fbpx

Ο μικρός Φεγγαρούλης: Το συγκινητικό παραμύθι που έγραψε μόνος μπαμπάς

| 9 Μαΐου 2018
ADVERTISEMENT

“Ένα παραμύθι που έγραψα για τον γιό μου όταν ήταν 2 χρονών.Σαν σήμερα πριν 3 χρόνια περίπου.Ελπίζω να σας αρέσει” μας έγραψε αναγνώστης μας και μόνος μπαμπάς στη σελίδα μας στο facebook και ήταν αδύνατο να μην το δημοσιεύσουμε.


Ο μικρός Φεγγαρούλης.


ADVERTISEMENT

Μια φορά και έναν καιρό σε ένα σπίτι μέσα στο δάσος και κοντά σε μια πανέμορφη μεγάλη λίμνη ζούσε ένα μικρό παιδάκι που τον έλεγαν Φεγγαρούλη. Τον φώναζαν έτσι γιατί του άρεσε πολύ το φεγγάρι αν και δε μπορούσε να μείνει ξύπνιο μέχρι αργά το βράδυ για να το δει όλο.Το μόνο που ήξερε είναι οτι το φεγγάρι είναι στρογγυλό,φέγγει και είναι ψηλά στον ουρανό.Κάθε βράδυ προσπαθούσε να μείνει ξύπνιο αλλά επειδή ήταν μικρούλης δεν άντεχε και τον έπαιρνε ο ύπνος.

Μια μέρα η μαμά του τον ρώτησε:
-Γιατί σου αρέσει τόσο πολύ το φεγγάρι αγόρι μου;
Ο μικρός με ένα χαμόγελο όλο χαρά απάντησε:
-Γιατί φοβάμαι τη νύχτα που είναι όλα σκοτεινά.Φοβάμαι το σκοτάδι και το φεγγάρι είναι το μόνο που φέγγει όλη τη νύχτα.

Τι καλό παιδάκι που ήταν.Το βράδυ εκείνο επειδή έκανε ζέστη οι γονείς του Φεγγαρούλη άφησαν τα παράθυρα ανοιχτά.Κάποια στιγμή το βράδυ,κάτι μπήκε στο δωμάτιο του μικρού.Έκανε ένα βουητό παράξενο.Ο μικρός τρομαγμένος ξύπνησε και είδε ένα φως να πετάει στο δωμάτιο του. Ο μικρός άρχισε να ρωτάει το φως:
-Γεια σου,τι είσαι εσύ ένα μικρό φεγγάρι;Πως σε λένε;Από που ήρθες;
Ο πατέρας του μικρού άκουσε οτι μίλαγε στο δωμάτιο του και πήγε να δει τι συμβαίνει.Τότε είδε το Φεγγαρούλη που μιλούσε με το “φως”.
-Τι κάνεις αγόρι μου δε κοιμάσαι;
-Κοιμόμουν μπαμπά,αλλά μπήκε το φως μέσα και με ξύπνησε.
-Αυτό αγόρι μου λέγετε πυγολαμπίδα,είναι ένα ζουζούνι που φέγγει η κοιλίτσα του το βράδυ.
Ο μικρός τα έχασε,δεν ήξερε οτι υπάρχουν ζουζούνια που φέγγουν το βράδυ.Ο μπαμπάς του μικρού είδε οτι ο μικρός ξαγρύπνησε και του ήρθε μια ιδέα.
-Αγόρι μου νυστάζεις,θες να κοιμηθείς;
-Όχι μπαμπά δε νυστάζω τώρα.
-Ωραία,δε ξέρω αν το ξέρεις αλλά σήμερα έχει πανσέληνο.
-Τι είναι η πανσέληνος μπαμπά;
-Η πανσέληνος είναι όταν Το φεγγάρι φαίνεται όλο και όταν φέγγει πιο πολύ από όλες τις άλλες φορές.Θες να πάμε μαζί μια βόλτα στη λίμνη να το δούμε;
Ο μικρός τρελάθηκε από τη χαρά του, “ναιιιιιιι” φώναξε.


ADVERTISEMENT

Ο μπαμπάς και ο μικρός ντύθηκαν και βγήκαν έξω από το σπίτι και έκατσαν στη βεράντα.Ο μπαμπάς σε μια καρέκλα και ο μικρός στην αγκαλιά του πατέρα του και κοιτούσαν το φεγγάρι και την αντανάκλαση που έκανε στη λίμνη.
Ο μικρός δε το πίστευε.Επιτέλους κατάφερε να δει πως είναι το φεγγάρι.
-Μπαμπά τι όμορφο που είναι και τι φωτεινό.Δε φοβάμαι που κάθομαι έξω τη νύχτα.
-Ναι είναι πολύ όμορφο παιδί μου.Ξεκινάει από εκεί και σιγά-σιγά πάει εκεί μέχρι που το πρωί που βγαίνει ο ήλιος και το φεγγάρι φεύγει για να έρθει αύριο πάλι.
-Μπαμπά αν είχα ένα φεγγάρι στο δωμάτιο μου δε θα φοβόμουν το σκοτάδι.Μπορούμε να το φέρουμε στο δωμάτιο μου;
-Όχι αγόρι μου,γιατί τότε το βράδυ δε θα υπήρχε ποτέ φεγγάρι και τα άλλα παιδάκια θα φοβούνται το σκοτάδι όπως εσύ.
-Μπαμπά δε λέω να το πάρουμε όλο αλλά αν γίνετε ένα μικρό κομμάτι του.
-Δε γίνετε αυτό παιδί μου.Υπάρχουν πολλά παιδάκια σε όλο το κόσμο.Αν όλα έπαιρναν και ένα κομμάτι τότε δε θα έμενε κανένα κομμάτι να φωτίζει τη νύχτα,έτσι ο θεούλης είπε “σας χαρίζω το φεγγάρι να σας φωτίζει τη νύχτα αλλά το βάζω ψηλά να μη το φτάνετε”.
-Καλά τότε,θέλω και οι φίλοι μου να βλέπουν το φεγγάρι δε θέλω να το πάρω στο δωμάτιο μου.Μπαμπά υπάρχει μόνο ένα φεγγάρι;
-Ναι παιδί μου επειδή αν υπήρχαν πολλά τότε θα φώτιζε πιο πολύ ο ουρανός και δε θα ερχόταν ποτέ η νύχτα να ξεκουραστούμε.Επειδή θα ήταν πάντα μέρα τότε θα έχανε την αξία του το φεγγάρι.Αλλά έχει 4 διαφορετικά σχήματα.Να μη φαίνεται,να είναι σα μπανάνα,να φαίνεται το μισό και να είναι ολόκληρο.
-Καμιά φορά δηλαδή δεν έρχεται μπαμπά;
-Ναι καμιά φορά δεν έρχεται επειδή δε χρειάζεται να έρθει.Αν ο ουρανός έχει πολλά αστέρια τότε φέγγει πολύ το βράδυ και δεν έρχεται το φεγγάρι.

-Μπαμπά το φεγγάρι είναι σα το λαμπάκι που έχω στο δωμάτιο μου; Η πρίζα που είναι στον ουρανό;
-Όχι αγόρι μου δεν έχει πρίζα το φεγγάρι.Το φεγγάρι είναι ο αδερφός του ήλιου.Ο ήλιος είναι μεγάλος αλλά μπορεί να φωτίζει μόνο τη μισή γη.Την άλλη μισή γη που δε μπορεί να φωτίσει ο ήλιος τη φωτίζει ο αδερφός του,το φεγγάρι.Αλλά το φεγγάρι επειδή είναι πιο μικρό δεν έχει τόση δύναμη για να φωτίζει πολύ.Έτσι έχουμε μια φωτεινή νύχτα.

Ο μικρός δεν ακουγόταν πια.Δεν είχε κάποια άλλη ερώτηση να κάνει;Ο μπαμπάς του τον κοιτάει.Τον είχε πάρει ο ύπνος το μικρό Φεγγαρούλη. Με ένα χαμόγελο ο πατέρας του σηκώθηκε και προσεχτικά μην τον ξυπνήσει τον πήγε στο δωμάτιο του και τον ακούμπησε στο κρεβάτι.
-Καληνύχτα μικρέ μου και όνειρα γλυκά.
Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…

Photo credit: https://fineartamerica.com

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ