fbpx

Πιο single πεθαίνεις

| 22 Φεβρουαρίου 2018
ADVERTISEMENT

Μερικές σχέσεις ξεκινούν σαν παραμύθι και το διατηρούν και το ζουν και καταλήγουν σε γάμο. Άλλες πάλι εξελίσσονται σε όνειρο και καταλήγουν σε εφιάλτη.

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν κάποια  σχέση που κατέληξε σε————– γάμο. (στο κενό μπορεί ο καθένας να συμπληρώσει όποια λέξη θεωρεί ότι ταιριάζει από τις παρακάτω: ονειρικός, εφιαλτικός, παραμυθένιος, ανούσιος, βαρετός, ρουτινιασμένος, απλοϊκός)  μόνο που δεν σταμάτησε  στο «και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα» αλλά έληξε  την ώρα που το ρολόι χτύπησε δώδεκα, έτρεχε η σταχτοπούτα, έχασε το γοβάκι και μετά την ψάχνανε γενικώς γιατί ήξερε πολύ καλό κρυφτό και τα έφτυσε πρώτη φωνάζοντας δυνατά «ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΦΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» και τραγουδώντας «Παρ΄τον δρόμο τον αγύριστο» του Νότη.


ADVERTISEMENT

Υπάρχουν άνθρωποι που φεύγουν εύκολα όταν πιέζουν οι καταστάσεις και  οι υποχρεώσεις, άνθρωποι σαν την ελαφρόπετρα, που όσο τους τρίβεις φθείρονται, αλλάζουν σχήμα… υπάρχουν και άνθρωποι που είναι από σίδερο και ατσάλι και δεν λυγίζουν  στις δυσκολίες, πέφτουν στην φωτιά και παλεύουν.

Οι δεύτεροι φεύγουν αφού τερματίσουν κάθε πιθανή ευκαιρία να πάει το θέμα καλά, αφού ζυγίσουν τα πάντα,  αφού δώσουν και ξαναδώσουν ευκαιρίες, το μηδενίζουν και ξαναρχίζουν, θέλουν να είναι σίγουροι ότι έχουν εξαντλήσει τα πάντα.

Και καταλήγουν πάλι μόνοι, single. Χωρίς να ξέρουν αν κάνουν κάτι λάθος ή αν απλά δεν κάνουν εγκαίρως το σωστό.  Και αυτό τους γίνεται συνήθεια…

Μαθαίνουν να κάνουν τα πάντα μόνοι τους, να τελειώνουν τις δουλειές μόνοι τους, να ρυθμίζουν τα χόμπι τους και τις συνήθειες τους στην καθημερινότητά τους χωρίς να πρέπει να δώσουν κάπου λογαριασμό ή αναφορά. Γυρνάνε σπίτι και όσο και να πονάει η αίσθηση ότι δεν σε περιμένει κανείς, υπάρχει και το ότι δεν περιμένεις κανέναν. Κάνεις το μπάνιο σου, την πέφτεις στον καναπέ σου, αν γουστάρεις βλέπεις τηλεόραση, παίζεις στο pc ή λιώνεις στο φβ, αν θέλεις γυρίζεις χαράματα… κ.ο.κ.  Είσαι εσύ για σένα, εσύ και μόνο εσύ.


ADVERTISEMENT

Και πάνω που αγαπάς την μοναχικότητά σου, μπαίνεις σε σχέση, αργά και δειλά… Και ταλαντεύεσαι στην γλυκύτητα του «γύρισες αγάπη μου» με την κουρελιασμένη υπομονή του «που στο διάολο ήσουν μέχρι τέτοια ώρα».  Και εσύ η miss single μεταμορφώθηκες σε  Τζένη Καρέζη φωνάζοντας με φωνή όλο μέλι και από μέσα να βράζεις «γυρίσατε, γυρίσατε?»

Και ξαφνικά από εκεί που πετούσες μισό πακέτο μακαρόνια στην κατσαρόλα με έτοιμη σάλτσα γιατί βαριόσουν, έχεις γίνει μάστερ σεφ, ψιλοκόβεις μανιτάρια, πιπεριές, έχεις στο τάμπλετ online τον Άκη να σου εξηγεί βήμα βήμα τι να κάνεις με την σπεσιαλιτέ της ημέρας, τρέχοντας στο ενδιάμεσο να λούσεις το μαλλί, να βάψεις το νύχι που χάλασε από τα πιάτα και μόλις βάλεις το φαγητό στο φούρνο να αποτριχώσεις και το δεύτερο πόδι γιατί δεν πρόλαβες το πρωί…. Εντάξει υπερβολές!!! Όχι όμως ότι απέχουν πολύ από την καθημερινότητα…

Και σιγά σιγά, χωρίς ούτε να το καταλάβεις είσαι σε γερή σχέση. Και έχεις ήδη πλύνει και απλώσει το μποξεράκι στο μπαλκόνι, έχεις κάνει θέση για την οδοντόβουρτσα. Και όχι μόνο δεν πέθανες που δεν είσαι single καραγουστάρεις κιόλας…  και στα κρυφά κάνεις pin και κάνα δυο wedding dresses έτσι, για παν ενδεχόμενο, και να μωρέ δουλίτσα να υπάρχει.

Mary Kat
Blog: the-power-of-letting-go.webnode.gr 

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ