fbpx

Δεν γυρίζουν όλα γύρω απ’ το κρεβάτι

| 23 Αυγούστου 2017
ADVERTISEMENT

Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε πρίν από ένα χρόνο. Από τότε έκοψα (πάλι) το τσιγάρο αλλά συνεχίζω να πιστεύω τα ίδια :p


Βρέθηκα χτες σε μια συζήτηση γύρω από τσιγάρα και καφέδες, όπου έπεσε στο τραπέζι το θέμα σχέσεις. Θέμα που μας οδήγησε σε άλλα τόσα τσιγάρα και καφέδες να αναλύουμε τη διαφορά των φύλων, πόσο χάλια έγιναν οι σχέσεις, που όλες οι γυναίκες είναι μόνες τους, που δεν υπάρχουν άντρες σήμερα, αυτά που πάνω-κάτω έχω ακούσει 800 φορές και δεν πιστεύω ούτε μία. Μέχρι που η συζήτηση πήγε σε έναν συμμαθητή μας, που οι γυναίκες της παρέας έμαθαν ότι χώρισε επειδή λέει, τον “ξελόγιασε” η κλασσική -κατά κόσμον-αρπάχτρα που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει. Κάπου εκεί ήταν που άρχισε το στόμα μου να στραβώνει (το λες και εγκεφαλικό).

Από τη Κυριακή Χαριτάκη


ADVERTISEMENT

Βρες με στο facebook

Αν και δεν γνωρίζω καθόλου λεπτομέρειες της ιστορίας, ούτε με αφορούν, δεν γυρνάνε τα πάντα όλα γύρω απ’ το κρεβάτι. Yπάρχουν κι άλλα έπιπλα. Υπάρχει για παράδειγμα το τραπέζι της κουζίνας όπου σερβίρεται ένα καλό φαί. Υπάρχει η ντουλάπα όπου κρεμιέται ένα σιδερωμένο πουκάμισο. Υπάρχει και κάτι που λέγεται φροντίδα, νοιάξιμο, γλυκιά κουβέντα.

Σε μια εποχή που το σεξ είναι τόσο εύκολο εκεί έξω, είναι γελοίο να θεωρούμε πως ένα καλό κρεβάτι, κρατάει σχέση ολόκληρη. Αν τώρα αυτό, πας και το συνδυάσεις με την παρωχημένη άποψη ότι οι άντρες σκέφτονται με το κάτω κεφάλι, έχεις το “τέλειο” επιχείρημα: Με άφησε γιατί η άλλη πηδιόταν καλύτερα. Και όλοι σε πιστεύουν!

Συγγνώμη που θα σας το χαλάσω αλλά -συνήθως, όχι πάντα-για να φτάσει κάποιος/α στο σημείο να φύγει ή να απατήσει και να φύγει (κακώς το κάνει, αλλά μπορεί να συμβεί) κάτι βλέπει συνεχώς μπροστά του, κάτι που δεν του αρέσει. Και σίγουρα δεν το βλέπει με το κάτω κεφάλι. Το βλέπει και τα παίρνει, με το πάνω!


ADVERTISEMENT

Δεν δικαιολογώ την απιστία, υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να λύσεις τα προβλήματα στο γάμο σου κι αυτός σίγουρα, δεν είναι το κέρατο. Όμως, μπορώ ως ένα βαθμό, να τη κατανοήσω σαν ένα ξέσπασμα, όπως αυτό που έκανες τη πρώτη φορά που σ’ άφησε ο πατέρας σου να βγεις μετά τις 12. Σαν να’σαι χρόνια κλεισμένος σε μαντρί και ξαφνικά να αφήνουν μισάνοιχτη τη πόρτα. Πάνω στη φούρια σου να βγεις, μπορεί και να τη σπάσεις!

Που λες αγαπημένη φίλη, που πολύ σε συμπαθώ, αυτή η κοπέλα που τώρα δεν είναι παρούσα στη συζήτηση και κακώς τη βάλαμε, μπορεί να μην του κάνει μόνο καλό κρεβάτι. Μπορεί να του κάνει και καλό τραπέζι. Μπορεί να του κάνει και καλό γενικώς. Να τον αγαπάει, να τον θέλει, να τον νοιάζεται και όλα αυτά να του τα δείχνει. Μπορεί και τίποτα από αυτά που λέω να μην ισχύει και όντως ο τύπος να πήγε μαζί της μόνο για το κρεβάτι. Αν είναι έτσι, θα το βρούν κι οι δυο μπροστά τους και η ζωή δική τους.

Σημασία έχει να ασχολούμαστε με τη δική μας τη ζωή και να ‘χουμε τη δύναμη να παραδεχόμαστε τα λάθη μας, είτε για να τα διορθώσουμε και να’ μαστε ξανά καλά μαζί, είτε για να προχωρήσουμε πιο κάτω, αφήνοντας τον άλλον να πάει στην ευχή Της Παναγίας.

Με υστερίες κι αφορισμούς, δεν ξανανάβει η φωτιά…

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...