Δώρα που δεν πρέπει να αγοράσετε στα παιδιά, αν δεν συμφωνήσετε με τον/την πρώην

0

Είθισται οι γονείς που έχουν χωρίσει, να έχουν 5 ενοχές παραπάνω ως προς το διαζύγιο, άρα να είναι και λίγο πιο επιρρεπείς σε δώρα και αγορές για τα παιδιά. Όσον αφορά τα Χριστουγεννιάτικα δώρα, είναι υποχρεωτικό να συμβουλευτείτε τον/την πρώην πρίν βγείτε στα μαγαζιά; Αν πρόκειται να κάνετε κάποια από τις παρακάτω αγορές ,τότε σίγουρα ναι!

Κινητά τηλέφωνα    
Οι αγορές ειδών τεχνολογίας κοστίζουν ακριβά και γι’ αυτό και μόνο καλό  θα ήταν να το συζητήσετε πρώτα  με τον/την πρώην.Επίσης όσον αφορά στα προγράμματα που προσφέρουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να σκεφτείτε ποιός θα αναλάβει να πληρώνει τα μηνιαία πάγια  και  τις επιπλέον χρεώσεις .

Φορητές συσκευές νέας τεχνολογίας
Τα βιντεοπαιχνίδια και τα i pods είναι από τα δημοφιλέστερα δώρα τις μέρες αυτές. Μάλιστα πολλές από αυτές τις  συσκευές προσφέρουν στο χρήστη τους και απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Για τους παραπάνω λόγους θα πρέπει πρώτα να συζητήσετε με τον/την πρώην σας και να συμφωνήσετε σε θέματα όπως τα χρονικά όρια χρήσης τα οποία θα πρέπει να θέσετε στα παιδιά σας ή ακόμη και το πως θα ελέγχετε τη χρήση του διαδικτύου.

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω θα πρέπει να συζητήσετε με τον άλλο γονέα πριν προβείτε σε μια τέτοια αγορά.

Παιχνίδια ακατάλληλα για την ηλικία του παιδιού σας  
Οι κατασκευαστές παιχνιδιών αναγράφουν την ηλικία στην οποία απευθύνεται το κάθε προϊόν τους, όμως πρώτοι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των παιδιών σας, είστε εσείς. Για οποιαδήποτε αμφιβολία σας σχετικά  με την καταλληλότητα κάποιου παιχνιδιού, μιλήστε με την κατασκευάστρια εταιρία ή τον υπάλληλο του καταστήματος και κατόπιν με τον/την πρώην σύζυγο.

Κατοικίδια ζωάκια
Εάν το ζωάκι δεν πρόκειται  να κατοικεί μόνιμα στο δικό σας σπίτι ,θα πρέπει να συννενοηθείτε πρώτα με τον/την πρώην.  Ειδικά αν πιστεύετε ότι  τα παιδιά  θα ζητάνε να το παίρνουν μαζί τους από το σπίτι του ενός γονιού στο σπίτι του άλλου.

Ταξίδια
Σκέφτεστε να πάτε τα παιδιά σας ταξίδι σε κάποιο μακρινό ή πιο κοντινό προορισμό; Θα πρέπει πρώτα να πάρετε την έγκριση και του άλλου γονέα ειδικά αν πρόκειται και για ταξίδι στο εξωτερικό, οπότε πιθανόν να χρειάζεται να εκδοθούν και τα απαραίτητα  έγγραφα για τα παιδιά.

Κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών
Όπως και με τα φορητά ,έτσι και με τα βιντεοπαιχνίδια που παίζονται στην οθόνη του υπολογιστή ή της τηλεόρασης, χρειάζεται μεγάλη προσοχή  από μέρους σας ώστε να μην αποβούν βλαβερά για τα παιδιά σας. Πολλά από αυτά περιέχουν σκηνές βίας η σεξ, πολλές φορές μάλιστα αυτές βρίσκονται κρυμμένες στα ανώτερα επίπεδα που μπορεί να φτάσει ο παίχτης. Έτσι θα πρέπει να μιλήσετε πρώτα με τον άλλον γονέα.

Τατουάζ η τρύπημα κάποιου μέρους του  σώματος (piercing)
Σίγουρα, το να προσφέρετε στον έφηβο γιό ή στην κόρη σας ένα τατουάζ ή και το να τρυπήσει κάποιο μέρος του σώματος, μπορεί να σας αναδείξει στα μάτια του παιδιού ως τον γονιό της χρονιάς! Όμως θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι σε αυτό συμφωνεί και ο άλλος γονέας. Επίσης αναλογιστείτε  πρώτα αν τα παιδιά σας, διαθέτουν την ωριμότητα να φροντίσουν όπως πρέπει το εν λόγω σημείο του σώματος του για να μην μολυνθεί.

Εισιτήρια διαφόρων θεαμάτων
Το να αγοράσετε κάποιο εισιτήριο για την αγαπημένη θεατρική παράσταση των παιδιών σας η για κάποια συναυλία ,αθλητικό γεγονός κλπ. μπορεί να σας κάνει και πάλι να φανείτε σούπερ γονιός, αλλά μην ξεχάσετε να ενημερώσετε εγκαίρως τον/την πρώην για την ημέρα και την ώρα που θα πάτε.

Πανάκριβα δώρα  
Αν σκέφτεστε να πάρετε κάτι υπερβολικά ακριβό, καλύτερα συζητήστε το πρώτα με τον άλλο γονέα.Ειδικά αν γνωρίζετε ότι είναι κάτι που ο ίδιος δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει. Άλλωστε  δεν χρειάζεται να κάνετε διαγωνισμό καλύτερου δώρου!

Απαγορευμένα είδη
Δεν επιτρέπεται να αγοράζετε στα παιδιά, κάτι που γνωρίζετε καλά ότι δεν αρέσει στον άλλο γονέα. Επομένως πρίν τρέξετε να αγοράσετε είδη μακιγιάζ για την κόρη σας ή πολεμικά παιχνίδια για τον γιό σας,  καλύτερα να το συζητήσετε!

Επιπλέον, σε αυτή τη σελίδα, http://walmartgiftfinder.igodigital.com/μπορείτε να επιλέξετε ηλικία, φύλο, είδος παιχνιδιού, τιμή ή μάρκα και να σας βγάλει όλα τα παιχνίδια που είναι πιο κατάλληλα, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχετε βάλει. Τέλος, καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο ο/η πρώην σύζυγος όχι μόνο να μην σας ρωτήσει αλλά να πάρει στο παιδί ντράμς και να σας τα φέρει και στο σπίτι. Καλό κουράγιο!

Επιμέλεια-μετάφραση: Κορίνα Δαφλίδου / Κυριακή Χαριτάκη
Πηγή: http://singleparents.about.com