fbpx

Δεν αρκεί για έναν πατέρα να λέει ότι αγαπάει τα παιδιά του. Πρέπει να το αποδεικνύει κιόλας!

| 20 Δεκεμβρίου 2016
ADVERTISEMENT

Το διαζύγιο είναι δύσκολο για τα παιδιά όλων των ηλικιών. Σίγουρα δεν μπορούν να αντιληφθούν, ότι είναι καλύτερο για τους γονείς τους, να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Για ένα παιδί, αν βίωσε ποτέ τη λογική μιας κλασσικής οικογένειας, θα είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτεί την αλλαγή, θα βλέπει ότι οι γονείς του ανήκουν ο ένας στον άλλο, και ο χωρισμός τους θα φέρει το τέλος του κόσμου στην ζωή του. Για ένα παιδί δύο ετών, μπορεί να μην είναι τόσο δύσκολο, αλλά ακόμα και τα μικρότερα παιδιά, είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η ιδέα ότι είναι καλύτερο, ο μπαμπάς και η μαμά να μην ζουν μαζί πια – όσο ολοφάνερη να είναι σε εσένα και στην σύντροφο σου – είναι ένα σκεπτικό που ταιριάζει μόνο σε ενήλικες, και τα παιδιά δεν είναι σε θέση να το αντιληφθούν σε συγκεκριμένες ηλικίες, εκτός και αν συμβούν άσχημα πράγματα.

Υπάρχουν πάντα τρόποι να γίνει μικρότερη ζημιά. Όλοι όμως χρειάζονται ένα μεγάλο ποσοστό πειθαρχίας, καλής πρόθεσης και κατανόησης ανάμεσα στους δύο γονείς. Και εκεί λοιπόν είναι που εμφανίζεται το πρόβλημα.


ADVERTISEMENT

Ίσως να έχεις πληγωθεί, να νιώθεις ότι θα εκραγείς, μπορεί να αναρωτιέσαι γιατί ανέχτηκες αυτή την κατάσταση για τόσο πολύ καιρό, και τότε αρχίζεις να κατηγορείς. Και οι δύο ξέρετε ποιά κουμπιά να πατήσετε ο ένας στον άλλο σε περίπτωση που διαφωνείτε για κάτι, και τότε τα πράγματα αρχίζουν γρήγορα να γίνονται δύσκολα.

Στην δική μου περίπτωση, η κύρια αιτία διαζυγίου ήταν τα ψυχολογικά προβλήματα της πρώην γυναίκας μου, και ήταν τόσο προφανή στους ειδικούς , όπου δεν είχε πια νόημα να συνεχίσω την κλασσική μου συμπεριφορά « Ότι η αγάπη και η κατανόηση, θα διορθώσουν τα πάντα». Οπότε προσπάθησα να είμαι αυστηρός, πειθαρχημένος, απαιτητικός  και καλά οργανωμένος με σεβασμό απέναντι στην πρώην σύντροφο μου, για να προστατέψω τα παιδιά και τον εαυτό μου, από κάθε αρνητική επιρροή που θα είχε αυτή η καινούρια κατάσταση, και δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να αναμειχθούν σε οποιαδήποτε διαφωνία.

Η προετοιμασία για να γίνεις μόνος μπαμπάς, είναι σημαντική και πρέπει να γνωρίζεις όλα τα παραπάνω. Αυτό που θεωρώ το πιο σημαντικό, είναι ότι θα πρέπει να κάνεις ξεκάθαρες, και πολύ συγκεκριμένες συμφωνίες με την μητέρα των παιδιών σου, γιατί ακόμα και αν νομίζεις ότι θα μπορέσετε να μείνετε φίλοι και ότι θα μιλάτε για τα πάντα, θα υπάρξουν στιγμές που δεν θα μπορείτε. Οπότε, απλοί και συγκεκριμένοι κανόνες που θα τεθούν, θα σας σώσουν από πολλά προβλήματα.

Δεν θα χρειάζεται να μιλάτε όταν το παιδί θα είναι σε έναν από τους δυό σας, και θα πρέπει να κάνετε ένα πλάνο στο πως θα οργανώσετε ο καθένας τον χρόνο του με το παιδί. Θα μείνει σε ένα συγκεκριμένο μέρος, ή θα μένει μέσα στην εβδομάδα και στους δύο γονείς; Τι ώρα ακριβώς θα έρχεται το παιδί σε εσένα, και τι ώρα θα πηγαίνει στην μητέρα του;


ADVERTISEMENT

Αν είσαι σοβαρός πατέρας, να αναλάβεις τις ευθύνες σου. Μην λες απλά σε όλους πόσο αγαπάς το παιδί σου και ξεκίνα να κάνεις, όλη την δύσκολη δουλειά. Στην πραγματικότητα, νιώθω και μάνα αλλά και πατέρας. Ίσως να ακούγεται παράξενο, αλλά στην δική μου περίπτωση έπρεπε να γίνει έτσι, γιατί η μητέρα του, πολλές φορές δεν ήταν εκεί όταν την χρειαζόταν.

Σκέψου τι χρειάζεται το παιδί σου περισσότερο σε αυτή τη φάση, και πράξε ανάλογα.

Πηγή :https://www.quora.com

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ