fbpx

Αύγουστο έκοψα το σχοινί κι έδεσα μ’ αυτό, τα όνειρά μου!

| 5 Αυγούστου 2016
ADVERTISEMENT

Πέρσι τον Αύγουστο ήταν, που αποφάσισα να χωρίσω. Και κοίτα να δεις που πάλι πρόπερσι τέτοια εποχή ήταν που σκέφτηκα να χωρίσω και νομίζω και τον Αύγουστο του 2013 ήθελα κ.ο.κ. Μπορεί να είχαμε προβλήματα όλο το χρόνο, όμως τον χωρισμό, τον σκεφτόμουν σοβαρά, κυρίως κάθε Αύγουστο.  

Αν εξαιρέσεις μια έρευνα που διάβασα σήμερα και λέει ότι τα περισσότερα εγκλήματα γίνονται τον Αύγουστο, μέχρι τότε δεν καταλάβαινα γιατί και δεν το είχα συνδέσει. Φέτος που βλέπω πια τα πράγματα απ’ έξω, συνειδητοποιώ πως αυτό που μας συνέβαινε λεγόταν “ελεύθερος χρόνος”. Κι ο ελεύθερος χρόνος με τον λάθος άνθρωπο, είναι μόνο φυλακή!


ADVERTISEMENT

Από τη Κυριακή Χαριτάκη

Ο πολύς ελεύθερος χρόνος ανάμεσα σε δυο ανθρώπους με τεράστια απωθημένα και διαφορές, γεννά μόνο καβγάδες. Γεννά όλο και μεγαλύτερη δυσαρέσκεια, όλο και πιο έντονες σκέψεις χωρισμού. Γιατί τις μεγαλύτερες αλήθειες τις βλέπεις σε κατάσταση ηρεμίας. Όταν έχεις άδεια από τη δουλειά, όταν δεν πρέπει να μιλάς συνέχεια στα τηλέφωνα, όταν “αναγκαστικά” θα περάσεις το μεγαλύτερο μέρος της μέρας σου με τον άντρα ή τη γυναίκα σου, όταν η προσοχή σου δεν είναι στραμμένη αλλού κι όταν δεν θα΄χεις πια καμία δικαιολογία για να είναι.

Όταν ζήσεις ξανά από κοντά, όλες του τις συνήθειες, όταν θυμηθείς όλους τους λόγους που σε κρατούν ή απομακρύνουν, όταν έρθεις μούρη με μούρη με τα κοινά σας ή τις διαφορές σας, με όλα αυτά που αγαπάς ή δεν αντέχεις. Με όλα αυτά που σε κάνουν να θες να μείνεις ή να φύγεις τρέχοντας.


ADVERTISEMENT

Κάπως έτσι, πέρσι τέτοια εποχή, πήρα την απόφαση να χωρίσω. Πήγαμε διακοπές, περάσαμε μέτρια έως θεωρητικά καλά-κάναμε δηλαδή ανακωχή για 5 μέρες- κι όταν γυρίσαμε έγινε το έλα να δεις. Τότε ήταν που συνειδητοποίησα πως, αν ήταν έτσι τα καλοκαίρια μου, δεν ήθελα να ξέρω πώς θα ‘ταν οι χειμώνες μου. Δεν ήθελα να ξέρω πως θα’ ταν οι χειμώνες του παιδιού μου. 

Εγώ ήθελα το παιδί μου να ζει σε ένα ήσυχο σπίτι με δυο γονείς που αγαπιούνται. Ήθελα έναν άνθρωπο να μου χαμογελά. Να με ανεβάζει. Να πιστεύει σ’ εμένα. Να με θαυμάζει και να με σέβεται. Και φυσικά όλα αυτά να του τα δίνω απλόχερα κι εγώ. Αλλά εγώ το μόνο που μπορούσα να του δώσω ήταν νεύρα, πίκρα και θυμό, ό,τι δηλαδή αντίστοιχα εισέπραττα. Για όλα αυτά που δεν λύνονταν, για όλα αυτά που δεν μας έδεναν, για όλα αυτά που δεν του συγχωρούσα.

Ήμασταν δύο ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικοί άνθρωποι με ένα άλυτο κοινό παρελθόν. Δύο άνθρωποι τόσο αντίθετοι που, όχι απλά δεν θέλαμε, αλλά ήταν κυριολεκτικά αδύνατο, να δώσουμε ο ένας ό,τι έλειπε στον άλλον και φυσικά, να αλλάξουμε. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν κι αν το κάνουν είναι για λίγο. Ύστερα απλά χειροτερεύουν.

Χειροτερεύουν γιατί όσο παλεύεις γι’ αυτή την αλλαγή, άλλο τόσο γίνεται ο Αύγουστός σου μαύρος. Γιατί όσο κι αν πιέζεσαι να ανεχτείς μια κατάσταση, τόσο σε πνίγει. Δεν είναι τυχαίο που σχεδόν όλοι όσοι γνωρίζω, έχουν χωρίσει κι επιστρέψει ήδη καμιά 50αριά φορές πρίν χωρίσουν αυτή τη μία, οριστικά. Tέντωσε-τέντωσε το σχοινί, μια μέρα, θα κοπεί! Και το πιο πιθανό είναι να κοπεί όταν είσαι ζεν. Σε θάλασσα, σε διακοπές, όταν έχεις άφθονο χρόνο να δεις ξανά τον άλλον, να δεις αν τον αντέχεις, αν θες να κολυμπήσεις πιο βαθιά μαζί του ή να τον πετάξεις στον Αργοσαρωνικό, να τον φάνε οι πέρκες.

Πέρσι λοιπόν-και μετά από τις 500 φορές που είχα χωρίσει κι είχα γυρίσει και ξαναχωρίσει- αποφάσισα να το τελειώσω οριστικά. Ξύπνησα απλά ένα πρωί, ήπια τον καφέ μου, ζήτησα διαζύγιο και σε μια βδομάδα έφυγε.

Δεν ήθελα να περάσω άλλο ένα καλοκαίρι με φωνές, εντάσεις, συμβιβασμούς και προσβολές.  Εγώ ήθελα έναν άνθρωπο να με ρωτάει αν κοιμήθηκα καλά και με χαμόγελο, να πίνουμε καφέ μαζί τα πρωϊνά. Και πιστεύω πως το ίδιο ήθελε κι εκείνος. Αν όμως κάτι τόσο απλό δεν μπορείς ούτε να το΄χεις, ούτε να το δώσεις -όχι όλο το χρόνο, αλλά ούτε καν τα καλοκαίρια-καλύτερα να κόβεις το σχοινί και μ’ ό,τι περισσεύει να δένεις τα όνειρά σου.

Καλές διακοπές να έχουμε όλοι.
Ειρήνη υμίν! 🙂

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...