fbpx

Έγινα μόνος μπαμπάς κάνοντας παιδί μέσω παρένθετης μητέρας

| 19 Ιουλίου 2017
ADVERTISEMENT

Αφού αφιέρωσε πάνω από μια δεκαετία της ζωής του στην επιχείρηση της οικογένειάς του, ο Tom Garden συνειδητοποίησε κάτι σημαντικό: ήταν παντρεμένος με την δουλειά του όλη του τη ζωή.

“Μου άρεσε πολύ, αλλά με καταβρόχθιζε και δεν είχα χρόνο για τίποτα άλλο”, είπε. “Ως εκ τούτου, ήμουν παντρεμένος με την επιχείρηση”.


ADVERTISEMENT

To 2013, έφυγε από την επιχείρηση και κατέληξε στα 40 του μόνος και χωρίς παιδιά. Σε αυτό το σημείο, άρχισε να αμφιβάλλει για το αν τα παιδιά θα ήταν ποτέ στις επιλογές του, αλλά όταν ο ξάδερφος του, τού επεσήμανε ότι ήταν το τελευταίο αρσενικό στην οικογένεια, όλα άλλαξαν.

“Αυτή ήταν μια συγκλονιστική στιγμή για μένα”, είπε. “Ήθελα να γίνω μπαμπάς και σίγουρα δεν ήθελα να πεθάνει το οικογενειακό όνομα, αν και αυτός δεν ήταν ο κύριος λόγος – απλά ήθελα να είμαι μπαμπάς”.

ivf_0

Η μητέρα του Tom, του έδωσε την ιδέα της παρένθετης μητέρας και, παρότι δεν ήξερε αν ήταν μία επιλογή για έναν μόνο άντρα, ήθελε να μάθει περισσότερα. “Ντρεπόμουν να ζητήσω πληροφορίες, οπότε η μητέρα μου έκανε το τηλεφώνημα για μένα, γιατί ήταν πολύ άβολο”, παραδέχτηκε.


ADVERTISEMENT

Όσο περισσότερο ο Tom εξέταζε την παρένθετη μητρότητα και την εξωσωματική γονιμοποίηση, τόσο του άρεσε η ιδέα.

Βρήκε μία δωρήτρια ωαρίων στη Νέα Υόρκη, αλλά γρήγορα έμαθε ότι δεν ήταν η μόνη σημαντική απόφαση που έπρεπε να πάρει. “Δεν είχα καταλάβει ότι ο δωρητής ωαρίων δεν κυοφορεί το παιδί, αλλά ότι χρειάζεσαι μία άλλη γυναίκα ως παρένθετη”, είπε. “Κάλεσα μια τοπική υπηρεσία παρένθετων μαμάδων, που μου είπε ότι δεν παρέχουν παρένθετες μητέρες για άντρες της ηλικίας μου. Ήταν αποθαρρυντικό να μην νοιάζονται για την ηλικία σου, αν είσαι ζευγάρι ή έχεις κάποια σύντροφο, ενώ ήταν κάπως αμήχανοι μαζί μου λόγω της ηλικίας μου και επειδή ήμουν straight χωρίς σύζυγο ή σύντροφο”.

single dad 1

Ευτυχώς για τον Tom, βρήκε μία πρόθυμη παρένθετη μητέρα και, αυτή η μαμά, έγινε κάτι περισσότερο από ένα προσωρινό κομμάτι της ζωής του. “Ξέραμε πολύ καλά τη Nicole, και παρόλο που ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να έχω τέτοια σχέση με μία παρένθετη μητέρα με πολύ διαφορετικό υπόβαθρο από το δικό μου, ήρθαμε πολύ κοντά”.

Ο Tom συνειδητοποίησε ότι θα γινοταν πατέρας, όταν η Nicole ήταν 7 μηνών έγκυος και του έστειλε μια φωτογραφία της φουσκωμένης κοιλιάς της. “Ο γιος μου είναι εκεί μέσα” σκέφτηκα με συγκίνηση και έκπληξη”, είπε ο Τομ. “Νόμιζα ότι ο Ισραηλινός στρατός ήταν τρομακτικός, αλλά δεν ήταν τίποτα σε σχέση με τον φόβο που ένιωσα, όταν κατάλαβα ότι θα γίνω μπαμπάς. Δεν ήξερα τίποτα για τα παιδιά – δεν είχα κρατήσει ούτε ένα βρέφος”.

Από εκείνη τη στιγμή, ο Tom ήξερε ότι η ζωή του θα άλλαζε για πάντα και γρήγορα.

“Ήταν ευκολότερο για μένα να πάω στον Λίβανο με ένα M16, παρά να κρατήσω τον γιο μου”, είπε. “Νομίζω ότι πολλοί άντρες το νιώθουν αυτό, αλλά, συνήθως, έχουν μία σύντροφο ή μία σύζυγο που είναι εκεί για να τους στηρίζουν, αλλά για μένα, δεν ήταν έτσι. Παρ’ όλα αυτά, ήμουν πολύ τυχερός που είχα τόσο μεγάλη υποστήριξη απ’ όλους”.

Για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση και μετάβαση στο νέο ρόλο του ως πατέρα, η μητέρα του Tom πρότεινε να απευθυνθεί σε μία νταντά εξειδικευμένη στα βρέφη, για να του διδάξει όλα όσα δεν ήξερε για τα νεογέννητα.

Ωστόσο, ακολούθησε τη συμβουλή της μητέρας του και προσέλαβε μια γυναίκα, για να είναι μαζί του όλο το εικοσιτετράωρο κατά τους πρώτους μήνες του μωρού Joseph.

“Η Nicole και η νταντά, μου έδειξαν πραγματικά πώς να κάνω τα πάντα, ανέβασαν την αυτοπεποίθησή μου και χάρις σε εκείνες, ήμουν σε θέση να επιβιώσω και να φροντίσω τον Joseph”, είπε. “Ακόμα τηλεφωνώ στη Nicole όλη την ώρα, όταν έχω ερωτήσεις και συνεχίζω να μαθαίνω “.

Αλλά η Nicole δεν του δίνει απλώς συμβουλές. Σύντομα, θα του χαρίσει και δεύτερο παιδί.

Αφού έχασε τον πατέρα του και τις δύο αδελφές του από καρκίνο, ο Tom επιθυμεί να μεγαλώσει την οικογένειά του. “Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, η Nicole και εγώ θα επιχειρήσουμε μία ακόμη μεταφορά”, είπε. “Δεν έχω συναντήσει τη σωστή γυναίκα, οπότε θα συνεχίσω, μιας και μου έχουν απομείνει έξι βιώσιμα έμβρυα… Απλά κάνω τον σταυρό μου και ελπίζω να πάνε όλα καλά”.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι υποστηρικτικοί, όπως η Nicole και η μητέρα του Tom στην επιθυμία του να επεκτείνει την οικογένειά του μόνος. “Ένα μέλος της οικογένειας δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί δεν μπορούσα να κάνω μωρό με τον «φυσιολογικό» τρόπο, επειδή υπάρχουν ακόμα παρανοήσεις και προκαταλήψεις για την εξωσωματική γονιμοποίηση», δήλωσε ο Tom.

«Είτε νομίζετε ότι η παρένθετη μητρότητα είναι «κανονική» είτε όχι, δεν έχει σημασία γιατί είναι μια όμορφη διαδικασία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για μένα από το να φέρνω ζωή σε αυτόν τον κόσμο, να μοιραστώ τη ζωή και να δώσω αγάπη σε ένα παιδί, αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο, είτε είναι φυσιολογικό είτε όχι, δεν με νοιάζει”.

single dad 2

Μέσα από τον καταιγισμό σχολίων σχετικά με την απόφασή του να προχωρήσει χωρίς σύντροφο, το πιο δύσκολο κομμάτι δεν ήταν τόσο οι άνθρωποι που αμφισβήτησαν το ταξίδι του όσο το πρακτικό κομμάτι.

Η μόνη απογοήτευσή μου – και στοιχηματίζω ότι πολλοί άντρες, single ή όχι, θα συμφωνήσουν μαζί μου – είναι ότι κάθε φορά που βγαίνω για φαγητό με τον Joseph και πρέπει να τον αλλάξω, δεν υπάρχουν αλλαξιέρες στις αντρικές τουαλέτες”, είπε. “Δεν νομίζω ότι η κοινωνία έχει καταλάβει ότι υπάρχουν μπαμπάδες εκεί έξω, που αλλάζουν πάνα στα παιδιά τους. Για κάποιο λόγο το θεωρούν δουλειά της μαμάς και μόνο”.

“Αν το όνειρό σου ή ο στόχος σου είναι να γίνεις γονιός και θέλεις να δώσεις αγάπη σε ένα παιδί, τότε όρμα και μη φοβάσαι ή ντρέπεσαι, όπως εγώ στην αρχή. Η ζωή είναι πολύ μικρή αλλά και καταπληκτικό δώρο για ένα παιδί”.

Πηγή: yourtango.com

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ