fbpx

Η απάντηση του Singleparent.gr σε επιστολή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη: Η πολιτεία τιμωρεί τη μονογονεϊκή οικογένεια!

| 19 Σεπτεμβρίου 2017
ADVERTISEMENT

Τη Πέμπτη 14/09 λάβαμε δελτίο τύπου από το γραφείο τύπου της Ν.Δ., σχετικά με τη πρόσφατη δήλωση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και τον θαυμασμό που εξέφρασε για την εργαζόμενη μόνη μητέρα.

«Κυριάκος Μητσοτάκης: Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού»


ADVERTISEMENT

Την απόλυτη δέσμευσή του ότι με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση που είχε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, με νέες μητέρες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου.

«Να δώσουμε στα παιδιά μας πρόσβαση σε ποιοτική προσχολική αγωγή σε επίπεδο βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών αλλά και σε επίπεδο νηπιαγωγείων για να μην δημιουργούμε ανισότητες που θα κυνηγούν τα παιδιά για όλη τους τη ζωή» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μέχρι τα έξι έτη», συνέχισε, «μας λένε οι επιστήμονες ότι διαμορφώνονται οι βασικές συνάψεις του εγκεφάλου. Και εάν δεν υπάρχουν οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις σε αυτή την ηλικία, τα παιδιά θα ξεκινήσουν το σχολείο μειονεκτικά. Θα είναι η ζωή, για αυτά τα παιδιά, μονίμως ένας αγώνας δρόμου για να καλύψουν το χαμένο έδαφος».


ADVERTISEMENT

Για την ποιότητα των παιδικών σταθμών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, αλλά, κατά κανόνα, ακούω πολύ καλά λόγια. Η τοπική κοινωνία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και βοηθάει πολύ».
Εξήρε τον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι μονογονεϊκές οικογένειες να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τον θαυμασμό του για τις εργαζόμενες μητέρες που κατορθώνουν μόνες τους να μεγαλώνουν τα παιδιά τους.
Αναφερόμενος στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί «μεγαλύτερη ευελιξία στους δασκάλους και τους καθηγητές, στο πλαίσιο βασικών κατευθύνσεων» ώστε να μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι βιβλία που θα διδάσκουν στα παιδιά.

Τέλος, χαρακτήρισε «μεγάλο κεφάλαιο» τη δια βίου μάθηση, έδωσε έμφαση στην ανάγκη μετεξέλιξης των πολιτών και στην απόκτηση «νέων δεξιοτήτων», που θα τους επιτρέπουν «να δουλέψουν σε ένα αντικείμενο, το οποίο δεν έχουν σπουδάσει».


Η απάντηση του Singleparent.gr

Αγαπητοί κύριοι, καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία, θα θέλαμε ωστόσο με όλο το σεβασμό να σας ενημερώσουμε ότι τα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών, δεν ζουν με υπόκλιση και θαυμασμό.

Καλώς επεσήμανε ο κύριος Μητσοτάκης να μην μένει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, ωστόσο όταν οι δημόσιοι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν σε ωράριο δημοσίου υπαλλήλου, ο γονιός εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα-και ειδικά ο μονογονέας-αναγκάζεται είτε να μεταβεί σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό ή να πληρώσει επιπλέον ιδιωτική φύλαξη, κι αυτό για το παιδί, αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα από τις ανισότητες.

Χιλιάδες ευρώ ξοδεύτηκαν φέτος σε summer camps καθώς οι γονείς των μαθητών βασικής εκπαίδευσης, μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς, έπρεπε να πληρώσουν αδρά για να μπορούν να εργαστούν, δίνοντας σχεδόν όλο τον μισθό τους. Οι δε δήμοι, παρήχαν summer camps με τιμές ιδιωτικών, ενδεικτικά αναφέροντας ότι επί παραδείγματι το summer camp του δήμου Αμαρουσίου στον οποίο ανήκω, ζητούσε φέτος 80 ευρώ/δεκαήμερο, 400 ευρώ στο σύνολο. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι οι παιδαγωγοί, οι baby sitter και οι εκπαιδευτικοί περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μας απ’ ότι εμείς, κι αυτό είναι η μεγαλύτερη πληγή όλων.

Ζούμε σε μια εποχή που όχι μόνο δεν βοηθάει την οικογένεια, αντιθέτως τη τιμωρεί, ειδικά τη μονογονεϊκή οικογένεια που πρόσφατα ενημερωθήκαμε, ότι η πολιτεία, της έκοψε και τα λιγοστά πενιχρά επιδόματα που λάμβανε, όπως το επίδομα απροστάτευτου τέκνου και το σχολικό βοήθημα.

Για το λόγο αυτό, εκτός από το θαυμασμό του κυρίου Μητσοτάκη, που μεν εκτιμάμε αλλά δεν τρώγεται, επιγραμματικά ζητάμε:

-Επαναφορά του επιδόματος απροστάτευτου τέκνου και αύξησή του, από τα 44 ευρώ το μήνα σε 100 ευρώ/μήνα.
-Χορήγηση του επιδόματος απροστάτευτου τέκνου και στους πατεράδες-μονογονείς που τα παιδιά τους, στερούνται τη μητρική προστασία.
-Επαναφορά του σχολικού βοηθήματος, καταβολή του, εντός ενός μηνός από την αίτηση του δικαιούχου γονέα και αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων από 3.000 ευρώ ετησίως (ποιος έχει τέτοιο εισόδημα σήμερα μαζί με το τεκμαρτό;) σε 8.000 ευρώ ετησίως.
-Λειτουργία του οικογενειακού δικαστηρίου που έχει ψηφιστεί εδώ και 27 χρόνια και δεν έχει τεθεί σε λειτουργία.
-Δωρεάν νομική βοήθεια: Αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων των δικαιούχων από 5.800-7.000 ευρώ ανά έτος, τα 10.000 ευρώ/ έτος.
-Ποινικοποίηση της μη καταβολής διατροφής από τον υπόχρεο γονέα.
-Ποινικοποίηση της παρεμπόδισης επικοινωνίας του παιδιού με τον έχων τη γονική μέριμνα γονέα.
-Δωρεάν τροφεία για τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών στους παιδικούς σταθμούς.
-Να οριστεί επίσημα από το κράτος, ο όρος του μόνου γονιού που είναι στον «αέρα».
-Να αναγνωριστεί επίσημα και ο χωρισμένος γονιός ως μονογονέας, εφόσον αποδείξει ότι ο άλλος γονιός βρίσκεται σε αφάνεια οικονομικά και φυσικά.
-Ελαστικά ωράρια και πρωϊνές βάρδιες στους μονογονείς εργαζόμενους ως νοσηλευτικό προσωπικό.
-Απαγόρευση μετάθεσης των μονογονέων εκπαιδευτικών ή ένστολων και παραμονή στον τόπο καταγωγής/διαμονής τους.
-Αύξηση των συντάξεων χηρείας.
-Θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης των μονογονέων, στα 55 έτη.
-Υποχρέωση των εργοδοτών να καλύπτουν το 30% του προσωπικού τους, από μόνους γονείς.

Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από τα αυτονόητα.
Να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια.

Σας ευχαριστώ.

Με εκτίμηση,

Κυριακή Χαριτάκη
Ιδρύτρια Singleparent.gr

Σημείωση: Θέλουμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας πως η παραπάνω απάντησή μας, ΔΕΝ αποτελεί κομματική τοποθέτηση καθώς το Singleparent.gr δεν τάσσεται υπέρ ή κατά καμίας παράταξης και ουδεμία σχέση έχει με τη πολιτική. Η τοποθέτησή μας είναι καθαρά κοινωνική και έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονογονεϊκή οικογένεια σήμερα, ανεξάρτητα από το ποιός (δεν) κυβερνά αυτό το τόπο.

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...