Πώς να κάνετε το παιδί να νιώθει σαν…στα σπίτια του!

0

Εάν εξαιτίας του διαζυγίου, ο χρόνος των παιδιών σας είναι «χωρισμένος» ανάμεσα σε δύο σπίτια, τότε καλό είναι να ξέρετε πως στην επιτυχημένη προσαρμογή των παιδιών στη νέα ζωή μετά το διαζύγιο, οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Μία από αυτές τις λεπτομέρειες είναι και το πόσο άνετα αισθάνονται τα παιδιά, όταν περνάνε χρόνο με τον έναν από τους δύο γονείς. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς φαίνεται ο τρόπος και οι συνθήκες ζωής σας, στα μάτια των παιδιών σας; Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να ξεδιπλώσετε καλύτερα το χαλάκι Welcome!

Κάντε χώρο
Εάν είστε ο γονιός που παίρνει τα παιδιά κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο, είναι σημαντικό για εκείνα να έχουν δικό τους δωμάτιο και δικά τους πράγματα, στο νέο σας σπίτι. Αρκετοί γονείς δεν έχουν τη οικονομική δυνατότητα να νοικιάσουν μεγάλο διαμέρισμα όμως και ένα μικρότερο μπορεί να διαμορφωθεί αναλόγως. Ένα κομμάτι της βιβλιοθήκης για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα παιχνίδια τους ή αντί για δύο κρεβάτια, να αγοράσετε μία κουκέτα. Με αυτά τα μικρά και έξυπνα τρίκ, τα παιδιά θα νιώσουν πιο οικεία και θα αποκτήσουν την αίσθηση της ιδιοκτησίας. Περισσότερες ιδέες εξοικονόμησης σε μικρούς χώρους, μπορείτε να δείτε και με φωτογραφίες σε παλαιότερο άρθρο μας, εδώ.

Μονιμότητα
Είναι πολύ καθησυχαστικό για τα παιδιά να γνωρίζουν πως ακόμη και τις μέρες που δεν είναι σπίτι σας, υπάρχει πάντα ένας χώρος για εκείνα. Για αυτό όταν λείπουν, καλό είναι να μην βάζετε τα πράγματά τους σε κούτες αλλά να τα αφήνετε εκεί που τα είχαν αφήσει εκείνα. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να κρεμάσουν αφίσες ή να διαλέξουν τα έπιπλα στο νέο τους δωμάτιο. Το μήνυμα που τους στέλνετε με αυτό τον τρόπο είναι συμβολικό: Ο μόνιμος χώρος τους στο σπίτι σας, σημαίνει και μόνιμο χώρο τους στη ζωή σας!

Διπλή οδοντόβουρτσα, διπλή ζωή
Όσο είναι εφικτό, αποφύγετε να πακετάρετε πράγματα κάθε φορά που το παιδί έρχεται να περάσει το Σαββατοκύριακο μαζί σας. Και στα δύο σπίτια, καλό είναι να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται το παιδί σε μόνιμη βάση όπως πετσέτες, σεντόνια, ρούχα, οδοντόβουρτσες και βούρτσες μαλλιών.

Απλωθείτε
Είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να παρέχετε ένα δωμάτιο στο νέο σας σπίτι μόνο για το παιδί, αλλά μην περιοριστείτε σε εκείνο το σημείο. Κολλήστε τις ζωγραφιές τους στο ψυγείο, τοποθετήστε πολλές φωτογραφίες τους σε διάφορα μέρη του σπιτιού, βάλτε τα έπαθλα του μπάσκετ σε ένα ράφι ή μία «βιτρίνα» μαζί με τα δικά σας πράγματα και ρίξτε μια αντικειμενική ματιά τριγύρω: Σας μοιάζει για χώρο που μένουν παιδιά; Εάν η απάντηση είναι «Ναι» τότε είστε στον σωστό δρόμο για να κάνετε το σπίτι σας, και σπίτι τους!