fbpx

Μεγαλώνω τα παιδιά μου μόνος. Η γυναίκα μου με άφησε για άλλη γυναίκα και φοβάμαι να ερωτευτώ ξανά…

| 26 Ιουλίου 2017
ADVERTISEMENT

Είμαι 33 χρονών και μόνος πατέρας. Η γυναίκα μου με παράτησε για μία άλλη γυναίκα. Ακόμα και τα ραντεβού πλέον με τρομάζουν, οι νέοι «κανόνες» στις σχέσεις, είναι ακαταλαβίστικοι. Η αυτοπεποίθησή μου είναι στα πατώματα και δεν ξέρω καν, πώς να μιλήσω με τις γυναίκες. Αισθάνομαι, σαν να είμαι «αλλού». Αισθάνομαι, σαν ένας έφηβος, που «παγώνει», όταν μιλάει με κάποια. Πώς θα πλησιάσω κάποια; Φοβάμαι να ερωτευτώ ξανά…


Όταν κάποιος φεύγει, μένει για λίγο ένας θυμός, μία πικρία, μια δυσαρέσκεια και άλλα αρνητικά συναισθήματα. Πρόσεξε και κάτι ακόμα: Είναι πάρα πολύ εύκολο να κατηγορήσεις τον εαυτό σου και να πιστέψεις, ότι φταις 100% ΕΣΥ, επειδή δεν ήσουν αρκετά καλός/ή, αρκετά διασκεδαστικός/ή, αρκετά έξυπνος/η, αρκετά συναρπαστικός/ή, αρκετά νέος/α κλπ. και ότι έφυγε εξαιτίας ΣΟΥ.


ADVERTISEMENT

Το αποτέλεσμα αυτής της σκέψης είναι η αυτοπεποίθηση σου να υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα. Εάν δεν ήσουν αρκετά καλός/ή γι ‘αυτόν, δεν θα είσαι αρκετά καλός/ή για κανέναν άλλον, άρα δεν αξίζεις μία αληθινή αγάπη. Αυτά τα συναισθήματα θα μπορούσαν να είναι είτε ενσυνείδητα είτε υποσυνείδητα.

Αυτό, που οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν σ’ αυτή την περίπτωση, είναι, πως δεν ευθύνονται εξ ολοκλήρου για το αποτέλεσμα. Η ζωή αυτής της γυναίκας δεν είχε νόημα γι’ αυτήν. Δεν ζούσε τη ζωή, που ήθελε. Άρα, ο άντρας είναι κακός και δεν αξίζει καθόλου λίγο ρομαντισμό στη ζωή του; Φυσικά και όχι. Αυτή η γυναίκα θέλησε να ζήσει μια πιο αυθεντική ζωή. Πιθανότατα αισθανόταν άσχημα ή ίσως ήταν σε ένα γάμο, που δεν την ικανοποιούσε.

Ξέρω, τί σκέφτεσαι. Πώς γίνεται να μην πάρεις προσωπικά το γεγονός, ότι ο/η σύζυγός σου σε παράτησε; Αληθεύει το γεγονός, ότι, όταν οι άνθρωποι φεύγουν, συχνά, ως ένα βαθμό, το κάνουν, γιατί κάτι λείπει από τη ζωή τους, ίσως είναι δυστυχισμένοι, ίσως έχουν κάποια ανεκπλήρωτη ανάγκη. Δεν σημαίνει πάντα, ότι ευθύνεται ο/η σύζυγος. Ίσως, πάλι, υπάρχουν άλυτα προβλήματα από το παρελθόν, που δεν έχουν καμία σχέση με τον/την σύζυγο. Ακόμα και θέματα απιστίας. Ίσως η απιστία έγινε, για να «γιατρέψει» (προσωρινά πάντα) μια πληγή ή ένα πρόβλημα.


ADVERTISEMENT

Αυτό σημαίνει, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για το άτομο που έμεινε πίσω, να στερείται αυτοπεποίθησης, ή να είναι η εμπιστοσύνη του για τους άλλους «κομματιασμένη», επειδή ένας γάμος έφτασε στο τέλος του!

Το να ανακτήσεις την αυτοπεποίθησή σου μετά από ένα διαζύγιο θέλει χρόνο. Ίσως μήνες, ακόμα και χρόνια. Κοιτάς στον καθρέφτη και βλέπεις, τι θες να βελτιώσεις. Όχι, δεν μιλάω για Botox. Μιλάω για το τι πρέπει να κάνεις, ώστε να σου αρέσει και πάλι ο εαυτός σου, εσωτερικά και εξωτερικά.

Αυτό μπορεί να σημαίνει αλλαγή καριέρας, επιστροφή στη δουλειά, βελτίωση της κοινωνικής σου ζωής, το να γίνεις καλύτερος γονιός, διερεύνηση του ποιος/ ποια πραγματικά είσαι, να αποκτήσεις καλύτερη φυσική κατάσταση (αν και ακόμα πιο σημαντικό από αυτό, που βλέπεις, είναι να είσαι και εσωτερικά υγιής μέσω καλύτερων διατροφικών συνηθειών και άσκησης).

Έχουμε και λέμε. Μη βιαστείς να βγεις ραντεβού. Δεν χρειάζεται να μπεις σε μία σχέση αμέσως. Μισώ, όταν οι άνθρωποι λένε: «Απλά διασκεδάζουμε!». Έχουν, όμως, τόσο δίκιο. Δεν μιλάω για μερικές αρπαχτές, αλλά να βγεις με νέους ανθρώπους, να τους γνωρίσεις και να κάνεις ξανά φίλους. Απόλαυσε την κάθε μέρα και βγες έξω με παρέα. Διασκέδασε, κάνε πράγματα, που ήθελες να κάνεις, αλλά δεν μπόρεσες. Η αγάπη και ο έρωτας θα εμφανιστούν εκεί, που δεν το περιμένεις, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, αρκεί να είσαι έτοιμος/η για τη στιγμή εκείνη!

Όλοι, κάποια στιγμή στη ζωή τους, αισθάνθηκαν απελπισμένοι. «Πότε θα αλλάξουν τα πράγματα;», φώναξα κλαίγοντας αμέτρητες φορές στη ζωή μου, ειδικά μετά το διαζύγιο. Αυτό, που δεν είχα συνειδητοποιήσει είναι ότι τα πράγματα αλλάζουν κάθε δευτερόλεπτο και ότι αυτές οι αλλαγές είναι τόσο μικρές, που χρειάζεται πολύς χρόνος, για να τις δεις. Και μιας και είμαι ο πιο ανυπόμονος άνθρωπος στον πλανήτη, αυτό ήταν ό, τι πιο απογοητευτικό στη ζωή μου. Τα πράγματα, όμως, άλλαξαν! Και θα συνεχίσουν να αλλάζουν.

Χάνεις τον έλεγχο, όταν συμβαίνουν τόσα στη ζωή σου. Ειδικά, όταν φεύγει ο ένας από τους δύο. Το μόνο, που μπορείς να κάνεις, είναι να πάρεις σωστές αποφάσεις σε όλα τα μέτωπα της ζωής σου, έτσι ώστε να έχεις καλύτερες πιθανότητες να φτιάξουν τα πράγματα. Χρειάζεσαι λίγο χρόνο, για να επανακτήσεις την αυτοπεποίθησή σου και να βρεις το θάρρος να μπεις ξανά στο «παιχνίδι» των ραντεβού. Οι άνθρωποι, στο τέλος, βρίσκουν και τα δύο και είτε το πιστεύεις, είτε όχι, ξαναερωτεύονται τρελά και συνειδητοποιούν, ότι όλα έγιναν για καλό.

Πηγή: divorcedgirlsmiling.com

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ