fbpx

“Πέρασε ο καιρός και έβαλε άλλη στη θέση της!”: Ένας μόνος μπαμπάς ξεσπά!

| 16 Σεπτεμβρίου 2015
ADVERTISEMENT

Με αφορμή μια δημοσίευση που έκανα με ένα περιστατικό που μου έτυχε, αλλά και με την προτροπή της πολύ καλής φίλης μου Κυριακής, αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο, έτσι για να δούμε λίγο πως είναι ένα μονογονέας πατέρας που φέρνει στην οικογένεια του την νέα σύντροφό του. Τα σχόλια και για αυτούς είναι λίγο ενοχλητικά αλλά όχι στο βαθμό που είναι για τις μητέρες μονογονείς.

Η ιστορία έχει ως εξής: Είμαι πατέρας δύο κοριτσιών 10 και 8 ετών, χήρος και εδώ και 1 χρόνο και κάτι γνώρισα μια γυναίκα, μονογονέας και αυτή, όπου προχωρήσαμε σε σχέση. Είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος και κάποια στιγμή αφού μίλησα στα παιδιά μου, αποφασίσαμε να γνωριστούν. Από την πρώτη στιγμή τα παιδιά την αποδέχτηκαν, όπως και η ίδια και φυσικά και αυτό με έκανε ιδιαίτερα ευτυχή. Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα, ομολογώ ότι θα με ενοχλούσε, αλλά πάνω από τα παιδιά δεν μπορώ να βάλω τίποτα.


ADVERTISEMENT

Κάποια στιγμή αφού είδαμε ότι όλα είναι καλά και ότι τα παιδιά νιώθουν όμορφα και ασφάλεια μαζί της, είπαμε να μείνουμε μαζί. Τα παιδιά χάρηκαν με την απόφαση, το ίδιο και εγώ και η σύντροφος μου. Στη γειτονιά που μένω είναι λίγο ιδιόρρυθμοι οι άνθρωποι, παράξενοι, ψώνια θα έλεγα. Έχουν μια μύτη μέχρι το Θεό. Εγώ είμαι άνθρωπος που δεν χαμπαριάζω από τέτοια. Με ενδιαφέρει να είναι σωστός ο άλλος. Το τι έχει, τι δεν έχει, τι φοράει, τι δεν φοράει, ποσώς με νοιάζει. Το μόνο που με ενοχλεί και μου γυρίζει τα άντερα, είναι να μιλάνε και να με σχολιάζουν πίσω από την πλάτη μου και να τα μαθαίνω από παρακείμενες πηγές. Ότι έχεις να μου πεις να έρθεις να το πεις σε μένα.

Έχει κανά μήνα που μένουμε με την σύντροφο μου μαζί στο σπίτι μου, την βλέπουν στην γειτονιά που μπαίνει, βγαίνει από το σπίτι και που πηγαίνουμε βόλτα όλοι μαζί. Κάτι είχα ψυχανεμιστεί για συζήτηση γύρω από το όνομά μου, αλλά συνηθισμένος εγώ, δεν έδινα σημασία. Πιο παλιά που ζούσε η σύζυγος μου και επειδή είχε και κάποια θέματα κινητικά λόγω του προβλήματος υγείας της, κυκλοφορούσαμε έξω με διάφορα βοηθήματα, όπως για παράδειγμα, ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο. Μας κοιτούσαν σαν εξωγήινους. Εμ, βέβαια, έπρεπε να είχαμε βάλει τις πλερέζες, να είμαστε μίζεροι και κλεισμένοι μέσα στο σπίτι και να κλαίμε την μοίρα μας. Δεν τους κάναμε την χάρη. Έτσι και τώρα, λειτουργούμε τελείως φυσιολογικά, γιατί έτσι μας βγαίνει και σε μένα και στα παιδιά και στη σύντροφο μου.

Μια μέρα κάτι άκουσε τυχαία η σύντροφός μου, από μια γειτόνισσα, που μένει απέναντί μας, που δεν είχε δώσει τέτοια αφορμή ποτέ και δεν περίμενα να ακούσω τέτοια κουβέντα τουλάχιστον από αυτή. Το σχόλιο της ήταν: «…πέρασε ο καιρός και έβαλε άλλη γυναίκα στην θέση της…».


ADVERTISEMENT

Ομολογώ ότι κάπως με ενόχλησε, όχι τόσο το σχόλιο σαν σχόλιο, αλλά ο τρόπος που το είπε χωρίς να σκεφτεί κάποια πράγματα. Λέω αφού η συγκεκριμένη με κριτικάρει, ποιος ξέρει τι άλλο λεν πίσω από την πλάτη μου. Μονογονέας είμαι όχι μοναχός. Το να βάζεις μια άλλη γυναίκα στην ζωή σου, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τιμάς την σύζυγο σου που ήσουν μαζί της τόσα χρόνια, που έκανες οικογένεια, έζησες καταστάσεις, καλές και άσχημες. Σημασία έχει όσο είσαι μαζί της να είσαι εντάξει και να την τιμάς. Δεν μπορεί ο άνθρωπος να μένει μόνος, όταν υπάρχουν και μικρά παιδιά, σκέφτεσαι ότι η απουσία της μητρικής φιγούρας, αφήνει κενό. Τώρα χρειάζονται αυτή την φιγούρα, όχι να αντικαταστήσει την μητέρα τους, αυτό δεν γίνεται, αλλά να συνεχίσει το έργο της, από εκεί που το άφησε. Η λογική “να μεγαλώσουν τα παιδιά και μετά”, δεν ευσταθεί. Αν φτάσουν 18-20 ετών, τότε δεν θα έχουν τόσο την ανάγκη, θα έχουν μάθει διαφορετικά και είναι πιο δύσκολα μετά να δεχτούν την οποιαδήποτε αλλαγή στην οικογένεια.

Η ουσία είναι ότι δεν έπρεπε να σχολιάσει καθόλου για τον εξής απλό λόγο: Η κόρη της είναι χωρισμένη με παιδί και η κόρη της έχει σχέση με κάποιο παλικάρι και καλά κάνει η γυναίκα. Αλλά ξέχασα, εγώ τόλμησα να την φέρω μέσα στο σπίτι, ενώ αυτή όχι. Είναι μάλλον προτιμότερο να το ξέρουν μέχρι και οι πέτρες, αλλά όχι μέσα στο σπίτι. Σκέφτομαι καμιά φορά και λέω, αν ήμουν γυναίκα τι θα άκουγα. Καταλαβαίνω ακόμα περισσότερο τώρα μια γυναίκα μονογονέα πως νιώθει. Τελικά οι άνθρωποι έχουν μεγάλο πρόβλημα όταν βλέπουν κάποιους άλλους να διαφοροποιούνται. Αλλά έτσι είναι η ζωή, συνεχίζει, τρέχει. Δεν πρέπει να μένουμε πίσω!

Καλή δύναμη σε όλους τους μονογονείς και μην δίνεται σημασία στο τι λένε τα διάφορα ανθρωποειδή!!!

Μάκης

Ο Χάρης, ο Δημήτρης, ο Μάκης και πολλοί άλλοι μπαμπάδες μονογονείς, μιλούν, σκέφτονται, γράφουν, συζητούν. Κάποιοι έχουν τη πλήρη επιμέλεια των παιδιών τους, κάποιοι όχι. Χώρισαν, χήρεψαν μα είναι εδώ, δείχνοντας ότι υπάρχουν χιλιάδες μπαμπάδες εκεί έξω που νοιάζονται για τα παιδιά τους. Στη κατηγορία “Μπαμπάδες μόνοι“, η αντρική φωνή του Singleparent.gr δίνει δύναμη σε κάθε μόνο μπαμπά να συνεχίσει. Αξίζει να την ακούσεις!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ