fbpx

Η γυναίκα μου με παράτησε με δύο παιδιά. Ελπίζω όταν της περάσει ο έρωτας για τον άλλον, να γυρίσει στο σπίτι μας…

| 18 Ιανουαρίου 2017
ADVERTISEMENT

Είμαι με την γυναίκα μου 13 χρόνια και έχουμε δύο κόρες 7 & 11 ετών. Την γνώρισα όταν ήταν 18 και εγώ 26. Πρόσφατα έγινε 31. Πρίν από τρία χρόνια είχε μια σύντομη σχέση η οποία με στεναχώρησε πάρα πολύ, αλλά δουλέψαμε τη σχέση μας και κρατήσαμε ενωμένη την οικογένεια μας. Δυσκολευόμουν να την εμπιστευτώ και αυτό μας δημιούργησε μερικά προβλήματα.

Δουλεύαμε τελείως διαφορετικές ώρες την ημέρα, οπότε δεν περνούσαμε αρκετό χρόνο μαζί. Είχε ξεκινήσει να κουράζεται με τα παιδιά, και να γυρνάει από την δουλειά πάρα πολύ αργά. Την αντιμετώπισα και μου παραδέχτηκε ότι έβγαινε με κάποιον. Μου είπε ότι ήθελε να χωρίσουμε και μετακόμισε πολύ γρήγορα από το σπίτι, εγκαταλείποντας με, με τα δύο μας παιδιά. Πλέον έχει μετακομίσει μαζί του, και μου λέει ότι είναι δύσκολο ακόμα και να μου μιλήσει.


ADVERTISEMENT

Δεν μαθαίνω νέα της πια. Ισχυρίζεται ότι εκείνος ο άντρας την κάνει να νιώθει, όπως δεν έχει ξανανιώσει εδώ και πολλά χρόνια, και πως νομίζει ότι είναι ερωτευμένη μαζί του. Μου λέει ότι πριν με αφήσει με αγαπούσε, αλλά δεν ήταν ερωτευμένη μαζί μου.

Μήπως φταίει ότι γνωριστήκαμε σε πολύ μικρή ηλικία, οπότε δεν είχε το ελεύθερο να αποκτήσει κάποιες εμπειρίες στην ζωή της; Πιστεύετε ότι θα είναι μια μόνιμη κατάσταση, και θα μείνει με εκείνον τον άντρα; Μήπως όταν της περάσει το πάθος, να γυρίσει στην οικογένεια μας; Ξέρω ότι πάντα με αγαπούσε και με λάτρευε, αλλά τι θεωρείτε ότι έχει συμβεί;

Νίκος, 38 ετών


ADVERTISEMENT

Αγαπητέ Νίκο,

Μπορώ να νιώσω τον πόνο σου. Αναμφίβολα νιώθεις στα χαμένα σχετικά με το τι μπορεί να έκανες λάθος, και για το τι θα μπορούσες να κάνεις για να διατηρήσεις την αγάπη της γυναίκας σου. Νομίζω ότι είναι αξιοθαύμαστο ότι μπορείς να γράψεις ένα τόσο ώριμο γράμμα, χωρίς μίσος και κατηγορίες. Είσαι πολύ τυχερός που έχεις τα δύο σου παιδιά. Αρκετοί άντρες που βρίσκονται στην ίδια θέση με εσένα, έχουν κόψει τις σχέσεις τους με τα παιδιά, και τα βλέπουν μόνο σε περιστασιακές επισκέψεις. Για εσένα, παρόλο που πρακτικά αυτό μπορεί να σου δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, αποτελεί όμως παράλληλα και μια άγκυρα στην ζωή σου: Δύο μικροί άνθρωποι που εξαρτώνται από εσένα, και σε χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

Φρόντισε λοιπόν, να μην φέρουν αισθήματα ενοχής για αυτό που έχει συμβεί. Όταν μια οικογένεια διαλύεται, τα παιδιά πολύ συχνά νιώθουν ότι είναι κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνα, και αυτό είναι τρομερά καταστρφικό. Διαβεβαίωσε τα γι αυτό, και αν έχεις επαφές με την μητέρα τους, φρόντισε να την ενημερώσεις να κάνει και εκείνη το ίδιο. Πρέπει πραγματικά να πιστέψουν, ότι και οι δύο τα αγαπάτε, ότι δεν έχουν κάνει κάτι κακό και πως κανένα από τα προβλήματα αυτά δεν είναι δικό τους λάθος. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για εσένα. Σίγουρα έχεις κάνει και εσύ τα λάθη σου, όπως και όλοι οι άλλοι, αλλά δεν έχεις κάνει κάτι για την σχέση που επέλεξε να κάνει.

Δεν είσαι μόνος σου – έχω δεί αυτό το περιστατικό να συμβαίνει πολύ συχνά. Στην πραγματικότητα, ο τρόπος που διατυπώνεις την ερώτηση σου, δείχνει ότι το γνωρίζεις. Μια κοπέλα μπαίνει σε μια μόνιμη σχέση, πρίν να είναι ώριμη γι αυτό. Δεν παίζει απαραίτητο ρόλο η ηλικία, καθώς οι άνθρωποι αποκτούν εμπειρία και σοφία σε διαφορετικές κλίμακες. Ενώ πολλοί μπορεί να θεωρήσουν ότι τα 18 είναι μια μεγάλη ηλικία για κάποιον, μπορεί να ήταν μια πολύ μικρή ηλικία για την γυναίκα σου. Το πρόβλημα μπορεί να είναι ότι και οι φίλοι της ακολούθησαν ένα τελείως διαφορετικό δρόμο. Μετά το γάμο της, απέκτησε παιδιά και άλλες ευθύνες, την ρουτίνα που έρχεται μερικές φορές όταν κάποιος βολευτεί, και όλα αυτά μπορεί να της προκάλεσαν ζήλεια απέναντι στις επιλογές των φίλων της, που ήταν ακόμα ελεύθεροι. Οι ζωές του μπορεί να της φαινόντουσαν πολύ πιο διασκεδαστικές και ελκυστικές, ειδικά για κάποια που δεν ήταν ακόμα ώριμη να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Μπορεί να άφησε τα όνειρα της γι αυτόν το γάμο, και τώρα να το μετανιώνει. Ίσως οι φίλοι που ζηλεύει , μπορεί να την ζηλεύουν επίσης, αλλά εκείνη να μην το γνωρίζει. Έχω προτείνει σε πολλές οικογένειες που βίωσαν κάτι παρόμοιο, να μιλήσουν σε κάποιον ειδικό. Η γυναίκα σου λοιπόν στα 30 της, μπορεί να νιώθει ανικανοποίητη. Μπορεί να νιώθει ότι έχασε ένα στάδιο της ζωής –  αυτό της ανευθυνότητας –  και μπορεί να θέλει να το ζήσει τώρα. Η σχέση της είναι ένα αποτέλεσμα.

Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αναπόφευκτο. Έχω μια φίλη που γιόρτασε τα 40ά της γεννέθλια, και λέει σε όλους ότι ήταν παιδί όταν παντρεύτηκε. Λάβε υπόψιν σου, ότι δεν ξέρω πως ένιωθε στα 32 της, ίσως να περάσανε και κάποια κρίση αλλά το ξεπεράσανε. Παρόλα αυτά όταν μια γυναίκα παντρεύεται σε μια μικρή ηλικία, το κάνει για δύο λάθος λόγους. Για παράδειγμα, πολλές το κάνουν για να φύγουν από μια δυσάρεστη κατάσταση στο σπίτι. Όποιος και να είναι ο λόγος, μην κατηγορείς τον εαυτό σου για αυτό που συνέβη.

Θα γυρίσει πίσω; δεν γνωρίζω να στο πω. Ίσως κάποια στιγμή να φύγει η λάμψη της καινούρια σχέσης, και να το ξανασκεφτεί. Ίσως να είναι αρκετά ώριμη ώστε να ξέρει πως να αγαπήσει πραγματικά, και να αποφασίσει να είναι μόνιμα με αυτό τον άντρα. Ότι και να κάνει, ελπίζω να συνεχίσεις να χειρίζεσαι την οικογενειακή σου τραγωδία με τον ίδιο σοφό τρόπο που παρουσιάζεις τον εαυτό σου, σε αυτό το γράμμα. Κοίταξε την υγεία σου, και την υγεία των παιδιών σου. Φρόντισε την διατροφή σας, και την σωματική σας κατάσταση.

Είσαι ακόμα πολύ νέος. Ακόμα και αν ο χωρισμός σας αποδειχτεί μόνιμος, θα ξεπεράσεις κάποια στιγμή το στάδιο της θλίψης. Υπάρχουν αρκετές ελκυστικές και μόνες γυναίκες εκεί έξω. Μια από αυτές, μπορεί να είναι αρκετά τυχερή ώστε να βρεί έναν άντρα τόσο αξιοπρεπή όσο είσαι εσύ.

Σου εύχομαι τα καλύτερα!

Πηγή : http://www.queendom.com/

 

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ