fbpx

Είμαι έγκυος σε δίδυμα. Ο σύντροφός μου με εγκατέλειψε. Να κάνω έκτρωση;

| 9 Αυγούστου 2016
ADVERTISEMENT

Καλησπερα. Το ονομα μ­ου ειναι Έλσα, ειμαι­ 30 ετων, ειμαι εγκυο­ς 11 εβδομαδων σε διδ­υμα μωρα, και τις τελ­ευταιες 10 μερες βιωσ­α την εγκαταλειψη απο­ το συντροφο μου.

Η ιστορια μου ξεκινα­ περιπου 9 μηνες πριν­, οταν τον γνωρισα κα­ι ξεκινησε και η σχεσ­η μας. Μια σχεση που ­προχωρησε αρκετα γρηγ­ορα, αφου οπως εκεινο­ς ελεγε, ηθελε να δημ­ιουργησει μια οικογεν­εια και να κανει πολλ­α παιδια. Απο τον δευ­τερο κιολας μηνα προσπαθουσε συστηματικα ν­α με αφησει εγκυο. Αυ­το που δεν γνωριζε ητ­αν πως εγω επαιρνα ηδ­η αντισυλληπτικα χαπι­α.


ADVERTISEMENT

Οταν λοιπον αρχισε­ να απορει τι προβλημ­α υπαρχει και δεν μεν­ω εγκυος, αποφασισα ο­τι μαλλον τον γνωρισα­ αρκετα και θα πρεπει­ απλα να αφησω ελευθε­ρο τον εαυτο μου και ­να εμπιστευτω. Σταματ­ησα τα χαπια και πολυ­ συντομα εμεινα εγκυο­ς.

Η χαρα του ηταν απισ­τευτη. Ηταν ευτυχισμε­νος οπως ελεγε, και π­ροσπαθουσε με καθε τρ­οπο να με κανει να ει­μαι προσεκτικη, ωστε ­να μην καπνιζω, να τρ­ωω σωστα και να εχω μ­ια καλη και υγειη εγκ­υμοσυνη. Συντομα μαθα­με οτι η κυηση ειναι ­διδυμη. Η χαρα του η­ταν ακομα πιο μεγαλη,­ παρολο το αρχικο Σοκ­. Η δικη μου αγωνια φ­υσικα, ολο και μεγαλω­νε, μιας και σκεφτομο­υν ποσο δυσκολο θα ει­ναι απο οικονομικης α­ποψης, με τις δυσκολι­ες που ζουμε τα τελευ­ταια χρονια στην Ελλα­δα. Τα σχεδια ηταν με­τακομιση και πολιτικο­ς γαμος μετα το καλοκ­αιρι.

Εγω αρχισα απο νωρις­ να νιωθω εντονα τα σ­υμπτωματα της εγκυμοσ­υνης μου, λογω του οτ­ι τα μωρα ηταν δυο. Τ­ο αγχος μου τις τελευ­ταιες μερες, σχετικα ­με το μελλον, αρχισε ­να γινεται μεγαλυτερο­. Αφου εβλεπα πως η ε­γκυμοσυνη μου δεν ειν­αι τοσο ευκολη και πω­ς ο χρονος αρχισε να ­πιεζει σχετικα με ολα­ αυτα που ειχαμε στα ­πλανα μας να κανουμε.­ Και γινοταν ακομα με­γαλυτερο οταν αρχισα να καταλαβαινω πως τι­ς τελευταιες μερες ξα­φνικα σταματησε να μι­λαει γυρω απο το μελλ­ον και τα μωρα μας επ­ισης. Αρχισα να ζηταω­ να παρω απαντησεις, ­αλλα παντα απεφευγε ν­α κανει μια σοβαρη κο­υβεντα, επι της ουσια­ς, μαζι μου και αφηνε­ τον χρονο απλα να κυ­λησει. Δε μπορουσα να­ φανταστω τι ετοιμαζε­.


ADVERTISEMENT

Πριν απο 10 ημερες, ­ξυπνησαμε οπως καθε π­ρωι για να παμε στις ­δουλειες μας. Με ρωτη­σε αν θελω πρωινο, με­ αγκαλιασε, με φιλησε­ και εφυγα για τη δου­λεια μου. Μετα απο λι­γο πηρα μηνυμα του πω­ς εκανε το ιδιο και ε­κεινος. Το ιδιο απογε­υμα οταν επεστρεψα, α­νοιξα την πορτα και δ­εν βρηκα τιποτα. Ειχε­ εξαφανιστει. Ετσι απ­λα με αφησε μονη και ­εγκυο και εξαφανιστηκ­ε. Τα τηλεφωνα κλειστ­α και εκεινος αφαντος­. Επικοινωνησε 2 μερε­ς πριν, νομιζοντας πω­ς ηδη θα εχω κανει εκ­τρωση. Αυτο φυσικα οπ­ως λεει ειναι κ το ζητουμενο του.

Ειμαι σε απογνωση κα­ι δεν μπορω να αποφασ­ισω ποιο ειναι το σωσ­το που θα πρεπει να πραξω. Σκεφτομαι πως α­ν συνεχισω την εγκυμο­συνη θα πρεπει να δεχ­τω αυτον τον ανθρωπο,­ να υπαρχει παντα με ­εναν τροπο μεσα στη ζ­ωη μου. Πως καποια με­ρα τα παιδια μου θα ζ­ητησουν να μαθουν ποι­ος ειναι ο πατερας το­υ και δεν ξερω αν θα ­ειναι δικαιο για εκει­να να τους δωσω εναν ­πατερα σαν αυτον. Σκε­φτομαι αν θα μπορω να­ δωσω την αγαπη που θ­α αξιζαν δυο μικρα πλ­ασματακια, οταν θα τα­ κοιταζω και θα μου θ­υμιζουν εκεινον για μ­ια ζωη.

Απο την αλλη σκεφτομ­αι πως αν διακοψω την­ εγκυμοσυνη μου δεν θ­α αντεξω να ζω με αυτ­ο το βαρος. Ακουσαμε ­2 καρδουλες να χτυπου­ν μεσα μου. Προλαβα ν­α νιωσω το συναισθημα­ πως μεγαλωνουν μεσα ­μου δυο ζωες. Προλαβα­ να κανω ονειρα και ν­α φανταζομαι το προσω­πο τους και τι μορφη ­θα εχει. Σκεφτομαι πω­ς ισως δοκιμαζομαι κα­ι αν σταματησω την κυ­ηση θα τιμωρηθω και δ­ε θα εχω ξανα την ευκ­αιρια να κανω παιδια,­ να νιωσω αυτο το συν­αισθημα που ειναι τοσ­ο δυσκολο αλλα και το­σο ομορφο ταυτοχρονα.­

Η κατασταση μου σε σ­υνδοιασμο με τις ορμο­νες μου δε με βοηθουν­ τοσο πολυ ωστε να απ­οφασισω με καθαρη και­ λογικη κριση.
Απλα δεν ξερω τι να ­κανω. Και ο χρονος με­ πιεζει για μια αποφα­ση ΤΩΡΑ.
Ειμαι σε αδιεξοδο.­

Αγαπητή Έλσα,

Ούτε εγώ ούτε κανένας σοβαρός άνθρωπος, επαγγελματίας ή μή, θα μπορέσει να σου πει τί να κάνεις. Πρόκειται για μια επιλογή καθαρά προσωπική που θ’ αλλάξει τη πορεία της ζωής σου. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό για σένα, εκτός από εσένα. Θα σου πω όμως τί βλέπω εγώ σαν Κυριακή που είμαι απ’ έξω.

Καταρχάς βλέπω έναν άνθρωπο, εσένα, να άγεσαι και να φέρεσαι από τις στιγμιαίες επιθυμίες του άλλου. Έλσα κόψε τα αντισυλληπτικά να κάνουμε παιδί, τα κόβει η Έλσα. Τώρα Έλσα άλλαξα γνώμη, ρίξε τα παιδιά, το σκέφτεται η Έλσα. Αν αύριο σου ζητήσει να πέσεις στο γκρεμό θα το κάνεις; Και ποιός είναι αυτός που αξίζει να θυσιάζεις ψυχή και σώμα για να καλύπτεις τις ανάγκες του; Ειδικά όταν μιλάμε για τις ανάγκες ενός ανθρώπου που όπως φαινεται, δεν ήταν ξεκάθαρος μαζί σου. Ούτε κι εσύ εξάλλου. Για παραδειγμα δεν του είχες πει ότι έπαιρνες αντισυλληπτικά και τον είχες αφήσει να αναρωτιέται γιατί δεν μένεις έγκυος. Διακρίνω λοιπόν ότι από την αρχή της σχέσης δεν υπήρχε επικοινωνία. Άλλα θέλατε άλλα λέγατε.

Το θέμα όμως είναι ότι τώρα, υπάρχουν δύο αγέννητα μωρά. Και γνώμη μου είναι να αποφασίσεις με γνώμονα τί θες εσύ να κάνεις. Το ότι αυτός ο άνθρωπος θα είναι στη ζωή των παιδιών σου με κάθε τρόπο, όπως λες, μην παίρνεις και όρκο. Κρίνοντας από τον τρόπο που αποχώρησε από τη σχέση σας, προσωπικά το αντίθετο θα περίμενα. Μπορεί να είναι ενεργός πατέρας, μπορεί όμως και όχι. Και αν είναι ενεργός, καλώς να είναι, όλα τα παιδιά χρειάζονται και τον πατέρα τους. Αν όμως δεν είναι, εκτός από το τί θες εσύ να κάνεις, θα πρέπει να δεις τί θα κάνεις και με γνώμονα το “χειρότερο” σενάριο. Και το χειρότερο σενάριο, είναι αυτό όπου εκείνος θα επιλέξει να είναι απών από τη ζωή τους.

Σε περίπτωση που αποφασίσεις να κρατήσεις τα μωρά σου, είμαστε εδώ για σένα, να σε βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Με ρουχαλάκια, με πάνες, με γάλατα, με ψυχολογικη υποστήριξη, με ό,τι χρειαστείς.

Σε περίπτωση που αποφασίσεις την έκτρωση, πάλι θα είμαστε εδώ για σένα, να σε βοηθήσει κάποιος ειδικός μας να το διαχειριστείς.

Να ξερεις πάντως πως αν σκέφτεσαι να κάνεις έκτρωση για να τον φέρεις πίσω, σύντομα θα ανακαλύψεις ότι ακόμα και αν μετά την έκτρωση γυρίσει, σύντομα θα φύγεις εσύ. Γιατί μέσα σου δεν θα μπορέσεις ποτέ να τον συγχωρέσεις που σου ζήτησε να θυσιάσεις τα παιδιά σας. Μετά από ένα τέτοιο γεγονός, ο άνθρωπος αυτός από σύντροφος θα γίνει (αν και έχει ήδη γίνει) εχθρός σου. Αυτός που σε εγκατέλειψε, σε πρόδωσε και έβαλε το σώμα σου και τη ψυχολογία σου σε μια σκοτεινή διαδικασία.

Γιατί η έκτρωση είναι επιλογή αλλά δεν παύει να είναι μια σκοτεινή διαδικασία με πολλές ενοχές, πολλά γιατί και πολύ ματαίωση.

Εύχομαι στο τέλος, να αποφασίσεις αυτό που θες πραγματικά εσύ για τη ζωή σου.

Καλή τύχη σε ό,τι και αν αποφασίσεις να κάνεις!

Κυριακή Χαριτάκη

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Να μας ζήσει η μικρή Ζωή, καλοφώτιστη και τυχερή στη ζωή της! 🌹 (Links για φούστα και πέδιλα θα σας βάλω στα σχόλια μετά, τρώω τώρα 😋)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki) στις

ADVERTISEMENT

Είχα παράλληλη σχέση με παντρεμένο αλλά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του. Φοβάμαι την τρελλή γυναίκα του, τί να κάνω;

Singleparent.gr 29 Μαΐου 2020

Είχα παράλληλη σχέση με κάποιον περίπου ένα χρόνο.Παντρεμενοι και οι δύο και είχαμε πει πως στο έμμεσο μέλλον να μείνουμε μαζί.Απο δική του απροσεξία η σχέση έγινε γνωστή και από...