fbpx

Το παιδί της συντρόφου μου είναι και δικό μου παιδί. Η συγγένεια δεν φέρνει την αγάπη

| 11 Σεπτεμβρίου 2018
ADVERTISEMENT

Δεν ξέρω αν το πρόβλημα αυτό αφορά μόνο τη δική μου οικογένεια ή και άλλες μικτές οικογένειες, αλλά έχω παρατηρήσει το εξής όταν είμαι έξω με τα παιδιά μου: Όταν κάποιος μας συστήνει σε κάποιον τρίτο, δεν λέει από δω ο τάδε και τα τέσσερα παιδιά του, αλλά θα πει από δω ο τάδε, τα τρία του παιδιά και το παιδί της γυναίκας του, αφήνοντας απέξω το παιδί της συντρόφου μου. Ή δεν θα το συστήσουν καθόλου ή θα το διαχωρίσουν από τα υπόλοιπα παιδιά. Γιατί το κάνουν αυτό; Ούτε εγώ ξέρω και συχνά αναρωτιέμαι. Επειδή είναι της γυναίκας μου και όχι δικό μου;

Καιρός να σταματήσει αυτό το βιολί. Βιολογικά όχι, δεν είναι δικό μου, αλλά τεχνικά είναι κόρη μου. Όταν αναφέρομαι στα παιδιά μου, λέω ότι έχω 4 και όχι 3.

Αν με ρωτούσες, θα σου έλεγα ότι έχω έναν αδερφό και μία αδερφή. Όχι έναν ετεροθαλή αδερφό και μία ετεροθαλή αδερφή. Έχουμε τον ίδιο μπαμπά, αλλά ποτέ κανείς δεν σύστησε τα αδέρφια μου ως αδέρφια μου, αλλά ως παιδιά τον μπαμπά μου, λες και είναι μόνο παιδιά του και όχι αδέρφια μου.


ADVERTISEMENT

Κατανοώ ότι δεν αισθάνονται όλοι όπως εγώ, ούτε συμφωνούν με τις απόψεις μου. Κανείς δεν είναι αναγκασμένος να θεωρεί το παιδί της γυναίκας του, παιδί του. Εγώ όμως βλέπω τα πράγματα αλλιώς: Δεν με ενδιαφέρει που δεν είμαι ο πραγματικός του πατέρας, δεν με ενδιαφέρει που είναι ξανθό με πράσινα μάτια, ενώ εγώ μελαχρινός με μαύρα μάτια, δεν με νοιάζει που έχουμε διαφορετικό DNA. Είναι κόρη μου, τη λατρεύω και είμαι περήφανος για εκείνη. Όσοι υιοθετούν, δεν αγαπούν τα παιδιά τους σαν να ήταν δικά τους; Η απάντηση είναι ότι όχι μόνο τα αγαπάνε, αλλά τα αγαπάνε περισσότερο απ’ ότι αν ήταν βιολογικά τους παιδιά. Το αίμα δεν κάνει την οικογένεια. Η συγγένεια δεν φέρνει την αγάπη.

Λένε ότι γονιός είναι αυτός που μεγαλώνει και όχι αυτός που γεννάει. Έτσι είναι. Όταν εγώ ανέλαβα την κόρη μου ήταν ένα μωράκι λίγων μηνών ορφανό από πατέρα. Δεν το αγαπώ λιγότερο από τα δικά μου παιδιά. Μη σου πω ότι το αγαπώ και παραπάνω.

Θα σας παρακαλούσα όταν μιλάτε για την οικογένειά μου να μη λέτε «Ο τάδε, τα τρία του παιδιά και το τέταρτο της γυναίκας του». Να λέτε κατευθείαν «Ο τάδε έχει τέσσερα παιδιά», γιατί αυτή είναι η αλήθεια.

Πηγή: scarymommy.com


ADVERTISEMENT

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ