fbpx

Ήμουν απών απ’ τη ζωή του γιου μου κι αυτό κατάφερα να το αλλάξω!

| 25 Οκτωβρίου 2016
ADVERTISEMENT

Θα είμαι αληθινός και ωμός μαζί σου σε αυτό το άρθρο. Εάν αυτή τη στιγμή παίρνεις διαζύγιο, θα σε βοηθήσω, αλλά μόνο αν αποφασίσεις να κάνεις κάτι.

Πρίν από δύο χρόνια , ήθελα να πέσω από το μπαλκόνι. Ήταν τα τρίτα γενέθλια του γιού μου, και δεν με είχαν καλέσει καν στη γιορτή. Η μαμά του, η τρίτη μου σύζυγος (μεγάλη ιστορία) και εγώ χωρίζαμε, και τα πράγματα δεν ήταν στην καλύτερη στιγμή τους εκείνη την περίοδο. Είχε έναν πολύ επιθετικό δικηγόρο, να με πιέζει. Ανάμεσα στο δικηγόρο της και εμένα, πλήρωνα τον δικηγόρο μου για να την πολεμήσω, και επίσης προσπαθούσα να μην χρεοκοπήσω την εταιρεία μου. Η ζωή απλά με σκότωνε.


ADVERTISEMENT

Σε μια στιγμή που δεν με χαρακτηρίζει, σκέφτηκα να αυτοκτονήσω. Για πρώτη φορά σε ολόκληρη τη ζωή μου, η οποία ήταν ιδιαίτερα συγκλονιστική…τρείς σύζυγοι, και εγώ να θέλω να τα τελειώσω όλα. Βγήκα έξω, στάθηκα στο κάγκελο και συνειδητοποίησα ότι φοβόμουν τα ύψη. Δεν υπήρχε περίπτωση να έκανα κάτι.

Σκέφτηκα “είσαι τόσο δειλός που δεν θα έπεφτες ποτέ!” και είχα μια στιγμή αυτογνωσίας. Φοβόμουν να πέσω. Συνειδητοποίησα ότι ζούσα φοβισμένος και αυτό με εμπόδιζε από το να εμφανιστώ σε αρκετές περιοχές της ζωής μου. Ήμουν ένας αδύναμος πατέρας, ένας άθλιος σύζυγος και ένας αποτυχημένος επιχειρηματίας. Και όλα αυτά γιατί επέλεγα να μην είμαι παρών.

Δεν ξέρω πως έφτασα σε αυτό το σημείο της ζωής μου. Πάντα είχα το στύλ του σκληρού άντρα. Έχω δεί αρκετά άσχημα πράγματα στις μέρες μου. Καυγάδες, πιστόλια, φυλακή και η λίστα έχει και συνέχεια. Πως λοιπόν από σκληρός τύπος, έγινα ένας αδύναμος πατέρας που είχε απογοητεύσει το γιό του;


ADVERTISEMENT

Δεν θα έκανα τα ίδια λάθη που έκανε ο πατέρας μου όταν με παράτησε. Ήθελα να γίνω ο πατέρας που ο γιός μου άξιζε. Αυτό συμπεριελάμβανε να φέρομαι στη μητέρα του, στην πρώην σύζυγο μου, καλύτερα από ότι της φερόμουν στο γάμο μας. Εκείνη τη μέρα πήρα την απόφαση: « Μόλις είχα γυρίσει.»

Κάθε μέρα , την περνάω στη δουλειά. Δεν μου άρεσε πάντα, αλλά την έκανα. Περνούσα και έπαιρνα το γιό μου, όταν ήταν η σειρά μου. Φρόντιζα η διατροφή του παιδιού μου να μπαίνει στην ώρα της. Έκανα τα πάντα για να του προσφέρω πράγματα χωρίς να διαπληκτίζομαι και να ζητάω λεφτά για αυτό. Πραγματικά δούλεψα πολύ σκληρά , για να διώξω κάθε κατηγορία που θα μπορούσε να μου αποδώσει.

Δεν έγιναν όλα σε μια νύχτα, αλλά ξεκίνησε να συμβαίνει. Εκεί ήρθε ένα κομβικό σημείο. Κάτι που εκείνη ήξερε. Η πρώην μου γνώριζε ότι θα γινόμουν όλα όσα μπορούσα, οπότε αυτό που μπορούσε να κάνει ήταν να συμβιβαστεί. Δεν μπορούσε πια να πεί «όχι» όταν ήθελα παραπάνω χρόνο με το γιό μου. Δεν μπορούσε να πεί στο δικαστήριο ότι ήμουν κακός πατέρας. Της απέδειξα ότι είμαι ο καλύτερος πρώην του πλανήτη.

Έχουν περάσει δύο χρόνια από το διαζύγιο. Έχω μια καινούρια αρραβωνιαστικιά (τέταρτη σύζυγος!) δύο θετούς γιούς, και μια σχέση με τον γιό μου, τον οποίο βλέπω καθημερινά. Η πρώην μου και εγώ μιλάμε σχεδόν κάθε μέρα, σε πολύ καλύτερη βάση από όταν ήμασταν ζευγάρι. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τα πέμπτα γενέθλια του γιού μας. Όλοι μαζί, όλες οι οικογένειες, να περνάμε όμορφα σε έναν χώρο.

Δεν ήθελα ο γιός μου να νομίζει ότι χωρίστηκε η οικογένεια μας. Θέλω να νιώθει ότι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και όχι δύο ξεχωριστές. Θέλω να μεγαλώσει και να έχει την καλύτερη μεικτή οικογένεια στον κόσμο. Η αρραβωνιαστικιά μου με στηρίζει πάρα πολύ σε όλο αυτό, και τα πάει πολύ καλά με την πρώην μου.

Μοιράστηκα αυτό το άρθρο στο Facebook πρίν από μερικές μέρες, και μετά έλαβα μηνύματα από κόσμο που βρίσκεται στην ίδια θέση με μένα. Ήθελαν να τα τελειώσουν όλα. Το άγχος τους είχε καταβάλει. Σε ένα από αυτά τα μυνήματα, κάποιος μου είπε ότι όταν διάβασε το άρθρο μου, του έδωσε μια τελευταία ελπίδα. Ο στόχος μου είναι να κάνω το ίδιο και για σένα, αν σκέφτεσαι να αυτοκτονήσεις.

Είναι οδυνηρό να μιλάω γι’ αυτά, αλλά επίσης γνωρίζω ότι μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο μέσα από αυτές τις ιστορίες. Όταν χωρίζεις είναι δύσκολο. Αλλάζει ο τρόπος ζωής σου και όλο αυτό, σου κοστίζει χρήματα που πιθανό να μην έχεις. Θα είναι μια αγχωτική περίοδος για σένα και θα θυμώνεις συνέχεια. Αλλά αν περνάς μέσα από τη κόλαση, συνέχισε το δρόμο σου. Όλα θα πάνε καλά στο τέλος. Αν δεν πάνε, δεν είναι το τέλος!

Πηγή : http://divorcedmoms.com/

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ