fbpx

Είσαι μόνη μαμά και σκέφτεσαι να κάνεις τατουάζ; Τόλμησε το!

| 16 Νοεμβρίου 2016
ADVERTISEMENT

Αν είσαι ο τύπος της μόνης μαμάς που δεν φοβάται να τολμήσει, τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα!

Μπορεί να επιβιώνεις μετά από έναν πρόσφατο χωρισμό, να έχεις φάει όλο το ψυγείο, να έχεις πιεί τόσο καφέ που η Βραζιλία πτώχευσε, και να είσαι μονίμως βυθισμένη στις σκέψεις σου. Έλα όμως που πρόσφατα έχεις γίνει μαμά, και πλέον ζείς την πιο ευτυχισμένη, αλλά και παράλληλα άυπνη στιγμή της ζωής σου.


ADVERTISEMENT

Το διαβολάκι μέσα σου, σου λέει να κάνεις κάτι διαφορετικό. Κάτι για σένα, κάτι που θα σε αποκληρώσει η μάνα σου ακόμα και τώρα, (αν δεν το έκανε με το πρόσφατο διαζύγιο σου) αλλά δεν σε νοιάζει γιατί έχεις άλλες προτεραιότητες και εκείνη πρεσβυωπία, άρα όλα φαίνονται να είναι στρωμένα με κόκκινο χαλί.

Θα κάνω τατουάζ! Αλλά τι; Να γράψω κλασσικά τα αρχικά του παιδιού ή θα είναι μια από τα ίδια, ενώ εγώ γεννήθηκα για να εντυπωσιάζω φίλοι μου;;; Κάνεις έρευνα, ψάχνεις μερόνυχτα στο γούγλ, να βρείς κάτι μικρό (γιατί προφανώς πονάει, και επίσης ο μικρός σου μάλλον δεν θα παρεξηγήσει, που δεν κατέβασε η μανούλα μανίκι για πάρτυ του).

Πάμε λοιπόν να δούμε τι μας έβγαλε η αναζήτηση:

  1. Τα ονόματα των παιδιών.

Κλασσικά είναι μια πρώτη (και εύκολη) επιλογή για σένα. Με όποιο σχήμα και να το συνδυάσεις , ένα είναι το σίγουρο, ότι θα έχεις ένα όμορφο και διακριτικό αποτέλεσμα. Ιδανικά μην βάλεις χρώμα, καθώς είναι αρκετά μικρό , παρά μόνο την φαντασία σου!


ADVERTISEMENT

 photo tatouaz_mamades_400_6_zpsvftidb4u.jpg

  1. Οι πατούσες.

Όμορφο και γλυκό, παραπέμπει ότι το παιδί περπάτησε στην πλάτη σου (και μετά σε όλη σου την ύπαρξη) . Είναι πιο έντονο από τα ονόματα, αλλά σίγουρα πολύ πιο ιδιαίτερο. Αρκετές γράφουν και την ημερομηνία γέννησης του παιδιού εκτός από το όνομα, στο να υπάρξει μια ακόμα μια προσωπική πινελιά πάνω στο tattoo (Nα θυμάσαι όσο μεγαλώνει το σχέδιο, τόσο αυξάνεται η διαδικασία και ο πόνος, τολμάς;)

 photo mother-with-tattoos-and-baby-2_zpsntio0jei.jpg

  1. Η τεχνική έκθεση.

Σίγουρα έχεις πολλά να γράψεις, αλλά κανένα σημείο του σώματος σου δεν ενδείκνυται για το «σκέφτομαι και γράφω» της Πέμπτης δημοτικού. Οτιδήποτε μπορεί να σου θυμίζει κάτι γλυκό, κάτι που να σε συνδέει με το παιδί σου, μπορεί να γίνει ένα όμορφο μικρό στιχάκι το οποίο θα διακοσμήσει το δέρμα σου. Να θυμάσαι, πως το παιδί θα μεγαλώσει , το ίδιο και τα νεύρα σου, οπότε πάντα θα μπορείς να έχεις αυτή την όμορφη ανάμνηση πάνω σου, που ξεκίνησε με την πιο ιδιαίτερη σχέση της ζωής σου.

 photo 46c4ba3a5ffd2cc714341303d509e569_zpsphkrf2er.jpg

  1. Το σχέδιο.

Εδώ έχεις ανέβει πλέον επίπεδο, ίσως να είναι και το δεύτερο σου ταττοο (έχεις περάσει την τάξη με τα γράμματα  και τις πατούσες με επιτυχία), και πλέον πας για να δώσεις ρεσιτάλ. Συνήθως επιλέγεις σημεία όπως είναι η πλάτη, καθώς χρειάζεσαι χώρο για να απλωθεί ο καμβάς και αρχίζεις….. Λίγες βαθιές αναπνοές, που θα πάει θα τελειώσει, (για το παιδί μου ρε γαμώτο! @#$@#%@% αμάρτησα η μάνα και όλα τα συναφή) το αποτέλεσμα όμως σε δικαιώνει.  Όποιο και να είναι το σχέδιο που θα σε εκφράζει θα είναι κάτι μοναδικό, χτυπημένο σε σένα, και θα είναι πάντα εκεί να σου δείχνει όλα τα όμορφα συναισθήματα που σε οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Μην το σκέφτεσαι, τόλμησε το!

 photo 12965048_216776328688483_109347487_n_zpsl6o6dhxx.jpg

  1. Η υπερπαραγωγή.

Οκ , το καταλάβαμε, έχεις ήδη επάνω σου καμμιά δεκαριά. Πας στον τατουατζή, σου παραγγέλνει τον καφέ, λέτε τα νέα σας (καθώς είσαι ήδη πελάττισα χρόνια) και του ανακοινώνεις ότι θες να βάλεις χρώματα, σκιές, γράμματα, κορδέλες και το Φώτη Μεταξόπουλο στο μπαλέτο με την Φοντάνα δίπλα. Είσαι τολμηρή, δεν φοβάσαι και ξέρεις ακριβώς τι θες. Το αποτέλεσμα σε δικαιώνει, και σίγουρα έχεις καταφέρει να δημιουργήσεις πάνω σου κάτι ξεχωριστό. Καλή επιτυχία στην νέα σου badass ζωή!

 photo mother-daughter-tattoo-13_zpslhvkb9mw.jpg Το τατουάζ είναι κάτι που θα κάνεις για σένα, και για κανέναν άλλο. Όταν ένα σχέδιο ταυτίζεται με το παιδί σου, είναι μια ακόμα πιο προσωπική υπόθεση, που πρέπει να στεφθεί με επιτυχία, ώστε να σε εκφράζει απόλυτα.

Αν δεν σου αρέσουν τα τατουάζ είναι απολύτως κατανοητό! Φτιάξε ένα κόσμημα με τα αρχικά σας για παράδειγμα, κάνε κάτι που να σου θυμίζει τη σχέση σας, ακόμα και όταν θα έχει την δική του οικογένεια.

Μερικές οδηγίες για εσένα τολμηρή μας μαμά, και τι να προσέξεις!

  1. Μην αφαιρείς την μεμβράνη. Να θυμάσαι ότι το τατουάζ είναι μια ανοιχτή πληγή, και χρειάζεσαι περίπου δύο με τρείς ώρες πρίν την αφαιρέσεις.
  2. Συχνό πλύσιμο. Χρησιμοποίησε ένα αντιβακτηριδιακό σαπούνι για να περιορίσεις τις πιθανότητες μόλυνσης, και στη συνέχεια πλύνε προσεκτικά το τατουάζ με χλιαρό νερό. Σκούπισε ελαφρώς ταμποναριστά, με μια καθαρή πετσέτα.
  3. Φρόντισε το τατουάζ σου με μια ειδική αλοιφή. Θα βρείς διάφορες στο εμπόριο, που θα σε βοηθήσουν στην ανάπλαση του δέρματος ανάλογα με τον τύπο του.
  4. Δεν ξύνεις το σημείο, και δεν βγάζεις με το χέρι σου τα κομμάτια που έχουν αρχίσει να ξεφλουδίζουν!

Εύχομαι η επιλογή σου να σε δικαιώσει! Με γειά και καλοφόρετο! (Α! Και τα φιλιά μου στο παιδί , που έχει μια τόσο θαρραλέα μαμά!)

Με αγάπη,

Ντόλσε Βίδα.

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ