fbpx

Θέλουν να λέμε ”τι να ασχοληθούμε τώρα αφού όλα πουλημένα είναι”. Ο Έλληνας πρέπει να διεκδικήσει το όνομα “Μακεδονία”!

| 7 Φεβρουαρίου 2018
ADVERTISEMENT

Δεν ξέρω αν τελικά μάζεψε 1,000,000 ή 150,000 κόσμο το συλλαλητήριο όμως το γεγονός ότι παρόλα τα προβλήματα που έχουμε ως χώρα οι Έλληνες βγήκαν για ένα ”όνομα” στους δρόμους, ότι ταξίδεψε κόσμος κυριολεκτικά από όλες τις γωνιές της Ελλάδας τότε υπάρχει ελπίδα (όχι αυτή του Τσίπρα).

Υπάρχει ελπίδα αν αυτό γίνει σε καθημερινή βάση και για όλα αυτά που ταλανίζουν τον Ελληνικό λαό.


ADVERTISEMENT

Για όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι δεν βγήκαμε για άλλα πιο ουσιώδη προβλήματα όπως συντάξεις, ανεργία κτλ να σας υπενθυμίσω ότι στις 5 Ιουλίου 2015, 3,558,450 Έλληνες βροντοφώναξαν ΟΧΙ, δηλαδή 61,31% είπαν όχι με τα γνωστά όμως αποτελέσματα (και κάποιοι εξακολουθούν αυτό το ποσοστό να το αναφέρουν ως μειοψηφία).

Δυστυχώς μια ακόμη παθογένεια του ‘Ελληνα είναι ότι όσο γρήγορα ενθουσιάζεται άλλο τόσο γρήγορα απογοητεύεται. Και τα δυο αποτελούν μειονέκτημα όμως έχει ακόμα την φλόγα να βγει στους δρόμους παρόλα τα προβλήματα που προανέφερα.

Έχω ξαναπεί ότι αυτό που λείπει για να μεγαλουργήσουμε πάλι είναι ένας Ηγέτης που θα πάρει τα πρόβατα να τα μετατρέψει σε λιοντάρια.


ADVERTISEMENT

Ακριβώς αυτό θέλουν και το έχουν πετύχει, να λέμε ”τι να ασχοληθούμε τώρα αφού όλα πουλημένα είναι”. Όυτε και η αντίσταση το ’40 αφού πάλι ο Έλληνας  δεν είχε συντάξεις, δουλειές και η κυβέρνηση ήταν Τσολάκογλου ήταν διορισμένη από τους Γερμανούς..
Ούτε η επανάσταση το ’21 αφού πάλι μετά την δολοφονία του Καποδίστρια έπρεπε να πουν οι Έλληνες ”Α καλά πουλημένοι είναι όλοι”.
Και φυσικά ούτε το πολυτεχνείο αφού οι Έλληνες έπρεπε να ασχοληθούν με την ανεργία και να πουν ”έλα μωρέ κανονισμένα είναι όλα”.
Η διαφορά είναι ότι τότε οι κινητοποιήσεις είχαν διάρκεια, και όχι μόνο 4 ώρες.


Έτσι φτάσαμε ως εδώ που αναρωτιέται και ο Παπακωνσταντινου με τον Μαχαιριτσα στο τραγούδι, με τον ωχαδερφισμό και με την απαξίωση των πάντων.

Ειδικά η άποψη των προοδευτικών ”εγώ δεν έχω να χωρίσω τίποτα με τον αδερφό μου τον Σκοπιανό τον Τούρκο και τον Μπαγκλαντεσιανό” ναι ούτε εγώ έχω να χωρίσω τίποτα και είμαστε και αδέρφια αλλά δεν θα του χαρίσω και τίποτα από αυτά που μου ανήκουν.

Φυσικά μπορεί ο κάθε φιλοπροοδευτικος να μην έχει να χωρίσει τίποτα με τους γείτονες αλλά θα αφηνιάσει και θα θελήσει να ξεριζώσει το λαρύγγι αυτού που θα φοράει φανέλα ομάδας ή κόμματος, αντίθετο από το δικό του.

ΥΓ 1.Ευτυχώς το συλλαλητήριο δεν αμαυρώθηκε από τους καρπαζοεισπράκτορες του Ρουβίκωνα.
ΥΓ 2.Για όσους βαφτίσουν το συλλαλητήριο ρατσιστικό ή εθνικιστικό (είναι της μόδας άλλωστε) η παρακάτω φωτογραφία απαντάει μόνη της.

Ιάσωνας Κ.
Single dad και αναγνώστης του Singleparent.gr

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ