fbpx

Μπαμπά, γιατί η μαμά λέει “αγάπη μου” σε κάποιον άλλον;

| 12 Ιανουαρίου 2015
ADVERTISEMENT

Στο χωρισμό μιλούν τα αισθήματα. Μετά μιλάει ο χαρακτήρας…

Γειά σας είμαι ο Χάρης. Είμαι 40 χρονών και μπαμπάς δύο παιδιών 9 και 10 ετών και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου.
Καταλαβαίνω ότι σε μεγάλο βαθμό, μετά το χωρισμό, μιλά η πίκρα η απογοήτευση και γενικά όλα τα αρνητικά συναισθήματα. Παρ’ όλα αυτά όμως, θα πρέπει να βλέπουμε και την άλλη όψη του νομίσματος. Ένας χωρισμός δεν είναι πάντα η ίδια ιστορία με το “γαϊδούρι” που βρήκε τη γκόμενα και παράτησε γυναίκα και παιδιά στο έλεος Του Θεού!


ADVERTISEMENT

Είμαι σε διάσταση με τη σύζυγό μου, εδώ και δυόμιση χρόνια. Ο χωρισμός μας ήταν παραπάνω από άσχημος. Είναι απίστευτο πόσο μπορεί να αλλάξει η ζωή ενός ανθρώπου μέσα σε λίγα λεπτά. Εκεί που ο κόσμος ήταν στη θέση του, πια τίποτα δεν είναι ίδιο. Μέσα σε μια εβδομάδα είχα χάσει όχι μόνο τη γυναίκα που αγαπούσα αλλά και τα παιδιά μου και όλα όσα έχτιζα χρόνια ολόκληρα. Δεν έχω περάσει ποτέ στη ζωή μου πιο δύσκολα μέσα σε ένα άδειο σπίτι, γεμάτο φωτογραφίες στους τοίχους και το σπίτι έμοιαζε με φυλακή, κάθε φορά  που γύριζα πίσω από τη δουλειά. Μέσα σε μία  εβδομάδα η γυναίκα μου μαζί με τα παιδιά μου και το φίλο της ζούσαν σε άλλο σπίτι  και εγώ έπρεπε όχι μόνο να συμβιβαστώ με το γεγονός ότι αντικαταστάθηκα σαν σύζυγος αλλά και με το φόβο μην  αντικατασταθώ και ως πατέρας!

Οι μήνες που ακολούθησαν ήταν πολύ σκληροί. Δεν έτρωγα τίποτα παρά μόνο όταν ήταν τα παιδιά μου στο τραπέζι. Είχα χάσει 35 κιλά σε 3 μήνες. Αμφιβάλλω αν κοιμήθηκα ένα βράδυ πάνω από 4 ώρες, παρ’ όλο  που έπαιρνα ηρεμιστικά. Απίστευτες ώρες δουλειάς για να μπορώ να πληρώνω διατροφή και να προσπαθώ πάντα να σώσω ό,τι μπορούσε να σωθεί. Το χειρότερο όλων όμως, ήταν ότι έπρεπε να παίζω θέατρο μπροστά στα παιδιά μου γιατί δεν ήθελα να με βλέπουν σε τέτοιο χάλι. Εκεί κατάλαβα πως όποιος νομίζει ότι τα παιδιά δεν έχουν διαίσθηση τί γίνεται, πλανάται οικτρά!

Αφιερώθηκα λοιπόν στα παιδιά μου και ούτε με ένοιαζε να δημιουργήσω καινούρια σχέση γιατί ήμουν σίγουρος πως καμία δεν θα γινόταν ευτυχισμένη δίπλα μου, εκείνο τον καιρό. Το χειρότερο ήταν ότι κάθε φορά που τα παιδιά με ρωτούσαν γιατί δεν ζούσαμε πια όλοι μαζί και γιατί η μαμά, έλεγε “αγάπη μου” κάποιον άλλον. Προσπάθησα να εξηγήσω ότι η μαμά και ο μπαμπάς δεν ήταν άλλο μαζί χωρίς να σημαίνει πως έφταιγαν εκείνα ή πως δεν τα αγαπούσαμε.


ADVERTISEMENT

Ειδικά ο γιος μου υπέφερε πολύ. Όσο τα έβλεπα να στενοχωριούνται, τόσο πιο πολύ έπεφτα πάνω τους, ίσως γιατί είχα τύψεις που τα πράγματα ήρθαν έτσι, έστω κι αν δεν το διάλεξα εγώ. Εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχω λείψει από πουθενά. Σχολείο, προπόνηση, επισκέψεις στους γιατρούς, είμαι παντού παρών. Πολλές φορές τα έχω πάρει Σαββατοκύριακο ακόμη και άρρωστα με πυρετό γιατί δεν ήθελα να νομίζουν πως ο μπαμπάς είναι μόνο για βόλτες.

Εδώ και 1,5 χρόνο, ένα χρόνο μετά το χωρισμό, έκανα μια νέα σχέση. Τα παιδιά μου δεν την έχουν δεί ποτέ. Φοβάμαι να το κάνω μήπως πληγωθούν και από εμένα. Το να ζω σαν κλέφτης κάποιες φορές, δεν με ενοχλεί αρκεί να είναι καλά τα παιδιά μου. Αν κάποια μέρα είναι περήφανα για τον πατέρα τους, θα είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για μένα!

Καταλήγοντας λοιπόν θα ήθελα να πω πως δεν είμαστε όλοι οι μπαμπάδες το ίδιο “γαϊδούρια”, κορίτσια. Υπάρχουμε και εμείς που τα παιδιά μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε! Σας ευχαριστώ!

Χάρης

Ο Χάρης είναι blogger στη νέα στήλη “Μπαμπάδες μόνοι“, που δημιουργήθηκε για να δείξει σε όλους πως υπάρχουν χιλιάδες μπαμπάδες εκεί έξω, που νοιάζονται για τα παιδιά τους. Η αντρική φωνή του Singleparent.gr δίνει δύναμη σε κάθε μόνο μπαμπά να συνεχίσει. Αξίζει να την ακούσεις!

Θες να μας πείς τη γνώμη σου; Κι εμείς! Μπορείς να αφήσεις το σχόλιό σου στο τέλος του κειμένου ή να γνωρίσεις και να ανταλλάξεις απόψεις και με άλλους μονογονείς στη σελίδα μας στο facebook, εδώ.
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Τα ονόματα και άλλα στοιχεία αλλάζονται για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ