fbpx

Αυτό το βιβλίο, θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε τους μόνους μπαμπάδες

| 26 Μαρτίου 2018
ADVERTISEMENT

Το νέο βιβλίο του Matt Sweetwood “Leader of the Pack” είναι αυτοβιογραφικό και μιλάει για έναν άνθρωπο ο οποίος, όπως πολλοί άλλοι άντρες νόμιζε ότι ζούσε μια όμορφη και ανέμελη ζωή μέχρι που ο ανεμοστρόβιλος “διαζύγιο” ήρθε και του έκανε τη ζωή σμπαράλια και συντρίμμια. Μόνο τρέλα και βία επικρατούσε σπίτι του, τίποτε άλλο. Μετά από πολλές περιπέτειες (αστυνομίες, δικαστήρια) κέρδισε την επιμέλεια των 5 παιδιών του ηλικίας από 18 μηνών έως 8 ετών σε μια εποχή που οι περισσότεροι άνδρες δεν ήξεραν καν πώς να αλλάξουν μια πάνα.

Στο βιβλίο περιγράφει ακριβώς πώς έγινε η μετάβασή του από “εφεδρικός” γονέας σε ένα και μοναδικό γονέα, πώς από φοβισμένος και αβέβαιος, έγινε το παντοδύναμο και σίγουρο άτομο που είναι σήμερα, καθώς και επιχειρηματίας και έμπνευση για τους πανταχού μόνους πατεράδες εκεί έξω.

Παρόλο που η ιστορία του διαφέρει κατά πολύ σε σχέση με την ιστορία άλλων μπαμπάδων, τα συναισθήματα παραμένουν ίδια. «Στην αρχή ένιωθα απογοητευμένος. Δεν ήμουν πια ο «βοηθητικός» γονέας, που είχα συνηθίσει να είμαι. Η μαμά κανόνιζε για τα πάντα, αλλά αποφάσισε να φύγει. Δεν ήμουν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Εξάλλου ποιος άντρας μπορεί να είναι προετοιμασμένος να μεγαλώσει 5 παιδιά; Εκπαίδευση μηδέν. Δεν είναι ότι δεν τα αγαπάω ή ότι οι άλλοι μόνοι μπαμπάδες δεν αγαπάνε τα παιδιά τους. Απλά η κοινωνία δεν φρόντισε ποτέ να μας μάθει τα βασικά, σε περίπτωση που βρεθούμε σε μια τέτοια κατάσταση.

Στο 1/4 όλων των μονογονεϊκών οικογενειών παγκοσμίως, επικεφαλείς είναι άνδρες, οι οποίοι βρέθηκαν σε αυτή τη θέση από ανάγκη ή επιλογή. Άντρες υπερήφανοι για αυτό, που κάνουν, που τα καταφέρνουν με τον καλύτερο τρόπο και που βοηθάνε άλλους μόνους μπαμπάδες όταν βρεθούν στην ίδια θέση. Άντρες, που μαθαίνουν από το μηδέν πώς είναι να είσαι γονιός και πως πρέπει να προσπαθήσεις διπλά, αν δεν θες να θεωρηθεί μισή η δουλειά σου.


ADVERTISEMENT

«Οι ζωές μας εξαρτώνται από τις ζωές των παιδιών μας. Κερδίζουμε την επιμέλειά τους, τα φροντίζουμε και τα μεγαλώνουμε να γίνουν ευτυχισμένα και υγιή. Η ζωή μας μαζί τους είναι διασκεδαστική και συναρπαστική. Δεν τελειώνει τη στιγμή που ο δικαστής λέει «Συγχαρητήρια, η επιμέλεια είναι δική σας». Στην πραγματικότητα, μόλις ξεκινάει και ανοίγει ένας δρόμος γεμάτος περιπέτεια και γέλιο.

Ποτέ δεν το πίστευα. Την ημέρα που η ζωή μου άλλαξε για πάντα, έψαχνα απεγνωσμένα έναν τρόπο διαφυγής μέχρι που είδα 5 έντρομα, χλωμά προσωπάκια να με κοιτάνε. 5 παιδάκια, μωρά ακόμα, τα παιδιά μου. Η μητέρα τους μετά από ένα «ρεσιτάλ» ουρλιαχτών και απειλών, σηκώθηκε και έφυγε και μας άφησε για πάντα. Υπήρχαν κάποτε δύο γονείς, τώρα υπήρχε μόνο ένας.

Ένιωσα σαν κάτι να μου σκίζει την καρδιά. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Στη συνέχεια η αναπνοή μου επανήλθε και άκουσα ένα σπαρακτικό κλάμα, το πιο σπαρακτικό που είχα ακούσει ποτέ και ήταν το δικό μου».

Το βιβλίο του Matt Sweetwood με τίτλο “Leader of the Pack” αποτελεί εκτός από την ιστορία ενός μόνου μπαμπά 5 παιδιών, και τον τρόπο με τον οποίο κάποιος μπορεί να πάει στην κόλαση και να γυρίσει πίσω, καλύτερος, πιο δυνατός από πριν και με ένα μήνυμα που εμπνέει και μεταμορφώνει τις ζωές των άλλων ανθρώπων…Όποιος το ξεκίνησε πάντως το βιβλίο, δεν το άφησε μέχρι να το τελειώσει.


ADVERTISEMENT

Καλή ανάγνωση και καλή δύναμη!

Πηγή: goodmenproject.com

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ