fbpx

Η αναμονή

| 4 Δεκεμβρίου 2013
ADVERTISEMENT

Είσαι μονογονέας, single γενικώς, χήρος-α, ζωντόχηρος διαζευγμένος όπως θέλετε πέστε το. Μετά τα πρώτα στάδια της προσαρμογής στην νέα πραγματικότητα δηλαδή, θυμός, νεύρα, κατάθλιψη κλπ κάποια στιγμή όλοι μπαίνουμε στο τρυπάκι « και μετά τι κάνω;» .

Το πιο φυσιολογικό είναι να θέλει κάποιος να ξανά ξεκινήσει ή να κάνει μια επανεκκίνηση . Αυτό σημαίνει να αρχίσει να βγαίνει , να γνωρίσει νέους ανθρώπους και κάποια στιγμή να βρει κάποιο σύντροφο. Και έτσι μπαίνουμε σε περίοδο αναμονής μέχρι να αρχίσουν τα πράγματα να βρούνε τον δρόμο τους.


ADVERTISEMENT

Και αρχίζει τότε μια αγωνία. Και αν ξανά πληγωθώ, και αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, και με τα παιδιά τι γίνεται  και πολλές άλλες θεωρίες που μπορούμε όλοι μας να κάνουμε με το μυαλό μας.

Και όσο βρισκόμαστε σε αυτή την αναμονή άλλες φορές μπορεί να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί και άλλες φορές πολύ ανυπόμονοι. Και οι δύο καταστάσεις εξίσου κακές. Στην πρώτη περίπτωση λόγω επιφυλακτικότητας μπορεί να «χάσουμε» ανθρώπους που θα ενδιαφερθούν για εμάς ενώ στην δεύτερη περίπτωση μπορεί να «τρέξουμε» με τρελή ταχύτητα και τα πράγματα να ξεφύγουν λίγο και απλά να γίνουν λάθη.

Και ψάχνεις και κοιτάς δεξιά και αριστερά και βέβαια αν είναι να ‘ρθει θε να ‘ρθει αλλιώς θα προσπεράσει αυτό λες, αλλά ενδόμυχα σκας και αναρωτιέσαι μα που στα κομμάτια είναι ένας άνθρωπος για σένα.


ADVERTISEMENT

Και όταν βρεις έναν άνθρωπο πάλι είσαι σε μια αναμονή γιατί τις περισσότερες φορές δεν ξέρεις πως ακριβώς να φερθείς. Κάτι το ότι έχεις ξεχάσει πως είναι να βγαίνεις ραντεβού και να φλερτάρεις-υπάρχει άραγε ακόμα αυτό; – κάτι οι μαύρες σκέψεις σου «πως θα με αντιμετωπίσει που είμαι μονογονέας» βάζεις τον εαυτό σου εσύ ο ίδιος σε κατάσταση αναμονής για να κόψεις πρώτα αντιδράσεις από τον άλλον. Όρεξη είχε τώρα ο άλλος με το καλημέρα να κάθε να σκέφτεται τι μπορεί να έχει ο καθένας μας μέσα στο μυαλό του και να προσπαθεί να μας αποβάλει ή τον αρνητισμό μας!

Αλλά όπως λέει κάτι παλιό και σοφό αν δεν μπορείς να το αποφύγεις κάτσε και απόλαυσέ το. Και από εκεί και πέρα είναι θέμα και πιθανοτήτων .Όσο πιο πολύ βγαίνεις και συναντάς κόσμο τόσες περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να γνωρίσεις κάποιον, συν Αθηνά και χείρα κίνει.

Οπότε βγείτε, γελάστε, περάστε καλά ,απολαύστε την συντροφιά ανθρώπων και που ξέρετε, ο διπλανός σας στον οποίο δεν δίνετε σημασία ή απλώς το θεωρείτε έναν καλό φίλο να είναι ο επόμενος έρωτας της ζωής σας.

Ετικέτες

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ