fbpx

7 λόγοι που μια μόνη μαμά είναι γ@μάτη!

| 8 Μαΐου 2015
ADVERTISEMENT

Το σπίτι σου. Το κρεβάτι σου. Οι  κανόνες σου. Χρειάζεται να πω περισσότερα;

Μπορεί αρκετά συχνά να ακούς διάφορα σχόλια για το πόσο δύσκολο ή ακόμη και αρνητικό είναι να είσαι μονογονέας. Η καθημερινότητα είναι πράγματι πολύ δύσκολη υπάρχουν όμως και πολλά θετικά στο να είσαι μόνη μαμά. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα εύχεσαι να ήξερες να αλλάζεις λάστιχο ή να ήσουν η γυναίκα λάστιχο, εστίασε στα θετικά, όπως:


ADVERTISEMENT

1. Μπορείς να φοράς ό,τι θέλεις
Γιατί πρίν δεν μπορούσες; Φυσικά και μπορούσες, απλώς όταν ρώταγες πώς του φαινόταν, απαντούσε “Μμμ καλό” ή απλά μούγκριζε ή έκανε μορφασμούς, γεγονός που αντί να σε κάνει να νιώσεις όμορφα, σε οδηγούσε ξανά στη ντουλάπα να αλλάξεις μήπως σε βρεί ελκυστική. Πόσο καιρό είχες να ακούσεις “Τί ωραίο αυτό που φοράς, πόσο σου πάει!”; Και πόσο καιρό είχες κι εσύ να του το πείς; Μάλλον απ’ το γάμο σας και ούτε καν σε αυτόν!

2. Γένια, ψίχουλα και Champions League
Δεν αναγκάζεσαι πια να αντιμετωπίζεις το θέαμα του νιπτήρα με τρίχες από το ξύρισμα. Δεν είναι πια γεμάτη αποθήκη με λαδωμένα εργαλεία πεσμένα εδώ κι εκεί. Δεν βρίσκεις πια κάλτσες κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ, ούτε διεσπαρμένα κλειδιά, νομίσματα και βίδες σε διάφορες επιφάνειες του σπιτιού. Δεν χρειάζεται να κάνεις φασαρία που επί 2 εβδομάδες στο σπίτι δεν παίζει τίποτα άλλο εκτός από μπάλα όταν έχει Champion’s League. Δεν χρειάζεται να ψάχνεις το κινητό του να δεις αν σε απατάει. Γιατί τώρα ξέρεις. Σε απάτησε, τον έστειλες, τέλος. Next please!

3. Δεν χρειάζεται να ξαναδείς ταινία με τον Steven Seagal.
Ποτέ!


ADVERTISEMENT

4. Δεν μαλώνεις πια μπροστά στα παιδιά
Κάθε φορά που μαλώνατε πήγαινες στα παιδιά και προσπαθούσες να τους εξηγήσεις τα ανεξήγητα. Και έπεφτες τα βράδια για ύπνο και στο κεφάλι σου στριφογύριζε η λύπη και ο φόβος που έβλεπες στο πρόσωπό τους κάθε φορά που ανέβαιναν λίγο οι τόνοι και δεν ήξεραν από που θα τους έρθει. Και ένιωθες τύψεις και τρόμο μήπως όλα αυτά τους αφήσουν τραύματα ή εντυπωθούν στη μνήμη τους και τα κάνουν να επιλέγουν λάθος ανθρώπους στη ζωή. Τώρα τους έδειξες πως όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να είναι μαζί, δεν υποβάλλουν τα παιδιά τους σε μαρτύρια και έχουν την αξιοπρέπεια να χωρίζουν και να κάνουν ξεκάθαρες επιλογές στη ζωή.

5. Κάνεις παρέα με όποιον θες και πας όπου θες
Η φίλη σου η Έφη ήταν αλαφροίσκιωτη, η άλλη φίλη σου η Ρένα ήταν τσόλι, η άλλη φίλη σου η Μαρία ήταν βαρεμένη, οι γονείς σου είχαν λεφτά και δεν σας έδιναν, κοινώς είχε άποψη και (αρκετά βαρείς) χαρακτηρισμούς για όλους όσους αγαπούσες. Κι όταν κάποιος δεν αγαπάει αυτό που αγαπάς, είναι σαν να μην αγαπάει κι εσένα. Κι επειδή το κατάλαβες,έφυγες και κάνεις πλέον παρέα με όποιον θες. Χωρίς μούτρα, νεύρα και “μας έχουν καλέσει τόσες φορές οι άνθρωποι, πάλι μόνη μου θα πάω;”. Τώρα παίρνεις το παιδάκι σου και πάτε στα μέρη που πάντα ήθελες, κάνετε διακοπές στα νησιά που πάντα ήθελες και βλέπετε τους ανθρώπους που πάντα σας αγαπούσαν. Τουλάχιστον περισσότερο απ’ ότι εκείνος, εσένα…

6. Μόλις προσέθεσες 12,5 εβδομάδες στη ζωή σου
Ας κάνουμε λίγα μαθηματικά. Ας πούμε ότι σου παίρνει 1 ώρα να κάνεις μπουγάδα και άλλη 1 το σίδερο, έχουμε 2 ώρες. Ας υπολογίσουμε ότι η μια ώρα από τις δύο ήταν κάθε εβδομάδα για τον άντρα σου. Εάν υπολογίσεις  ένα πακέτο μπουγάδα/σίδερο την εβδομάδα για τα επόμενα 40 χρόνια, με το να μη τα κάνεις πια για εκείνον, είναι σαν πρόσθεσες μόλις 2.080 ώρες στη ζωή σου, δηλαδή περίπου 12 ½ βδομάδες. Μην ξαναπείς τώρα ότι δεν έχεις χρόνο!

7. Δεν σε νοιάζει που δεν κάνετε σεξ (γιατί πλέον κάνεις  με άλλον)
Δεν αναρωτιέσαι πια γιατί δεν κάνετε σεξ. Δεν ψάχνεσαι να πας σε σύμβουλο γάμου να δείς γιατί δεν τον ερεθίζουν όλες οι προσπάθειες που καταβάλλεις να του αρέσεις, γιατί κοιμάται στον καναπέ ή γιατί γυρίζει τα βράδια τη πλάτη του και ροχαλίζει. Δεν τον παρακαλάς να μιλήσετε και να σου εξηγήσει και δεν νευριάζεις με το μουγκρητό που παίρνεις ως απάντηση ή με το “Άσε με μωρέ με έπρηξες πια” ή “Πω πω τί θυμήθηκες τώρα;”. Δεν σε νοιάζει που δεν κάνετε σεξ γιατί πλέον κάνεις -ή έχεις πολλές σοβαρές πιθανότητες να κάνεις-με άλλον. Γαμάτο;

*Αφιερωμένο σε όλες τις μόνες μαμάδες που έφυγαν από ένα γάμο, μια σχέση ή έναν σύντροφο που καταδυνάστευε τη ζωή τους και “ρουφούσε” τον αέρα των παιδιών τους. Χρόνια πολλά μόνη μαμά!

Κυριακή Χαριτάκη


 

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...