fbpx

Η πρώην μου είναι ερωτευμένη με άλλον και δεν μπορώ να το αντέξω!

| 16 Νοεμβρίου 2016
ADVERTISEMENT

« Η πρώην μου είναι ερωτευμένη με άλλον» , 7 λέξεις που μπορεί να είναι πολύ δύσκολες για να τις αποδεχτεί κανείς. Διάβασα το εξής email από κάποιον αναγνώστη:

“Περνάω πολύ δύσκολα. Αγαπώ την γυναίκα μου 20 ολόκληρα χρόνια και είμαι 41 χρονών. Χωρίσαμε το 2011 και το διαζύγιο μας οριστικοποιήθηκε το 2013. Προσπαθήσαμε να τα βρούμε ακόμα και μετά το διαζύγιο. Πέρυσι τον Ιούλιο μου είπε πως έχει αισθήματα για κάποιον άλλο, μια παλιά της σχέση που είχε όταν δεν ήμασταν μαζί. Η καρδιά μου πάει να σπάσει, έχω πληγωθεί, θέλω ακόμα να είμαστε μαζί, αλλά μου έχει πεί ότι είναι ερωτευμένη αυτή την περίοδο με άλλον”.

Το 2011 χώρισαν, και τώρα τελειώνει το 2016. Έχουν περάσει 5 χρόνια, και ακόμα ο συγκεκριμένος δεν μπορεί να προχωρήσει. Τον νιώθω, θέλω να τον αγκαλιάσω, να τον αφήσω να κλάψει στον ώμο μου και να του πω, πως όλα θα πάνε καλά. Αλλά αυτό που θέλω περισσότερο είναι να του πω, πως είναι η κατάλληλη στιγμή για εκείνον, να αγαπήσει τον εαυτό του και να αφήσει αυτή τη γυναίκα να φύγει.


ADVERTISEMENT

Δεν μπορώ να του πω, πως να την αφήσει, αλλά υπάρχει μια οπτική που μπορεί να τον βοηθήσει να το κάνει. Φαίνεται να είναι από εκείνα τα ζευγάρια που έχουν χωρίσει και τα έχουν ξαναβρεί μερικές φορές. Κατά τη γνώμη μου, αυτές οι σχέσεις δεν κρατάνε. Γιατί; Για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί οι ερωτικές σχέσεις έχουν μοτίβα τα οποία επαναλαμβάνονται, οπότε αν τα ξαναβρούν, μπορεί να περιμένουν ότι θα ξαναχωρίσουν. Δεύτερον, υπάρχει κάτι το οποίο έκανε το ζευγάρι να χωρίσει τουλάχιστον δύο φορές (σύμφωνα με το email).

Ίσως να υπήρχαν σοβαρά θέματα. Όποιος και να ήταν ο λόγος, αν η σχέση δεν λειτούργησε μετά τον πρώτο χωρισμό, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μπορούν να βρούν τρόπο να λειτουργήσει για τρίτη φορά.

Υπάρχει και κάτι άλλο. Γνώρισε την γυναίκα του στα 21, δεν ακούγεται σαν να έχει γνωρίσει κάποια άλλη. Είναι πολύ δύσκολο και σίγουρα πονάει πολύ. Αυτό όμως που δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα, είναι πως αν αφήσει τον εαυτό του να αποδεχτεί τον χωρισμό, και αρχίσει να προχωράει, θα αρχίσει να βγαίνει στο κόσμο με πιο ανοιχτό μυαλό και συναισθήματα, και ίσως γνωρίσει μια γυναίκα που θα ερωτευτεί. Δεν μπορώ να το εγγυηθώ, αλλά είναι πιθανό. Μπορώ να πω, βασισμένη σε εμπειρίες άλλων που έχουν βρεθεί στην θέση του, ότι το να ερωτευτείς είναι κάτι που έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις, και σίγουρα θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη για εκείνον.


ADVERTISEMENT

Τι άλλο μπορεί να τον περιμένει, αν αρχίσει να βγαίνει και μπεί σε μια σχέση; Η συνειδητοποίηση ότι μια σχέση μπορεί να είναι και πιο εύκολη. Και όταν είναι σωστή, δεν υπάρχουν τόσα πολλά σκαμπανεβάσματα, χωρισμοί και επανασυνδέσεις.

Δεν λέω ότι η αγάπη είναι εύκολη. Υπάρχουν δύσκολες στιγμές σε κάθε μεγάλη σχέση, όσο δυνατή και αν είναι. Αλλά όταν είναι αληθινά σωστή, φαίνεται πιο εύκολη, και ο χωρισμός δεν είναι επιλογή.

Ίσως το χειρότερο κομμάτι σε αυτή την κατάσταση, είναι πως η πρώην του είναι ερωτευμένη με κάποιον άλλο. Αυτό σίγουρα τον σκοτώνει. Πρέπει όμως να καταλάβει, ότι όσο ζηλεύει και νιώθει απελπισμένος από έρωτα για μια γυναίκα που δεν μπορεί να έχει πιά, η πρώην του είναι σε μια άλλη σχέση και αυτό τον καθυστερεί από το να επουλώσει τις πληγές του.

Δεν έχει πλέον άλλη επιλογή, παρά να κάνει μια προσπάθεια να αποδεχτεί πως ο γάμος του έχει τελειώσει. Δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα ότι θα μπορέσουν να τα ξαναβρούν, και ενώ αυτό είναι οδυνηρό για εκείνον, ταυτόχρονα είναι και καλό. Δεν έχει πια τον έλεγχο της κατάστασης. Το να τα ξαναβρούν, δεν είναι πια επιλογή. Το καλύτερο που μπορέι να κάνει, είναι να προσπαθήσει να το αποδεχτεί, να συγκεντρωθεί στη δική του ζωή και σε όλα τα όμορφα πράγματα που έχει να ζήσει, ανάμεσα σε αυτά είναι και η αγάπη προφανώς.

Για πολλούς χωρισμένους, είτε είναι ακόμα ερωτευμένοι με τον/ την πρώην σύντροφο τους είτε όχι, αν μάθουν ότι είναι ερωτευμένος/η με κάποιον άλλον/η είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστούν. Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι :

  1. Μην προσπαθείς να ξαναγράψεις το παρελθόν, και να κάνεις πως όλα ήταν τέλεια. Δεν ήταν. Διαφορετικά θα είσασταν ακόμα μαζί. Άσε τον εαυτό σου να δεί τα ψεγάδια, και την πραγματικότητα για ποιό λόγο τελείωσε.
  2. Προσπάθησε να μην σκέφτεσαι τον/την πρώην σου, και την ευτυχισμένη κατάσταση στην οποία θεωρείς ότι βρίσκεται. Δεν έχεις ιδέα πως είναι η σχέση του/της. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να σκέφτονται ότι ο πρώην τους βρίσκεται σε μια παραδεισένια καινούρια σχέση, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να μην είναι τόσο τέλεια όσο σου έχει πει πως είναι.
  3. Επικεντρώσου σε ΕΣΕΝΑ και στο όμορφο μέλλον σου. Αν είσαι υγιής, συγκεντρώσου σε όλα τα όμορφα πράγματα που έχεις στην ζωή σου, και η αγάπη θα σε βρεί κάποια στιγμή. Μπορεί να είσαι επιφυλακτικός/ή στην αρχή αν είσαι έτοιμος/η, αλλά βεβαιώσου πως είναι η κατάλληλη στιγμή, και σίγουρα μην βιαστείς να μπείς σε μια σχέση αν δεν νιώθεις έτοιμος/η.

Πηγή : http://www.divorcedgirlsmiling.com/

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ