fbpx

Στον πρώην σύζυγό μου: Εύχομαι όλοι οι μπαμπάδες να ήταν σαν εσένα. Νιώθω τόσο τυχερή!

| 30 Μαρτίου 2017
ADVERTISEMENT

Κανείς δεν αναφέρει ποτέ τους μόνους μπαμπάδες, υπάρχουν εκεί έξω και τα παιδιά μου έχουν ήδη έναν. Σπάνια αναφέρουν τους μπαμπάδες που γίνονται μαμάδες ή τους μπαμπάδες που στέλνουν λουλούδια στις πρώην τους από τα παιδιά τους, στη γιορτή της μητέρας ώστε να μην τους χαρακτηρίσουν κακούς απέναντι σε εκείνη.

Βλέπουμε άρθρα στα social media για μόνες μαμάδες που περνούν δύσκολα, πιο άσχημα από έναν μόνο μπαμπά. Διαβάζουμε πόσο καλή δουλειά κάνουν που θα διδάξουν στους γιούς τους να μην γίνουν σαν τον πατέρα τους, και πόσο δυνατές είναι που περνάνε τα πάντα μόνες τους.


ADVERTISEMENT

Βλέπουμε άρθρα με τίτλο “10 λόγοι που οι μόνες μαμάδες είναι οι καλύτερες”, όπου περιγράφουν πόσο τέλεια χειρίζονται όλες τις καταστάσεις μόνες τους, και πως τα καταφέρνουν χωρίς να έχουν καθόλου προσωπικό χρόνο καθώς κάνουν δύο δουλειές για να συντηρήσουν την οικογένεια τους.

Τους βγάζω το καπέλο. Σε σέβομαι επειδή σαν μόνη μαμά και η ίδια, δεν είχα την δυνατότητα να περάσω κάτι παρόμοιο. Κάτι που σημαίνει ότι τα παιδιά μου που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι από όλα, δεν πέρασαν επίσης άσχημες καταστάσεις.

Τι γίνεται με τις μαμάδες που είναι μόνες αλλά είχαν στο πλευρό τους κάποιον που μπορεί να μην ήταν εξαιρετικός σύζυγος αλλά εξαιρετικός πατέρας; Για εμάς ακούγεται παράξενο να αποκαλούμε τους εαυτούς μας μόνες μαμάδες γιατί τυπικά μπορεί να είμαστε μόνες, αλλά δεν μεγαλώσαμε μόνες τα παιδιά μας. Είμαστε τυχερές.


ADVERTISEMENT

Μπορεί να μην το λέμε αρκετά συχνά, μπορεί να μην το αναγνωρίζουμε καν από πικρία για το χωρισμό ή το διαζύγιο, αλλά είμαστε τυχερές που έχουμε δίπλα μας αυτό το είδος των αντρών. Όσο παράξενο και αν ακούγεται, είμαστε τυχερές που κάναμε οικογένεια με έναν τέτοιο τύπο άντρα, παρόλο που δεν καταλήξαμε σαν οικογένεια με τον παραδοσιακό τρόπο.

Τι γίνεται με τις μαμάδες που χώρισαν ή άφησαν έναν όχι τόσο καλό σύζυγο αλλά εξαιρετικό πατέρα; Τις μαμάδες που μοιράζονται την επιμέλεια και βλέπουν τα παιδιά τους στο 50% του χρόνου τους; Φαίνεται ότι η ζωή μας ακούγεται πιο εύκολη και μερικές φορές, σε μερικές περιπτώσεις είναι. Το ξέρουμε.

Νιώθουμε τυχερές γιατί μόλις μπαίνουμε σε μια ρουτίνα με τα παιδιά έχει έρθει η ώρα να φύγουν ξανά. Μας στεναχωρεί το γεγονός ότι ζούν ανάμεσα σε δύο σπίτια, και θέλουμε εγωιστικά να είμαστε εκεί 24 ώρες το 24ωρο, αλλά παράλληλα είμαστε χαρούμενες γιατί έχουν μια τόσο καλή σχέση με τον πατέρα τους. Την σχέση που θα έπρεπε να έχουν και τους αξίζει.

Μας κρίνουν επειδή συχνά αλλάζουν σπίτια, αλλά τους αγνοούμε γιατί ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να διατηρηθεί μια σχέση με τον πατέρα τους όταν αντικειμενικά εκείνος είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και έχει επικεντρωθεί στο να κάνει το καλύτερο που μπορεί για τα παιδιά του.

Και εσείς μόνοι μπαμπάδες μπορεί να νιώθετε θύματα που φέρεστε τόσο καλά στην πρώην σας όταν τόσοι στη θέση σας κάνουν το αντίθετο. Δεν είστε όμως θύματα, αλλά υπέροχοι. Είναι δύσκολο πάρα πολύ δύσκολο. Οι άντρες θέλουν να κόψουν κάθε σχέση μετά το διαζύγιο αλλά δεν το κάνετε γιατί είστε γονείς. Τουλάχιστον δεν το κάνετε αν είστε σωστοί απέναντι στα παιδιά σας.

Σε εσάς λοιπόν που μένετε, σας θαυμάζω και σας ευχαριστώ που είστε ένα τόσο φοβερό παράδειγμα για τις κόρες σας και ειδικά για τους γιους σας. Βλέπουν τον τρόπο που φέρεστε στη μητέρα τους.  Είναι φοβερό ότι νιώθετε ενοχές όταν θα υπάρξει ένταση με την πρώην σας, και για μια στιγμή ξεχνάτε την ένταση που υπήρχε στο σπίτι όταν ήσασταν μαζί. Δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε το χάος που ζεί το αγόρι της διπλανής πόρτας, όπου η μαμά και ο μπαμπάς φωνάζουν γιατί μένουν ακόμα μαζί για εκείνο, ενώ θεωρούν ότι το παιδί κοιμάται στο διπλανό δωμάτιο τη στιγμή που ακούει τα πάντα. Νιώθεις ενοχές γιατί δεν είσαι στη ζωή τους στο 100% του χρόνου τους, ενώ πρέπει να καταλάβεις ότι είσαι πάντα εκεί χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι. Δεν είσαι σε θέση να αντιληφθείς ότι μερικοί μπαμπάδες που βρίσκονται δίπλα στα παιδιά τους συνέχεια, μπορεί περισσότερο να τα πληγώνουν παρά να τα βοηθούν.

Θα καταλάβεις μια μέρα πόσο καλή δουλειά κάνεις, και ενώ μπορεί να μην πέτυχες στον γάμο σου, δεν σημαίνει τίποτα κακό για εσένα σαν γονιό. Σου υπόσχομαι ότι θα καταλάβεις πόσα κάνεις στην παρούσα φάση για τον τρόπο που φέρεσαι μπροστά στα παιδιά σου, και παίρνεις αποφάσεις βασισμένες σε εκείνα, χωρίς να αφήνεις τα συναισθήματα για την πρώην σου να σε επηρεάσουν. Κάνεις τα πάντα για να διαμορφώσεις σωστούς ανθρώπους.

Ανυπομονώ να τα δώ να μεγαλώνουν και να γίνονται υπέροχοι άντρες που φέρονται στις γυναίκες τους με σεβασμό, και όμορφες κόρες που έχουν ψηλά τον πήχη και ξέρουν τι αξίζουν χάρη σε εσένα. Αξίζεις να αναγνωριστείς και πρέπει να ξέρεις ότι είσαι φοβερός. Εύχομαι όλοι οι μπαμπάδες να ήταν σαν και εσένα. Μας κάνετε να νιώθουμε καλύτερες μαμάδες και διαμορφώνετε τα παιδιά μας σε ανθρώπους που ο κόσμος έχει ανάγκη.

Πηγή : https://goodmenproject.com/

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ