα πούμε λίγο, ο μικρός, έκατσε σχεδόν πάνω στο κεφάλι μου και δεν έφευγε από την αγκαλιά μου. “Η μαμά μου είναι μόνο δική μου” λέει και το φωνάζει κι αυτό δεν θέλω να του το ανατρέψω. Τουλάχιστον όχι ακόμα.

Είμαι αρκετά δυναμική σαν άνθρωπος για να “περάσω” αυτά που θέλω. Και για να δέχομαι τη στάση του απέναντι στους άντρες που με πλησιάζουν, σημαίνει πως ούτε εγώ είμαι έτοιμη να τον βάλω σε αυτή τη διαδικασία.

Ειδικά στη σκέψη να συζήσω με κάποιον και ο Γιώργος να με βλέπει να κοιμάμαι με αυτόν τον άνθρωπο, να τον αγκαλιάζω και να τον φιλάω, νιώθω αμήχανα.

Δεν κατακρίνω όσους και όσες το έχετε επιλέξει, εσείς ξέρετε καλύτερα τα παιδιά σας και τα σπίτια σας και είμαι σίγουρη πως κάνετε το καλύτερο γι’ αυτά. Η ζωή προχωράει και αλίμονο αν μέναμε μόνοι μας. Εγώ όμως, που έχουν δει πολλά τα μάτια μου, είμαι πολύ επιφυλακτική πια.


ADVERTISEMENT

sovari-sxesi“Ποτέ μη λες ποτέ” μου λένε. Ναι οκ το δέχομαι. Ίσως αν στο μέλλον κάνω μια σοβαρή σχέση (μουχαχα) και εξελιχθεί, να έρθουν όλα φυσικά και το παιδί μου να αγαπήσει αυτόν τον άνθρωπο και να περνάει πραγματικά καλά μαζί του.  Η διαφορά είναι ότι δεν το επιδιώκω. Οποιαδήποτε σχέση, οποιοσδήποτε άντρας στη ζωή μου, θα υπάρχει έξω από τη πόρτα και μέσα θα μπαίνει-και θα τρώει και θα κοιμάται και θα κάθεται- μόνο όταν λείπει το παιδί.

Ο Γιώργος έχει ήδη περάσει μια δοκιμασία, το διαζύγιο των γονιών του. Δεν θέλω να περάσει και δεύτερη, τουλάχιστον όχι άμεσα. Κι αν είναι να τη περάσει, θα γίνει μόνο για κάποιον που θα τον περάσω πρώτα εγώ από σκάνερ. Για κάποιον που θ’ αξίζει και θα μπορώ να εμπιστευτώ κι αυτό είναι κάτι που χτίζεται χρόνο με το χρόνο.

Γιατί η εμπιστοσύνη είναι σαν το μπαλόνι. Όσο πιο γρήγορα φουσκώνει, τόσο πιο εύκολα σπάει.

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...