fbpx

Μόνος πατέρας ξεσπά: Αν δεν έχεις για διατροφή, κόψε το λαιμό σου και βρες…

| 13 Οκτωβρίου 2017
ADVERTISEMENT

Η πληρωμή της μηνιαίας διατροφής είναι η τιμωρία για όσους πιστεύουν, ότι πρέπει να τιμωρηθούν. Οι γονείς, όπως και να έρθουν τα πράγματα, δεν πρέπει ποτέ και σε καμία περίπτωση να καταστρέφουν τη σχέση με τα παιδιά τους.

Αν επιλέξεις να μισείς τον/την πρώην σου, αυτό είναι κάτι, που αφορά εσένα, αλλά γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα παιδιά, για να κάνεις κακό στον άλλο;”, αναρωτιέται ένας πατέρας 5 παιδιών, που ζήτησε να μην κατονομαστεί (θα τον αποκαλούμε μπαμπά Νίκο), για να προστατεύσει την ταυτότητα των παιδιών του, μόλις έμαθε, ότι οι μπαμπάδες σε όλη την Ευρώπη χρωστάνε διατροφές ύψους 47.000.000 ευρώ και μόνο για το προηγούμενο έτος.

“Ποια Αρχή άφησε αυτό το ποσό να φτάσει σε αυτό το ύψος; Δεν έκανε κανείς τίποτα; Πώς Φτάσαμε ως εδώ; Πολλοί γονείς ξέρουν, πώς να νικήσουν το σύστημα. Νομίζουν, ότι χρωστάνε χρήματα στον άλλο γονιό και τα παιδιά τους, ενώ δεν είναι έτσι. Είναι μια εγωιστική νοοτροπία και κανένας πατέρας δεν θα έπρεπε να σκέφτεται έτσι”.


ADVERTISEMENT

Όσον αφορά τους γονείς, που έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν διατροφή για τα παιδιά τους, αλλά αρνούνται να το κάνουν, ο μπαμπάς Νίκος λέει:

“Ποιός δεν θέλει το καλύτερο για τα παιδιά του; Μια τέτοια συμπεριφορά είναι αδικαιολόγητη. Πώς μπορείς να αρνείσαι να βοηθήσεις τα ίδια σου τα παιδιά, που εσύ έφερες στη ζωή; Υπήρξαν στιγμές, που ένιωσα, ότι δεν μπορούσα να πληρώσω, αλλά βρήκα τρόπο και το έκανα. Δεν φταίνε τα παιδιά πουθενά, άρα δεν θα τα έβαζα σε αυτή τη διαδικασία. Πληρώνω χωρίς να χρειάζεται να περάσω βόλτα από τα δικαστήρια. Ακόμα κι όταν δεν μπορώ, τουλάχιστον προσπαθώ. Εάν δεν μπορείς να δώσεις 200 ευρώ, δώσε 50 ή 100. Μπορείς, δεν μπορείς, κόψε το λαιμό σου και βρες τα!”.

Η σκέψη αυτού του πατέρα σχετικά με τους γονείς (κυρίως τους πατέρες), που σταματούν να εργάζονται, για να μην χρειάζεται να πληρώσουν διατροφή;

“Αυτό είναι θλιβερό και αξιολύπητο. Θα το παίξεις πονηρός, για να μην βοηθήσεις τα παιδιά σου; Τί αηδίες είναι αυτές; Αποκαλούμε τις γυναίκες σκύλες, αλλά αυτή σου η συμπεριφορά είναι πιο βρώμικη. Υπάρχουν γονείς εκεί έξω, που καραδοκούν να δουν τον/την πρώην τους να αποτυγχάνει, αλλά και τα παιδιά τους. Είναι απίστευτο”.


ADVERTISEMENT

Ο μπαμπάς Νίκος λέει, ότι χαίρεται, που μοιράζεται την επιμέλεια με την πρώην γυναίκα του, παρά τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζει κατά περιόδους.

“Η κοινή επιμέλεια δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρέπει να βάλετε τις διαφωνίες σας στην άκρη για το καλό των παιδιών. Όταν τα παιδιά μου βλέπουν εμένα και τη μητέρα τους μονιασμένους κι αγαπημένους, είναι ευτυχισμένα και νιώθουν σιγουριά, τα μικρότερα, ακόμη περισσότερο. Μερικές φορές νιώθω σαν να θέλω να μαλώσω τη μητέρα τους για κάτι, που έκανε, αλλά δεν το κάνω ποτέ μπροστά τους. Ό, τι θέλω να της πω, θα της το πω, όταν είμαστε μόνοι μας”.

Ενώ πιστεύει, ότι και οι δύο γονείς θα πρέπει να ασχολούνται εξίσου με όλες τις πτυχές της ζωής των παιδιών τους, ο μπαμπάς Νίκος λέει, ότι κατά καιρούς ο διαχωρισμός από τον έναν γονέα είναι επιτακτικός.

“Μερικές φορές πρέπει να κάνουμε διαχωρισμό, επειδή έτσι πρέπει. Δεν είναι όλοι οι γονείς υγιείς προσωπικότητες. Υπάρχουν και οι «τοξικοί» γονείς, που μπορούν ή θέλουν να βλάψουν την ψυχή των παιδιών. Τα παιδιά πρέπει να είναι ήρεμα και ισορροπημένα.

Η πιο σκληρή απόφαση είναι να χωρίσεις ένα παιδί από τον ένα του γονέα, για να το προστατεύσεις. Δεν χρειάζεται να βλέπει την αρνητικότητα, που επικρατεί, μόνο κακό θα του κάνει”.

Αν και προτιμά να επιλύει τα γονικά ζητήματα εκτός δικαστηρίου (σε συζήτηση με την πρώην του), ο μπαμπάς Νίκος λέει, ότι μερικές φορές δεν γίνεται αλλιώς. Τα παιδιά είναι πάνω απ’ όλα και πρέπει να προστατευθούν. Δεν έχει κανένα πρόβλημα με το δικαστήριο, το οποίο φοβάται ένας μεγάλος αριθμός διαζευγμένων πατέρων.

“Από προσωπική εμπειρία, δεν είναι τα δικαστήρια, αλλά το σύστημα γενικότερα, που ευνοεί τη μητέρα. Το δικαστήριο λειτουργεί σαν ένα είδος διαμεσολάβησης. Δεν αισθάνθηκα ποτέ, ότι αντιμετωπίστηκα ευνοϊκά. Πήγα στο δικαστήριο πιο πολύ, για να επιδιώξω τη σταθερότητα για τα παιδιά μου και να υπάρχει μια επίσημη συμφωνία στη μέση. Δεν ξεκατινιαστήκαμε, ούτε τσακωθήκαμε ποτέ. Ήταν εντελώς τυπικό το όλο θέμα. Μια βασική συμβουλή για όλους: μην πάτε στα δικαστήρια, αν έχετε προσωπικές αντιπαραθέσεις με τον άλλο γονέα.

“Πιστεύω, ότι οι γονείς πρέπει να προσπαθούν, ώστε να τα βρίσκουν μεταξύ τους. Όλα είναι διαπραγματεύσιμα, αλλά και οι δύο γονείς πρέπει να είναι ανοιχτοί, για να πετύχει”.

Ο μπαμπάς Νίκος ενθαρρύνει τους πατεράδες, που έχασαν την επιμέλεια να μην το βάζουν κάτω: “Πολλοί σκέφτονται, ότι η εγκατάλειψη είναι η μοναδική λύση. Δεν πρέπει κανείς να τα παρατάει. Πρέπει να παλεύουμε να έχουμε τα παιδιά μας κοντά μας.

Υπάρχουν γονείς, που δεν είναι σταθεροί και εμποδίζουν το σταθερό γονέα να είναι κοντά στα παιδιά. Μερικοί γονείς δυσκολεύουν τόσο τη ζωή του άλλου γονέα, που με τον τρόπο τους κάνουν αυτόν τον άλλο γονέα να παραιτηθεί. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ακόμα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να αποδείξουν, ότι κάνουν καλή δουλειά”.

Όπως και να έχει, λέει ο μπαμπάς Νίκος, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για έναν γονέα να μην υποστηρίζει οικονομικά τα παιδιά του.

“Οι άνθρωποι σήμερα είναι σάπιοι και κατεστραμμένοι. Είναι δυστυχισμένοι. Θέλουν να τα κάνουν όλα με το δικό τους τρόπο χωρίς να σκέφτονται το καλό των άλλων”.

Όταν ρωτήθηκε, τί πιστεύει για τη φυλάκιση, ως τιμωρία, όσων δεν πληρώνουν διατροφή, είπε: “Η φυλακή δεν είναι λύση. Αντί για φυλακή, μπορούμε να κλείνουμε τους παραβάτες σε ένα σπίτι, να δουλεύουν υποχρεωτικά και να παρακρατείται ο μισός τους μισθός. Ή να προχωράει το κράτος σε αφαίρεση διαβατηρίων. Αυτό θα ήταν ένα γερό σοκ. Στέρηση της ελευθερίας τους. Αυτό θα ήταν χειρότερο από τη φυλακή. Οι άνθρωποι σίγουρα θα αρχίσουν να πληρώνουν τότε. Ίσως πρέπει και τα ονόματα των οφειλετών να βγαίνουν και στη δημοσιότητα. Έτσι θα αναγκαστούν να πληρώσουν, μπας και γλιτώσουν τη ντροπή.

Δεν πιστεύω, ότι οι κυβερνήσεις θα μπορέσουν ποτέ να καλύψουν όλο αυτό το χρέος, που άφησαν οι γονείς, αλλά η ελπίδα πάντα υπάρχει”.

Στους γονείς, που είναι επιλογή τους να μην συμβάλλουν στην ανατροφή των παιδιών τους λέει: “Δεν είναι πολύ αργά, για να συμμετάσχετε στη ζωή του παιδιού σας. Να είστε κοντά τους, να τα προσέχετε και να τα συμβουλεύετε. Θα νιώσετε μεγάλη ικανοποίηση. Όποιος δεν επιθυμεί να εμπλέκεται στη ζωή του παιδιού του, μόνο δυστυχισμένος θα είναι. Εμένα προσωπικά, μου αρέσει να βλέπω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν”.

Νίκος Καρυπίδης

Θέλεις να μας μιλήσεις; Κι εμείς!
Στείλε μας την ιστορία σου με email στο 
info@singleparent.gr κι εμείς θα τη δημοσιεύσουμε εντελώς ανώνυμα!
Σημ: Το Singleparent.gr εγγυάται για την προστασία των προσωπικών σου δεδομένων και σε διαβεβαιώνει ότι, η ταυτότητά σου, θα παραμείνει μυστική. Στοιχεία της ιστορίας έχουν αλλαχθεί για ευνόητους λόγους και τα πρόσωπα της φωτογραφίας, δεν απεικονίζουν τα πραγματικά. Σχόλια προσβλητικά και επιθετικά δεν θα δημοσιεύονται!
Για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας, δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους χρήσης μας εδώ

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ