fbpx

Παντρεύτηκα έναν μόνο μπαμπά. Πέρασε πολλά αλλά πλέον είναι κοντά στα παιδιά του και αυτό μου φτάνει!

| 19 Ιουνίου 2017
ADVERTISEMENT

Με λένε Μαρία και παντρεύτηκα έναν μόνο μπαμπά. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Όταν γνώρισα τον άντρα μου πριν 22 έτη ήταν ήδη χωρισμένος κ στην τελευταία φάση του διαζυγίου. Τα παιδιά τότε ήταν στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, και τα δυο αγόρια. Εμεναν με τη μητέρα τους σε ένα χωριό της Αττικής.


ADVERTISEMENT

Από την πρώτη στιγμή που αποφασίσαμε ότι πάμε για γάμο τα γνώρισα. Οι γονείς της πρώην δεν το είδαν με καλό μάτι, αν και η κόρη τους ήδη συζούσε με το σύντροφο της. Μας δημιούργησαν προβλήματα, δεν την άφηναν να υπογράψει το διαζύγιο ,την έβαζαν να κάνει αγωγές για τα ποτηρόπανα κ τη σιδερώστρα (Εγραφε στην αγωγή 24 ποτηρόπανα, 1 λεκάνη απλώματος, 1 σιδερώστρα, 12 κουταλάκια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε) και το διαζύγιο το έφτασαν ως τον Αρειο Πάγο…βλέπεις εξαρτόταν απο αυτούς οικονομικά κ εκανε ότι της έλεγαν.

Τέλος πάντων εγώ δε πήρα ποτέ θέση σε όλα αυτά, όταν είχαμε τα παιδιά τα προσεχα (κι εγώ παιδι χωρισμένων βλέπεις). Βγήκε το διαζύγιο και παντρευτήκαμε χωρίς τα παιδια από φόβο μη δημιουργήσουν επεισόδια οι δικοί της. Το απόγευμα του γάμου ο μεγαλος του γιός επεσε απ την κούνια κ εσπασε τη μύτη του. Μολις γυρίσαμε απ το τραπέζι κ το μαθαμε, τον έστειλα με το ζόρι στο Παιδων (με το ζόρι γιατί ηθελε να με παρει μαζι) αλλά δεν θα σκοτωνόμασταν πάνω απ το παιδι.

Εγινε καλά, το,έμαθαν, δεν μπορούσαν πλέον να κανουν κάτι, ετσι με πολλή αγώνα σταμάτησαν να μας ενοχλούν. Ειχαμε ομως αγωγές για τη διατροφή κάθε χρόνο. Εδινε 150.000 δρχ το μήνα χωρια τα δώρα όταν έρχονταν εδω.

Εκεινη δεν δούλευε, μόνο ο σύντροφος της κ οι γονείς της που πλήρωναν τα δικαστήρια. Σε μια φάση αλλάξαμε δικηγορο κ η νεα μας δικηγόρος την κάλεσε στο γραφείο. Της ειπε πως είναι αμαρτία να της τρώει τα χρήματα ο δικηγόρος κ να τα βρίσκουν με συζήτηση κ συναντήσεις. Ειπε πως οι γονεις της ειχαν το λογο κι όχι εκεινη.


ADVERTISEMENT

Σε λίγο ξεσπάει πυρκαγια εκει που είχαν το εξοχικο τους. Για καλή τους τύχη ήταν ο άντρας μου κοντά, επιστρέφοντας της τα παιδια. Παει κ βλέπει τη φωτια απ εξω το σπιτι κλειστό. Λεει στους πυροσβέστες να μπουν, δινει την ταυτότητα του. Κυριολεκτικά τους το έσωσε.

Από τότε σταμάτησαν επιτέλους τα δικαστήρια. Κι όταν η μανα της χειρουργήθηκε με σοβαρη πάθηση κ ο άντρας μου πήγε να τη δει , ας πούμε συμφιλιωθηκαμε. Τα παιδια ομως τα δηλητηρίαζαν. Ελεγαν στο μικρό ότι ο αντρας μου θα εκανε αγωγή για τεστ dna γιατί δε τον θεωρούσε παιδι του , ότι κανοντας το δικό μας παιδί θα τα παρατούσε και άλλα τέτοια ελληνικά κ χαριτωμενα.

Τελος πάντων κάναμε αγώνα, πολλοι φίλοι μου απορούσαν γιατί παντρεύτηκα χωρισμένο με παιδια (αθανατη Ελλάδα). Τα παιδια τα μεγάλωνε μπροστά σε μια τηλεόραση, ειχαν δει τη βιντεοκασσέτα του Ηρακλη κοντά 100 φορές. Τα πήγαινα στις κούνιες και δεν ήξεραν τι να κάνουν. Ο άντρας μου στενοχωριόταν αλλά δεν μπορούσε να κάνει πολλά . Μεγάλωσαν κ ο πρώτος πέρασε σε τει εκτός Αττικής. Της πρότεινε να τον φερουν με μεταγραφή λόγω που ήταν 3τεκνος στα τει Αθήνας ή Πειραια κ να μεινει μαζί μας. Δε το δέχτηκε κ πήγε για αγωγή αλλά επρεπε να την κάνει το παιδί πράγμα που δε το έκανε ποτε.

Του έπιασε διαμερισμα, εβαλε γραμμάτια για να το επιπλώσει κ να πάρει υπολογιστη. Δεν τα πλήρωνε κ τα ανέλαβε ο αντρας μου επιπλεον της διατροφής. Περναει κι ο δεύτερος στα ιδια τει . Δεν μιλούσε στον πατέρα του αφού πίστευε πως δεν τον θεωρούσε παιδι του.

2 χρόνια δεν του μιλούσαν τα παιδια. Εκεινος πήγαινε 400 χλμ εκει που σπούδαζαν να τα δει κ με το ζόρι τον εβαζαν μέσα. Τη διατροφή την εδινε κανονικά. Χτυπάει ο μικρός κ εισάγεται σε νοσοκομείο, τρεχει ο άντρας μου, η πρώην ειχε δηλώσει το σύντροφο της για πατέρα.

Με την ταυτότητα του ο άντρας μου αποδεικνύει ποιος είναι για να τον ενημερώσουν οι γιστροί. Με την οικονομική κρίση κι ενώ ο ένας ήταν πια στο πτυχίο μειωνει τη διατροφή, αφήνει ο πατέρας της απλήρωτο το ρεύμα κ το ενοίκιο του φοιτητικού σπιτιου εκβιαστικά (τη διατροφή την κατέθετε στο ονομα των παιδιων πλέον).

Τρέχει πάλι ο αντρας μου. Τελος πάντων, με πολλά βάσανα τα παιδια τελειωσαν. Ο ενας ερχεται κοντά μας να κανει την πρακτική του. Φυσικα τον φιλοξενήσαμε. Πάει κ ο μεγάλος για το στρατιωτικο. Τους ειχαμε εδω κ τους δυο , ο άντρας μου πετούσε απ την χαρά του.

Από εκει και μετά, μενουν σε διαμέρισμα του πατέρα τους εδώ διπλα, εργάζονται, εφτιαξε η σχέση με τον πατέρα τους κ με την πρώην, η οποία εχει να τους δει 2,5 χρόνια (μενει μακρια). Σε ότι χρειαστούν ειμαστε δίπλα τους κ δε το μετάνιωσαμε ποτε. Ο άντρας μου πέρασε πολλά αλλά τους καμαρώνει κ αυτό μου φτάνει.

Μαρία

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας την ιστορία σου με email στο 
info@singleparent.gr κι εμείς θα τη δημοσιεύσουμε εντελώς ανώνυμα!
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ

 

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ